(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 26.08.2014
@ Aktuálne -> Polícia     Aug 27 2014 - 12:54 GMT


Až tri trestné činy spáchali traja kumpáni



Trebišovský vyšetrovateľ PZ zo zločinu lúpeže a z prečinov výtržníctva a ublíženia na zdraví obvinil dvoch 16-ročných tínedžerov Jaroslava a Tomáša a 31-ročného Jána. Títo včera (26.8.2014) okolo 00,30 hodiny na ulici M. R. Štefánika v Trebišove, fyzicky napadli 24-ročného muža z okresu Trebišov. Jeden z tínedžerov poškodeného zvalil na zem a viackrát do neho kopol. Potom ho zaľahol a kopať začali do poškodeného aj ďalší dvaja obvinení. Poškodenému ukradli voňavku a finančnú hotovosť vo výške viac ako 50,- eur. Spôsobili mu povrchové poranenia s dobou liečenia a PN nad 7 dní a škodu za takmer 70,- eur. Obvinení sú stíhaní na slobode. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov, u mladistvých sa trestná sadzba znižuje na polovicu.



Tínedžer napáchal škody za viac ako 6.000,- eur, syn „okradol“ svojho otca



Policajti usilovne pracujú na objasnení viacerých krádeží ku ktorým došlo v Košickom kraji. Vynaložené úsilie v týchto dňoch už prinieslo svoje „ovocie“. Po vypátraní a náročnom dokazovaní z prečinu krádeže obvinili niekoľko osôb.



Iba 15-ročnému tínedžerovi z okresu Košice-okolie hrozí polovica z trestnej sadzby trestu odňatia slobody na šesť mesiacov až 3 roky za skutok, ktorý spáchal v noci z pondelka na utorok. Vlámal sa do skladu náradia, ktorý je umiestnený vedľa hlavnej cesty pri zastávke SAD v obci Geča (okres Košice-okolie). Odcudzil búracie kladivo v kufríku a diaľkový ovládač valca, čím spoločnosti so sídlom v Sabinove spôsobil celkovú škodu za viac ako 5.660,- eur.



Obvinený mladík má na svedomí aj ďalšiu krádež v obci Geča, kedy sa v noci zo dňa 20.8.2014 na 21.8.2014 vlámal do skladu náradia, odkiaľ odcudzil flexibrúsku, predlžovací kábel na navíjacom bubne a sedem cestných signalizačných svetiel. Spôsobil škodu za viac ako 660,- eur.#CONT#



Dvojročné väzenie hrozí obvinenému 37-ročnému Jozefovi z Košíc (toho času v ÚVTOS), ktorý ešte v polovici júna tohto roku cez neuzamknuté okno vedúce do skladu pohostinstva v obci Kysak (okres Košice-okolie), vošiel dnu a následne odcudzil plechovú dózu s hotovosťou 620,- eur a zväzkom kľúčov. Majiteľke spôsobil škodu vo výške 650,- eur.



Príslušníci kriminálnej polície OR PZ v Michalovciach vypátrali 31-ročného Petra z Michaloviec, ktorý sa v júni 2014 vlámal do garáže neobývaného rodinného domu v obci Porostov (okres Sobrance). Odcudzil dve kosačky na trávu. Majiteľovi (svojmu otcovi) spôsobil škodu vo výške 380,- eur. Poverený príslušník PZ v zmysle Trestného poriadku trestné stíhanie v uvedenej veci zastavil, nakoľko poškodený otec, keď zistil, že skutku sa dopustil jeho syn, nedal súhlas na jeho trestné stíhanie.



Potužil sa alkoholom pred jazdou kvôli zákazu ?



Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu OR PZ v Spišskej Novej Vsi z prečinov marenia výkonu úradného rozhodnutia a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinil 19-ročného  Milana zo Spišskej Novej Vsi. Obvinený včera (26.8.2014) o 01,10 hodine viedol po Zelenej ulici v obci Smižany, osobné motorové vozidlo továrenskej  značky  Škoda  Forman. Pri kontrole policajti zistili, že vodič má rozhodnutím dopravného inšpektorátu uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlo na dobu 14 mesiacov (do 11.8.2015). Vykonanou dychovou skúškou u vodiča namerali hodnotu 0,48 mg/l alkoholu v dychu (1,01 promile). V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.



Práve na zákaz používania alkoholických alebo iných návykových látok sa policajti zamerajú vo zvýšenej miere, počas  zajtrajšej  celokrajskej osobitnej kontroly. Vodiči by si mali uvedomiť, že jazdou pod vplyvom alkoholu či drog, ohrozujú nielen seba, ale aj zdravie či životy ostatných účastníkov cestnej premávky.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/