(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 19. 11.2014
@ Aktuálne -> Polícia     Nov 23 2014 - 16:11 GMT


Deti olúpili 55-ročného muža



Príslušníci kriminálnej polície vypátrali a vyšetrovateľ PZ zo zločinu lúpeže obvinil dvoch 15-ročných tínedžerov z Košíc. Obvinený René a Simona v auguste tohto roku v noci okolo 01,30 hodiny na zastávke MHD na Námestí Osloboditeľov v Košiciach, spoločne s maloletou 14-ročnou Košičankou využili podnapitosť 55-ročného muža z Košíc. Poškodenému obe dievčatá chytili ruky, tak aby sa nemohol brániť. Obvinený chlapec sa pokúsil poškodenému stiahnuť z prsta prsteň, čo sa mu však nepodarilo, tak následne mu z krku strhol a ukradol retiazku s príveskom. Takto mu spôsobili škodu za viac ako 630,- eur. Obvinení sú stíhaní na slobode a v prípade dokázania viny im ako mladistvým hrozí polovica z trestnej sadzby trestu odňatia slobody na tri až osem rokov. Maloletá spolupáchateľka vzhľadom na svoj vek ešte nie je trestne zodpovedná.



Z kaderníctva si odniesli hotovosť, vykradli aj „sekáč



Košickí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili dvoch 37-ročných Košičanov Pavla a Miroslava. Títo sa v máji tohto roku vlámali do jedného z košických kaderníctiev. Odcudzením finančnej hotovosti spôsobili majiteľke škodu za 30,- eur. Vzhľadom k tomu, že obaja sa za predchádzajúce obdobie už obdobného skutku dopustili, v prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.



V posledný júlový deň tohto roku neznámy páchateľ okolo 03,00 hodiny preliezol vstupnú uzamknutú bránku oplotenia rodinného domu na ulici Za Poštou v obci Pavlovce nad Uhom (okres Michalovce). Podišiel k otvorenému oknu spálne, na ktorom roztrhol sieťku proti hmyzu a snažil sa cez okno vojsť do domu. Zobudil však majiteľa, ktorý ho vyrušil a tak z miesta ušiel. Poškodením mu spôsobil škodu za 30,- eur. Michalovskí kriminalisti v týchto dňoch prišli páchateľovi na stopu, je ním iba 15-ročný miestny chlapec. Vyšetrovateľ PZ ho obvinil z prečinu porušovania domovej slobody za čo mu v prípade dokázania viny hrozí ako mladistvému polovica z trestnej sadzby trestu odňatia slobody na jeden až päť rokov.#CONT#



Dvoch „dlhoprstých“ umiestnili policajti do cely policajného zaistenia s podnetom na ich väzobné stíhanie potom, čo sa dopustili viacerých krádeží. Tomáš (15) a Viliam (25) z okresu Michalovce čelia obvineniu z prečinu krádeže. Tomáš sa 14. novembra 2014 v obci Čičarovce, vlámal do predajne šiat Second hand a z predajne odcudzil pánsky kabát. Krádežou spôsobil majiteľke škodu za 14,- eur, avšak poškodením zariadenia škodu vo výške až 180,- eur. Predajňu šiat v stredu (19.11.2014) okolo 00,30 hodine Tomáš opätovne „navštívil“ tentoraz aj spoločne s Viliamom. Veľa práce nemali keďže vchodové dvere ešte neboli poriadne zabezpečené po predchádzajúcej vlámačke. Obaja vošli do predajne a do dvoch vriec naložili väčšie množstvo šatstva a z miesta odišli. Tentoraz sa škody vyšplhali na viac ako 300,- eur. Vzhľadom k tomu, že obaja sa za predchádzajúce obdobie už obdobného skutku dopustili, v prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.



Vodič to s oslavami pravdepodobne poriadne prehnal, druhý šoféroval aj napriek zákazu



Michalovskí dopravní policajti z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinili 51-ročného Ondreja z okresu Michalovce. Obvinený deň svojich narodením strávil v cele policajného zaistenia potom, čo si v utorok (18.11.2014) večer sadol za volant osobného motorového vozidla zn. Renault 19, ktoré riadil po ceste v smere na Michalovce. V obci Staré na rovnom úseku vozovky nezvládol riadenie vozidla, zišiel mimo pravý okraj vozovky, kde „preletel“ priekopu a narazil do oplotenia rodinného domu. Vozidlo po náraze ostalo prevrátené na ľavom boku. Vodič bol hliadkou PZ po nehode vyzvaný, aby sa podrobil dychovej skúške, ktorú opakovane maril a po zákonnom poučení odmietol odber krvi alebo iného biologického materiálu na zistenie, či nie je ovplyvnený návykovou látkou. V prípade dokázania viny mu hrozí až ročný pobyt za mrežami.



Z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia policajti obvinili 48-ročného Igora z okresu Sobrance. Obvinený v stredu (19.11.2014) o 17,00 hodine viedol v obci Ostrov (okr. Sobrance) osobné motorové vozidlo zn. Renault Clio. Bol zastavený a kontrolovaný hliadkou PZ. Dychovou skúškou na alkohol mu bola nameraná hodnota 0,84 mg/l alkoholu v dychu (1,75 promile). Následne zistili, že vodič má rozhodnutím okresného súdu  uložený trest zákaz činnosti viesť motorové vozidlá všetkých druhov na dobu 6 rokov. Obvinený bol umiestnený v cele policajného zaistenia a v prípade dokázania mu hrozí až dvojročné väzenie.



Okrem vodičov „mali pod čapicou“ aj cyklisti



S cieľom pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť na cestách, najmä zabrániť ďalším stratám na ľudských životoch a celkovo znížiť počet dopravných nehôd, včera v popoludňajších hodinách policajti vykonali na území Košického kraja osobitnú kontrolu. Zamerali sa na dodržiavanie zákazu požívania alkoholických nápojov alebo iných návykových látok vodičmi vozidiel pred alebo počas jazdy a na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky nemotorovými účastníkmi s osobitným dôrazom na vybavenie bicyklov, používanie ochranných prilieb cyklistami, reflexných prvkov či odevov za zníženej viditeľnosti cyklistami a chodcami, ale aj používanie priechodov pre chodcov či dodržiavanie povinností vodičov voči chodcom a opačne. Kontrolu vykonalo celkom 60 policajtov dopravnej, poriadkovej, železničnej a hraničnej a cudzineckej polície.



Policajti počas štyroch hodín zistili a riešili celkom 160 priestupkov. Z tohto počtu riešili 149  priestupkov v blokovom konaní a napomenutím vybavili 3 priestupky a až 8 ich oznámili na príslušný dopravný inšpektorát. Pravidlá porušilo sedem cyklistov a traja chodci. Alkohol zistili u dvoch vodičov a piatich cyklistov. Počas kontroly policajti zadržali jeden vodičský preukaz a 6 osvedčení o evidencii vozidla. Dopravné kontroly budú policajti v Košickom kraji vykonávať i naďalej.



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/