(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 23.09.2014
@ Aktuálne -> Polícia     Sep 24 2014 - 11:37 GMT


Vypátrali „autičkárov“



Policajti v Michalovskom okrese vypátrali a následne z prečinu krádeže obvinili 16-ročného Tomáša a 28-ročného Ernesta z okresu Michalovce. Títo sa v júli tohto roku spoločne z doposiaľ nestotožneným tretím komplicom vlámali do motorového vozidla zn. Škoda Felícia, zaparkovaného na parkovisku vo Veľkých Kapušanoch. Z vozidla odcudzili kožené puzdro s hotovosťou 100,- eur a osobnými dokladmi, následne z palubovky vymontovali autorádio. Takto krádežou vecí spôsobili škodu vo výške 200,- eur a poškodením vozidla škodu vo výške 250,- eur. V prípade dokázania viny im hrozí až dvojročné väzenie, u mladistvého sa trestná sadzba znižuje na polovicu.



Rybár si privlastnil ryby aj napriek zákazu



Z prečinu pytliactva polícia obvinila 42-ročného Elemíra z okresu Trebišov, ktorý v noci zo dňa 12. na 13. septembra 2014 lovil ryby pri nápustnom kanáli do Zemplínskej Šíravy (v rybárskom revíre) v katastri obce Vinné. Aj napriek tomu, že je riadnym členom Slovenského rybárskeho zväzu neoprávnene zasiahol do rybárskeho práva tým, že ulovené ryby v počte sedem kusov (pleskáč vysoký) o celkovej hmotnosti 3 kg, si po ulovení vložil do vedra a privlastnil si ich i napriek tomu, že v tomto rybárskom revíri s režimom „Lovenie rýb a ich púšťanie“ je zakázané ulovenú rybu si privlastniť. Rybársky zväz vyčíslil škodu na 30,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.



 



Babku okradol kým spala



Spišskonovoveskí policajti z prečinu krádeže obvinili 25-ročného Petra zo Spišskej Novej Vsi. Tento v uplynulú sobotu okolo 01,00 hodiny v Spišskej Novej Vsi, počas návštevy svojej babky (80), využil to, že spala a z kabelky jej ukradol finančnú hotovosť 100,- eur. Peniaze následne použil pre svoje potreby. Nebola to jeho prvá krádež, nakoľko už bol za obdobný skutok postihnutý v apríli tohto roku. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.#CONT#



Narodeniny strávil v cele



Včera (23.9.2014) okolo 10,00 hodiny došlo na ceste v smere od mesta Vranov nad Topľou na mesto Strážske k dopravnej nehode. 43-ročný Vranovčan Martin v deň svojich narodenín si sadol za volant motorového vozidla zn. Renault Clio podgurážený alkoholom a za železničným priecestím pred mestom Strážske nedodržal bezpečnú vzdialenosť medzi vozidlami a narazil do zadnej časti vozidla zn. Chevrolet Aveo, ktoré viedol 60-ročný vodič z Vranova nad Topľou. Pri nehode sa nikto nezranil. Obaja vodiči boli podrobení dychovej skúške, pričom u vodiča vozidla zn. Renault Clio bola nameraná hodnota 1,20 mg/l alkoholu v dychu (2,5 promile). Na vozidlách vznikla škoda vo výške 1.300,- eur. Poverený príslušník PZ vodiča obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a umiestnil ho do cely policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu hrozí až ročné väzenie.



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/