(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 04.09 .2014
@ Aktuálne -> Polícia     Sep 05 2014 - 23:53 GMT


Bodnutý muž bol hospitalizovaný v nemocnici



Polícia vyšetruje bližšie okolnosti za ktorých došlo v stredu vo večerných hodinách na izbe v jednej z košických ubytovní. Doposiaľ neznámy páchateľ úmyselne jedenkrát bodol presne nestotožneným predmetom 28-ročného Košičana do hrudníka, pričom bodná rana smerovala do životne dôležitého orgánu. Poškodený muž utrpel ťažký úraz s doposiaľ neurčenou dobou liečenia. Polícia začala trestné stíhanie vo veci trestného činu ublíženia na zdraví.



Svätému Štefanovi odlomil palec



Polícia pátra aj po neznámom páchateľovi, ktorý v doposiaľ presne nezistenom čase na Hlavnej ulici v centre Košíc, poškodil sochu sv. Štefana. Soche v oblasti ľavej ruky odlomil palec, časť ruky a poškodil lem ľavého rukáva. Socha je súčasťou severného portálu Dómu sv. Alžbety, ktorý je zapísaný v Ústrednom zozname kultúrnych pamiatok ako národná kultúrna pamiatka. Košickej  farnosti bola spôsobená škoda vo výške približne 300,- eur. Vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie vo veci zločinu poškodzovania cudzej veci /trestná sadzba na 3 až 8 rokov/.



Lupič z banky so slovami „No dobre vyberať nebudeme



Polícia pátra po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorému akosi včerajší prepad banky nevyšiel podľa jeho predstáv. Muž zamaskovaný v tmavej šiltovke a čiernych okuliaroch krátko pred 12,00 hodinou vošiel do jednej z košických bankových inštitúcii, kde pristúpil k pokladnici a pokladníkovi bez slov predložil hárkom s textom a odhrnutím bundy ukázal strelnú zbraň zastrčenú za pásom nohavíc. Odvážneho pokladníka však nezaskočil, ten mu povedal, že peniaze mu nevydá a že také prepadnutie tu už mali, pričom hárok s textom hodil na zem. Páchateľ so slovami „no dobre vyberať nebudeme“ hárok zo zeme zodvihol, vložil do svojej tašky a bez slova z banky odišiel. K zraneniu osôb ani poškodeniu majetku nedošlo. Vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže. Páchateľovi za tento skutok hrozí až dvanásť rokov väzenia. #CONT#



Tínedžeri lúpežne prepadli dvoch päťdesiatnikov



Michalovskí policajti vypátrali a vyšetrovateľ PZ zo zločinu lúpeže obvinil dvoch tínedžerov z okresu Michalovce, Mária (17) a Rastislava (15). Títo  v stredu (3.9.2014) o 20,30 hodine v obci Trhovište (okr. Michalovce), v blízkosti základnej školy kopli do chrbta 55-ročného Trebišovčana, ktorý spadol na zem. V zapätí mu z peňaženky odcudzili finančnú hotovosť 40,- eur a z vrecka nohavíc nožík. Následne v tom istom čase obaja pristúpili k neďaleko idúcemu o rok mladšiemu (44) mužovi, ktorého odzadu stiahli na zem, začal ho prehľadávať a z vrecka nohavíc mu vybrali peňaženku, z ktorej odcudzili 80,- eur. Poškodení muži neutrpeli zranenia vyžadujúce lekárske ošetrenie. Obvinení boli umiestnení do cely policajného zaistenia s návrhom na väzbu.  V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov, u mladistvých sa trestná sadzba znižuje na polovicu.



V Plešivci „presťahovali kvôlňu“



Policajti v Rožňavskom okrese vypátrali a z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody obvinili trojicu páchateľov vo veku 16, 18 a 25 rokov. Títo v auguste tohto roku na ulici Pokroku v obci Plešivec, neoprávnene vnikli na oplotený pozemok dvora rodinného domu. Z drevenej kôlne na  náradie odcudzili kovovú policovú  zostavu, zárubne, debnu na náradie, zásuvku s uloženými kovovými držiaky na odkvap, 20 metrov  odkvapovej rúry, elektromotor, vodovodné rúry, 15- 20 m pletiva, kovovú kovadlinu, fúrik a rôzne náradie. Majiteľke spôsobili škodu za 300,-eur. V prípade dokázania viny im hrozí až dvojročné väzenie, u mladistvého sa trestná sadzba znižuje na polovicu.





 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/