(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 04.11.2014
@ Aktuálne -> Polícia     Nov 05 2014 - 12:39 GMT


Z domu ukradol veci za 2 tisíc eur



Doposiaľ neznámy páchateľ sa včera (4.11.) od 08.00 do 20.30 hod. vlámal do rodinného domu v obci Drienovec (okr. Košice okolie). Najprv nezisteným spôsobom prekonal oplotenie rodinného domu a dostal sa na pozemok. Potom rozbil okno rodinného domu, pričom z domu odcudzil troje náramkové hodinky, šperky zo žltého kovu a rôznu bižutériu. Majiteľovi spôsobil krádežou a poškodením zariadenia celkovú škodu 2500 eur. Policajti OO PZ Moldava nad Bodvou v danej veci začali trestné stíhanie pre prečin krádeže v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody. Polícia po páchateľovi a odcudzených veciach pátra.



Vlámal sa do objektu školy na Spiši



Spišskonovoveskí policajti pátrajú po páchateľovi, ktorý sa v noci z pondelka na utorok vlámal do objektu školy v Hrabušiciach (okr. Spišská Nová Ves), pričom z kancelárie odcudzil finančnú hotovosť 70 eur. Z trezora v ďalšej kancelárii odcudzil finančnú hotovosť 650 eur. Poškodením zariadenia vznikla škoda vo výške 415 eur. Polícia v tomto prípade začala trestné stíhanie pre prečin krádeže a prečin poškodzovania cudzej veci.



Mal chuť na kávu, za kávovar však nezaplatil



Spišskonovoveskí policajti zadržali včera (4.11.) popoludní 30-ročného muža, ktorý zobral z regálu v jednej z predajní v Spišskej Novej Vsi kávovar v hodnote 329 eur a odišiel bez zaplatenia. Dvaja zamestnanci predajne muža prenasledovali až pred obytný dom na Štúrovom nábreží, pričom muža vyzvali, aby zdokladoval zakúpenie tovaru. Jeden zo zamestnancov zobral tovar nepoškodený a privolali políciu, na čo začal byť podozrivý muž agresívny. Policajti OO PZ v Spišskej Novej Vsi muža zadržali a následne obvinili z prečinu krádeže, za ktorý mu hrozí až dvojročné väzenie.



Na „benzínke“ si kúpil pivo, sadol do auta a pokračoval v jazde



Policajti odhalili ďalšieho nezodpovedného vodiča, ktorý si sadol za volant pod vplyvom alkoholu. Na podnet občanov, ktorí v pondelok (3.11.) v skorých ranných hodinách oznámili polícii podozrenie, že vodič pod vplyvom alkoholu chce pokračovať v jazde, bola policajná hliadka vyslaná na jednu z čerpacích staníc v Košiciach. Po príchode na miesto muž sedel v zaparkovanom vozidle na parkovisku, pričom policajti muža upozornili na možné následky, ak by v jazde pokračoval a odišli .#CONT# Krátko na to policajti tohto vodiča, ktorý viedol osobné motorové vozidlo zn. VW Golf, zastavili na križovatke ulíc Napájadlá – Slanecká. Vodiča vyzvali, aby predložil doklady potrebné na vedenie a prevádzku vozidla, vypol chod motora a aby sa podrobil dychovej skúške. To však vodič odmietol urobiť, nerešpektoval pokyny a výzvy policajta, odmietal z auta vystúpiť. Keď sa ho policajt za použitia donucovacích prostriedkov snažil z auta vytiahnuť, muž sa začal správať arogantne a  vulgárne nadával policajtom. Počas vykonávania služobného zákroku vodič zaradil rýchlosť, prudko pridal plyn a vyštartoval z miesta, pričom policajt spadol na vozovku. Následne začala policajná hliadka unikajúce vozidlo prenasledovať. Vodiča s vozidlom zastavili na križovatke Slanecká – Pri Krásnej, pričom vodič opäť odmietal z vozidla vystúpiť. Keď ho policajti z auta vytiahli, začal rukami udierať do policajta. Následne sa podrobil dychovej skúške s výsledkom 0,97 mg/l (2,02 promile). Policajti muža podozrivého zo spáchania trestného činu zadržali, vozidlo zabezpečili proti pohybu a krádeži a muža eskortovali na policajné oddelenie. Poverený príslušník PZ Okresného dopravného inšpektorátu v Košiciach nezodpovedného vodiča (39) z Košíc obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý mu hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok. Obvinený muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia.



 



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/