(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 03.11.2014
@ Aktuálne -> Polícia     Nov 04 2014 - 11:09 GMT


Šoféroval takmer s 3 promile a narazil do autobusu



Včera (3.11.) popoludní viedol 33-ročný vodič z Lekároviec osobné motorové vozidlo zn. Peugeot v smere z obce Záhor do Lekároviec, pričom v obci Pinkovce (okr. Michalovce) pri prejazde pravotočivou zákrutou narazil do oproti idúceho autobusu zn. Irisbus (bez prepravovaných osôb), ktorý viedol 37-ročný vodič. Podľa predbežnej lekárskej správy vodič osobného auta utrpel pri nehode ľahké zranenia. Vodiči sa podrobili dychovej skúške, pričom vodičovi Peugeota namerali 1,40 mg/l alkoholu v dychu, čo v prepočte predstavuje 2,92 promile. Na vozidlách vznikla celková škoda 3.000 eur. Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu OR PZ Michalovce nezodpovedného vodiča osobného vozidla obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý mu hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok a umiestnil do cely policajného zaistenia.



V prírodnej rezervácii vyrúbal 17 stromov



Polícia vyšetruje krádež stromov a pátra po páchateľovi, ktorý od 1.9. do 31.10. 2014 na parcele patriacej do lesného pôdneho fondu v štátnej prírodnej rezervácii v katastrálnom území obce Horovce (okr. Michalovce) vyrúbal a odcudzil celkom 17 stromov (16 kusov javora horského a 1 kus jaseňa štíhleho). Okresnému úradu spôsobil škodu vo výške 9.000 eur. Poverený príslušník OO PZ Trhovište v danej veci začal trestné stíhanie pre trestný čin porušovania ochrany rastlín a živočíchov.



Z nádrží „potiahli“ vyše tisíc litrov nafty



Polícia pátra po páchateľovi, ktorý počas uplynulého víkendu nezisteným spôsobom poškodili palivomery a veka nádrží na 4 nákladných motorových vozidlách zn. Mercedes a Man, ktoré boli odstavené v areáli družstva v Turni nad Bodvou (okr. Košice okolie). Z nádrží odcudzili 990 litrov motorovej nafty, pričom poškodenej spoločnosti vznikla celková škoda vo výške 1.520 eur. #CONT#



V druhom prípade v rovnakom čase doposiaľ neznámy páchateľ odcudzil 120 litrov motorovej nafty z nádrže nákladného motorového vozidla zn. Mercedes, ktoré bolo odstavené na odstavnej ploche pred rodinným domom v obci Zlatá Idka (Košice okolie). Bratislavskej spoločnosti vznikla celková škoda takmer 470 eur.



V oboch prípadoch polícia začala trestné stíhanie pre prečin krádeže v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci.



Policajti vypátrali tri osoby, ktoré sa dopustili krádeží



Policajti OO PZ Kráľovský Chlmec vypátrali a z prečinu porušovania domovej slobody obvinili 25-ročného Zsolta a 20-ročného Petra, obaja z okresu Trebišov, ktorí začiatkom októbra tohto roka prešli cez oplotenie rodinného domu na Pribeníckej ulici v Kráľovskom Chlmci (okr. Trebišov), roztrhali sieťku proti hmyzu a cez otvorené okno vošli do domu, odkiaľ odcudzili telefón a 20 kusov cigariet. Majiteľke spôsobili škodu cca 24 eur. Obvineným mladíkom za tento skutok hrozí až dvojročné väzenie.



Košickí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili  58-ročného Petra z Košíc, ktorý v presne nezistenom čase od júna do 5. 10. tohto roka ukradol odstavené motorové vozidlo zn. Škoda Felicia na Triede KVP v Košiciach. Majiteľovi auta spôsobil škodu vo výške 480 eur.



Obvinenému mužovi za tento skutok hrozí až dvojročné väzenie.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/