(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 07.11.2014
@ Aktuálne -> Polícia     Nov 08 2014 - 12:56 GMT


V Košiciach zhorelo auto



V piatok (7.11.) okolo 01.00 hodiny došlo k požiaru osobného motorové vozidla zn. Škoda Octavia, ktoré bolo zaparkované parkovisku na Drábovej ulici v Košiciach. Požiarom došlo aj k obhoreniu vedľa stojaceho vozidla zn. VAZ. Majiteľom vozidiel vznikla celková škoda vo výške 11.000 eur. Polícia prípad dokumentuje ako prečin poškodzovania cudzej veci. To, či išlo o úmyselné podpálenie vozidla, je predmetom vyšetrovania. Polícia po páchateľovi pátra.



Recidivista z kočikárne ukradol bicykle i snowboard



Košickí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 28-ročného Pavla z Košíc (doposiaľ 8-krát súdne trestaný za majetkovú a drogovú trestnú činnosť), ktorý sa v mesiacoch september a október tohto roka v dvoch prípadoch vlámal do spoločných priestorov obytných blokov v Košiciach. V prvom prípade sa vlámal do spoločných priestorov vo vchode na Adlerovej ulici, odkiaľ ukradol dve vàtačky, tri kufríky s rôznym náradím a meracími prístrojmi a tiež snowboard s lyžiarkami. Poškodenému majiteľovi spôsobil škodu 1.500 eur. Ïalej ukradol dva reproduktory k PC, 4 pneumatiky a hliníkové elektróny a horský bicykel. Majiteľovi spôsobil škodu 110 eur. V druhom prípade sa vlámal do kočikárne na Kurskej ulici, z ktorej ukradol horský bicykel v hodnote viac ako 580 eur. Obvinený muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia, pričom za tieto skutky mu hrozí až trojročné väzenie.



Policajt v čase voľna zadržal jedného z páchateľov priamo na mieste činu



K prečinu krádeže policajti obvinili aj dvoch Košičanov 18-ročného Juraja a 17-ročného Dominika, ktorí v stredu (5.11.) vo večerných na chodníku na Južnej triede v Košiciach vytrhli 62-ročnej žene kabelku, v ktorej mala peňaženku s osobnými dokladmi, mobil a 140 eur. Mladšieho z páchateľov zdržal policajt v čase voľna priamo na mieste činu. Ide o chovanca reedukačného centra, ktorý bol na úteku. Poškodenej žene spôsobili škodu vo výške 275,-€. Obvineným za tento skutok hrozí až dvojročné väzenie, v prípade mladistvého sa trestná sadzba znižuje na polovicu. #CONT#



Pri výkopových prácach našli leteckú bombu



Včera (6.11.) vo večerných hodinách 58-ročný muž z Čečejoviec telefonicky oznámil polícii, že pri výkopových prácach v objekte poľnohospodárskeho družstva v obci Čečejovce (okr. Košice okolie) našli povojnovú muníciu, na ktorú narazil lyžicou pracovný stroj (traktor). Miesto nálezu ihneď zabezpečila policajná hliadka Obvodného oddelenia PZ Moldava nad Bodvou do príchodu privolaných policajných pyrotechnikov Krajského riaditeľstva PZ Košice. Vzhľadom na to, že išlo o leteckú bombu o hmotnosti 100 kg s predpokladaným množstvom trhaviny o váhe nad 40 kg, bol na miesto privolaný pyrotechnik Kriminalistického a expertízneho ústavu z Košíc a tiež boli o súčinnosť požiadaní príslušníci Hasičského a záchranného zboru. Následne nájdenú muníciu pyrotechnici vykopali, naložili do transportného vozidla a za dodržania všetkých bezpečnostných opatrení previezli na zneškodnenie.



