(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 28 11.2014
@ Aktuálne -> Polícia     Dec 01 2014 - 12:23 GMT


Fantóm škôl“ plazmu neuniesol



Košickí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 28-ročného Pavla z Košíc, ktorý sa dopustil viacero krádeží. Koncom augusta vnikol cez okno do kočikárne na Krosnianskej ulici v Košiciach. Odtiaľ ukradol dámsky a následne aj pánsky horský bicykel. Spôsobil škodu krádežou vo výške 890,- eur a poškodením vnútornej strany vchodových dverí kočikárne vo výške 30,- eur. V polovici októbra vnikol do objektu základnej školy na sídlisku Dargovských hrdinov v Košiciach. Z priestorov školy ukradol nabíjačky na tablety, slúchadlá, mikrosystém, notebook, videoprojektor, bezdrôtový set s klávesnicou a myšou s USB korektorom, súpravu reproduktorov a jeden mobilný telefón. Spôsobil celkovú škodu za viac ako 1.300,- eur. Obvinený kradol aj koncom októbra kedy vnikol do objektu jedného z košických gymnázií, odkiaľ ukradol notebook a dataprojektor. Škodu vyčíslili na viac ako 830,- eur. „Poslednú“ krádež vykonal v poslednú októbrovú noc. Opäť „navštívil“ jednu z košických základných škôl, odkiaľ zo steny zvesil plazmový televízor, ktorý našli rozbitý na zemi v átriu školy. Škole spôsobil škodu za takmer 4.000,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.



Spoločenskú škodu vyčíslili na viac ako 14.000,- eur



Poverený príslušník PZ z prečinu porušovania ochrany rastlín a živočíchov obvinil 35-ročného Daniela z okresu Michalovce. Obvinený minulého roku v katastri obce Krišovská Liesková (okr. Michalovce) na parcelách v chránenej krajinnej oblasti, nelegálne vyrúbal 18 stromov. Išlo o stromy: brest väzový, vàba biela, jelša lepkavá a čremcha obyčajná. Takto spôsobil viacerým majiteľom priamu materiálnu škodu na drevnej hmote za takmer 400,- eur, avšak spoločenská škoda bola vyčíslená na viac ako 14.000,- eur. Obvinený je trestne stíhaný na slobode a v prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.



Vyhrážali sa zastrelením, odrúbaním aj dopichaním



Počas uplynulého víkendu polícia z prečinu nebbezpečného vyhrážania obvinila až tri osoby. 57-ročný Ján z okresu Gelnica sa formou SMS správ vyhrážal svojej bývalej priateľke (55) z Košíc, že jej urobí guľkou dieru do čela. 60-ročný Košičan Ján sa vo štrtok (27.11.2014) pod vplyvom alkoholu v kuchyni a obývačke rodinného domu v Košiciach sa vyhrážal svojej manželke (59), že jej sekerou odrúbe hlavu..#CONT# 59-ročnému Štefanovi z Michaloviec poverený príslušník rozšíril obvinenie aj z prečinu výtržníctva, nakoľko sa v piatok (28.11.2014) na križovatke ulíc Havlíčkova a Čermeľská cesta v Košiciach, vyhrážal 21-ročnému Košičanovi po tom, čo tento odstavil svoje motorové vozidlo za križovatkou. S vreckovým nožíkom v ruke, mu adresoval vyhrážky že ho dopichá. Obvinení u poškodených vzbudili dôvodnú obavu o ich životy a zdravie. Kým dvom obvineným hrozí v prípade dokázania viny až ročné väzenie, tretiemu za prečin výtržníctva hrozí až trojročný „pobyt za merežami“.



Polícia už pozná „kupujúcich z péenesky“



Príslušníci Obvodného oddelenia PZ Kráľovský Chlmec vypátrali a z prečinu krádeže obvinili dvojicu mužov z okresu Trebišov.  Zsolt (25) a Jozef (30) sa dňa 08. októbra tohto roku pred druhou hodinou v noci na Hlavnej ulici v meste Čierna nad Tisou, vlámali do predajného stánku. Zo stánku odcudzili cigarety rôznych značiek a jednorazové zapaľovače. Spôsobili škoda za takmer 200,- eur. V prípade dokázania viny im hrozí až dvojročné väzenie.



Polícia pátra aj po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorý sa zo štvrtka na piatok (28.11.2014) v obci Somotor vlámal do miestneho pohostinstva. Z jeho priestorov odcudzil registračnú pokladnicu s finančnou hotovosťou cca 250,- eur a následne poškodil hrací automat, z ktorého odcudzil finančnú hotovosť v minciach. Celkovo spôsobil škodu krádežou a poškodením za takmer 1900,- eur.



Poľský študent si riadne zavaril, šoféroval opitý



V sobotu (29.11.2014) o 02,30 hodine hliadka dopravnej polície zastavila a kontrolovala na Komenského ulici v Košiciach 21-ročného občana Poľska študujúceho v Košiciach, ktorý viedol motorové vozidlo zn. Subaru. Počas kontroly bol podrobený dychovej skúške, pri ktorej mu bola nameraná hodnota 1,23 mg/l (2,56 promile). Nebol však jediný na cestách Košického kraja, ktorý šoféroval pod vplyvom alkoholu. 29-ročný Milan z okresu Michalovce v sobotu (29.11.2014) o 00,20 hodine viedol osobné motorové  vozidlo zn.  VW Passat v obci Staré smerom na Michalovce. Taktiež bol zastavený a kontrolovaný hliadkou PZ. Pri kontrole bol podrobený dychovej skúške  na alkohol, namerali u neho 0,69 mg/l alkoholu v dychu (1,44 promile). Aj u 41-ročného ¼udovíta z Košíc policajti pri kontrole namerali hodnotu 1,09 mg/l alkoholu v dychu (2,27 promile). Tento v nedeľu v popoludní viedol motorové vozidlo zn. SUZUKI Samurai, po miestnej komunikácii v obci Peder.



Policajti vodičov obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a umiestnili ich do ciel policajného zaistenia. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.  



Polícia upozorňuje na dodržiavanie predpisov



Policajti jednotlivých okresných riaditeľstiev KR PZ v Košiciach  vykonajú kontrolu objektívnej zodpovednosti v obmedzenej miere nasledovne: dňa 02.12.2014 na teritóriu okresu Košice-okolie a dňa 03.12.2014 na teritóriu okresov Michalovce a Spišská Nová Ves. Vodičov upozorňujeme aby dodržiavali predpisy, pretože možno nebudú zastavení priamo na ceste pri porušení zákona, ale im príde zásielka domov.



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/