(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 18.08.2014
@ Aktuálne -> Polícia     Aug 19 2014 - 16:24 GMT


Sekeru zaťal do „kuky“



V cele policajného zaistenia skončil 45-ročný Nováčan potom, čo sa včera (18.8.2014) vo večerných hodinách pred rodinným domom v obci Nováčany (okres Košice-okolie), pod vplyvom alkoholických nápojov vyhrážal zabitím o päť rokov staršej žene. Po príchode pred jej rodinný dom jej začal vulgárne nadávať. Následne odišiel domov, odkiaľ sa vrátil so sekerou v ruke a opakovane kričal, že ju zabije. Sekeru dvihol nad hlavu a od zlosti ju zaťal do odpadkovej nádoby. Svojím konaním u poškodenej vzbudil dôvodnú obavu o svoj život a zdravie, ako aj o život a zdravie svojej rodiny, že svoje vyhrážky aj uskutoční. Poverený príslušník PZ muža obvinil z prečinu nebezpečného vyhrážania za čo mu v prípade dokázania viny hrozí až ročné väzenie.



Dom vykradli dvaja chlapci



Gelnickí policajti objasnili prípad krádeže finančnej hotovosti z rodinného domu v obci Žakarovce, ku ktorej došlo ešte v júni tohto roku. Krádež vykonali dvaja maloletí miestny chlapci, ktorí vošli do dvora rodinného domu a cez otvorené okienko do záchodu (o rozmere 40 x 40 cm), vnikli do priestorov rodinného domu. V dome prehľadali všetky miestnosti, kde poprehadzovali veci a následne z kuchyne odcudzili úžitkové predmety, potraviny a z peňaženky finančnú hotovosť vo výške 30,- eur. Majiteľke spôsobili celkovú škodu za takmer 70,- eur. Poverený príslušník trestné stíhanie v zmysle Trestného poriadku zastavil, nakoľko trestné stíhanie je neprípustné voči osobám, ktoré pre nedostatok veku nie sú trestne zodpovedné.



V Košickom kraji policajti aj tento týždeň vykonajú kontroly



Včera dopoludnia sa policajti v Košickom kraji počas osobitnej kontroly zamerali na dodržiavanie ustanovení zákona vodičmi nákladných motorových vozidiel s celkovou hmotnosťou prevyšujúcou 3 500 kg, autobusov a motocyklov. Počas štyroch hodín zistili až 146 priestupkov, z toho predpisy porušilo 136 vodičov motorových vodidiel a traja cyklisti. 83 priestupkov riešili za porušenie resp. prekročenie stanovenej rýchlosti, 12 vodičov nebolo pripútaných bezpečnostným pásom, v desiatich prípadoch išlo o zlý technický stav vozidla, štyria vodiči jazdili bez ustanoveného osvetlenia, traja počas šoférovania telefonovali a v 24 prípadoch išlo o ostatné porušenia pravidiel cestnej premávky. U dvoch vodičov zistili požitie alkoholických nápojov do jedného promile. Napomenutím vybavili 6 priestupkov a jeden oznámili na príslušný dopravný inšpektorát. Okrem toho policajti zadržali štyri vodičské preukazy a štyri osvedčenia o evidencii vozidla. U vodičov nákladných vozidiel zistili v jednom prípade nedodržanie organizácie pracovného času a oddychu (tzv. „tachografický kotúč“). #CONT#



Tento týždeň budú v Košickom kraji vykonané kontroly objektívnej zodpovednosti v obmedzenej miere v týchto okresoch: na teritóriu okresov Trebišov a Rožňava dnes 19.8.2014 a vo štvrtok 21.8.2014 v okrese Košice. Vodiči sa tak môžu pripraviť na to, že možno nebudú zastavení priamo na ceste pri porušení zákona, ale že im príde zásielka domov.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/