Štvorročný syn sa mu vyšmykol, pričom hlavou narazil na betón, otec už čelí obvineniu



Michalovský policajný vyšetrovateľ z prečinu ublíženia na zdraví z nedbanlivosti  obvinil 22-ročného muža z Nižného Žipova, ktorý v polovici októbra tohto roka v jednom z michalovských bytov chytil svojho syna (4) za odev a ruku, zodvihol ho zo zeme do úrovne ramien, pričom sa mu vyšmykol a spadol na zem tak, že hlavou narazil na betónovú podlahu. Obvinený muž svojím konaním porušil dôležitú povinnosť vyplývajúcu mu z jeho postavenia rodiča a to sústavne a dôsledne sa starať o zdravie a všestranný vývoj maloletého dieťaťa v zmysle zákona o rodine. Podľa znaleckého posudku dieťa utrpelo zranenia s dobou liečenia dva mesiace. Otcovi dieťaťa hrozí za tento skutok trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.



Obeťou podvodu a krádeže sa stali dvaja dôchodcovia



Zo zločinu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroba peňazí a cenných papierov v súbehu s prečinom podvodu spáchaných formou spolupáchateľstva vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Košiciach obvinil 22-ročného Petra z Lučenca, ktorý v auguste tohto roka spolu s neznámou ženou dal do obehu falzifikát eurobankovky nominálnej hodnoty 500,-€ a to tým spôsobom, že pri bráne do dvora rodinného domu na Mengusovskej ulici v Košiciach oslovil 86-ročného dôchodcu a predstavil sa ako zamestnanec sociálnej poisťovne s tým, že má pre neho ako dôchodcu nákupnú poukážku v hodnote 10 eur a preplatok za lieky, ktorý mu prišiel vyplatiť. Potom mobilom privolal neznámu ženu, ktorá dôchodcovi potvrdila tieto skutočnosti a uviedla, že ide o preplatok vo výške 130 eur.  Potom sa všetci traja presunuli do domu, kde doposiaľ neznáma žena vybrala z tašky 500 eurovú bankovku a podala ju obvinenému, ktorý ju následne podal poškodenému dôchodcovi a uistil ho, že nejde o falošnú bankovku. Následne od neho žiadal výdavok 370 eur, ktorý mu dôchodca dal do rúk. Takýmto spôsobom uviedli poškodeného muža do omylu. Obvinenému mužovi za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov, stíhaný je na slobode.



Včera (6.11.) starosta obce Kečovo (okr. Rožňava) polícii oznámil, že došlo ku krádeži, ktorej obeťou sa stala 88-ročná dôchodkyňa. Včera (6.11.) v ranných hodinách pod zámienkou vyplatenia zvýšeného dôchodku vošla do rodinného domu 88-ročnej dôchodkyne v obci Kečovo neznáma žena, pričom využila nepozornosť majiteľky a z komody jej odcudzila finančnú hotovosť 1.100 eur. Potom z domu ušla. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Rožňave v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre zločin porušovania domovej slobody v súbehu s prečinom krádeže. Vzhľadom na to, že tento čin spáchala doposiaľ neznáma žena  voči chránenej osobe a závažnejším spôsobom (ľsťou),  hrozí jej trest odňatia slobody až na osem rokov. Polícia po páchateľke pátra.



Seniori pozor, nestaňte sa obeťou podvodu



Polícia neustále zaznamenáva prípady podvodov a krádeží, ktorých obeťami sú predovšetkým osoby vyššieho veku. Páchatelia zneužívajú ich dobrosrdečnosť a pod rôznymi zámienkami ich pripravujú často aj o celoživotné úspory. Polícia upozorňuje starších spoluobčanov, aby nedôverovali neznámym osobám a za žiadnych okolností ich nevpúšťali do svojho obydlia, ani pod zámienkou pracovníkov úradov alebo inštitúcií a overili si ich totožnosť, prípadne  zavolali na príslušný úrad alebo inštitúciu, či je ich návšteva oprávnená. Aby v prípade podozrivého správania osoby, ktorá sa snaží pod rôznymi zámienkami neodbytne dostať do bytu či domu, neváhali a ihneď kontaktovali políciu na známom čísle 158.



 



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/