(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 08.10.2014
@ Aktuálne -> Polícia     Oct 09 2014 - 20:25 GMT


Sadajme za volant triezvi



Útvary dopravnej polície v septembri 2014 odhalili na cestách Košického kraja 19 vodičov motorových vozidiel a 18 cyklistov, ktorí viedli vozidlo (bicykel) s hladinou alkoholu nad jedno promile. Do 1 promile alkoholu v dychu „nafúkalo“ 8 vodičov a 4 cyklisti.



Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nie len z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant nepatrí. To platí aj pre cyklistov. Aj oni, rovnako ako vodiči vozidiel, sú účastníkmi cestnej premávky a aj pre nich platia pravidlá. Preto bude polícia v dohľade nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky i naďalej vykonávať dopravno-bezpečnostné akcie, ktoré budú okrem iného zamerané aj na alkohol. Už zajtra, 10. októbra, sa uskutoční celoslovenská kontrola okrem iného Zameraná aj na rýchlosť jazdy a alkohol.



Šoférovali opití, jeden navyše jazdil bez „vodičáku“ a narazil do dreveného plota



Včera (8.10.) v skorých ranných hodinách 19-ročný Miroslav z Nálepkova viedol osobné motorové vozidlo zn. Škoda Felicia po obci Nálepkovo (okr. Gelnica) v smere od obce Švedlár, pričom v dôsledku nepozornosti zišiel s vozidlom mimo cesty a narazil do dreveného oplotenia. Mladík viedol vozidlo bez vodičského oprávnenia, pričom mu policajti v dychu namerali 0,82 mg/l alkoholu, čo je v prepočte 1,71 promile. Pri nehode sa ľahko zranil spolujazdec, ktorý sedel na zadnom sedadle. #CONT#



Michalovskí dopravní policajti včera popoludní zastavili a kontrolovali 42-ročného Maroša z Michaloviec, ktorý viedol osobné motorové vozidlo zn. Citroën C3 po ulici Pri parku v Sobranciach v smere na Michalovce. Počas kontroly bol vodič podrobený dychovej skúške s výsledkom 0,99 mg/l alkoholu v dychu, čo v prepočte predstavuje 2,06 promile. Nezodpovedného vodiča policajti zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia.Poverený príslušník PZ oboch nezodpovedných vodičov obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý im hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.



Vlámali sa do domu i do áut, polícia po páchateľoch a odcudzených veciach pátra



Včera (8.10.) vo večerných hodinách sa doposiaľ neznámy páchateľ vlámal do rodinného domu v obci Rankovce (okr. Košice okolie), odkiaľ z chodby odcudzil pokladničku s finančnou hotovosťou 100 eur. Majiteľke spôsobil celkovú škodu vo výške 150 eur. Bidovskí policajti v tomto prípade začali trestné stíhanie pre prečin krádeže v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody.



Včera (8.10.) popoludní sa doposiaľ neznámy páchateľ vlámal do motorového vozidla zn. Fiat Ducato, odkiaľ ukradol kufor, v ktorom sa nachádzalo zbíjacie kladivo, šesť sekáčov, tlmiče na uši a mazadlo. Majiteľovi vznikla škoda 2.500 eur.



Včera (8.10.) okolo obeda na parkovisku v oblasti Morské okolo (okr. Sobrance) sa doposiaľ neznámy páchateľ vlámal do vozidla zn. Mazda, odkiaľ odcudzil kabelku, v ktorej sa nachádzala peňaženka s finančnou hotovosťou 110 eur, osobné doklady a tiež dva mobilné telefóny. Majiteľke spôsobil škodu vo výške 650 eur. Ïalej z auta odcudzil bundu, v ktorej bol mobilný telefón, pričom majiteľovi vznikla škoda 480 eur.  Poškodením vozidla bola škoda vyčíslená na 500 eur. Sobraneckí policajti v danej veci začali trestné stíhanie pre prečin krádeže a poškodzovania cudzej veci.



Polícia radí, ako predísť krádeži vecí z áut



Polícia opätovne upozorňuje občanov, aby si vo vozidle nikdy nenechávali na sedadlách a odkladacích plochách žiadne dôležité a cenné veci, napr. kabelky, kufríky a inú batožinu, elektroniku (mobilný telefón, notebook, fotoaparát, videokamera), doklady od vozidla a iné osobné doklady, peňaženky a voľne položené peniaze či oblečenie. Aj zdanlivo bezcenná vec môže zlodeja prilákať. Zlodejovi stačí na krádež vašich vecí len niekoľko sekúnd, počas ktorých sa vzdialite od vozidla. Mnohí ľudia si z auta robia výkladnú skriňu a potom sa čudujú, keď im niekto rozbije okno a čo vidí, to zoberie – zapamätajte si, že príležitosť robí zlodeja a sú páchatelia, ktorí takéto príležitosti priam vyhľadávajú. Ponechaním cenných vecí na viditeľnom mieste vo vozidle zvyšujete riziko ich odcudzenia a poškodenie vozidla, preto si chráňte svoj majetok a nedajte šancu zlodejom.



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/