(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 26. 11.2014
@ Aktuálne -> Polícia     Nov 27 2014 - 13:02 GMT


Polícia zaistila stotísicový Rover



Košickí policajti na základe operatívnych informácií včera (26.11.2014) v popoludní zadržali a zaistili vozidlo pochádzajúce z trestnej činnosti. Operačné stredisko Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach prijalo informáciu od Nitrianskych kolegov, že by sa v Košiciach malo pohybovať osobné motorové vozidlo zn. Range Rover, ktoré bolo koncom októbra odcudzené v Nemecku. Operátori operačného strediska v Košiciach o tom okamžite informovali hliadky v meste. Už zakrátko dostali spätnú informáciu, že vozidlo zadržali na Prešovskej ceste. Vozidlo riadil 34-ročný Ukrajinec, štátnej príslušnosti Portugalsko. Vozidlo, na ktorom boli už medzinárodné poznávacie značky Ukrajiny, po preverení výrobných čísiel policajti zaistili. Policajný vyšetrovateľ vodiča vypočul a po vykonaní procesných úkonov zo zadržania prepustil. U vodiča však zaistil tri mobilné telefóny a hotovosť vo výške 14.500,- eur. Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície OR PZ v Košiciach začal trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže /trestná sadzba na tri až desať rokov/. Krádežou vozidla bola nemeckej spoločnosti spôsobená škoda za takmer 110.000,- eur. /foto k zaistenému vozidlu nájdete v prílohe/.



Vykradli predajňu motocyklov, dôchodcom ukradol kameru



Pracovníci kriminálnej polície vypátrali dvojicu Košičanov, ktorí sa pred rokom v Košiciach vlámali do jednej z predajní motocyklov, ktorá je súčasťou rodinného domu. Ukradli rôzne motocyklistické doplnky a súčiastky, čím košickej spoločnosti spôsobili škodu za takmer 13.000,- eur. Poverený príslušník PZ z prečinov krádeže, porušovania domovej slobody a poškodzovania cudzej veci obvinil 25-ročnú Gabrielu a o desať rokov staršieho Róberta. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.



Poverený príslušník PZ z prečinu krádeže obvinil 45-ročného Branislava z Košíc, ktorý koncom septembra okolo 21.00 hodiny v Košiciach, ukradol priemyselnú kameru umiestnenú na budove jedného z domova dôchodcov. Košickej charite spôsobil škodu za viac ako 540,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.#CONT#



Obvinili aj tretieho „autičkára“



Michalovskí policajti vypátrali a vyšetrovateľ PZ z prečinu krádeže obvinil 26-ročného Ladislava z okresu Michalovce. Obvinený sa začiatkom júla tohto roku o 02.30 hodine spoločne s už skôr obvineným Tomášom a Ernestom, na parkovisku pred obytným blokom v meste Veľké Kapušany,vlámali do zaparkovaného motorového vozidla Ford Ka. Z neho odcudzili „iba“ magnetofónovú pásku (celkovú škodu vyčíslili na 52,- eur). Obvinený Ladislav „robil očko“ (dával pozor),kým dvojica kradla. Následne sa vlámali do ďalšieho motorového vozidla. Z auta zn. Škoda Felícia odcudzili autorádio a monterkovú blúzu s osobnými dokladmi. Spôsobili škodu vo výške 450,- eur.



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/