(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 08.12.2014
@ Aktuálne -> Polícia     Dec 09 2014 - 11:07 GMT


Polícia upozorňuje na dodržiavanie predpisov



Policajti jednotlivých okresných riaditeľstiev KR PZ v Košiciach vykonajú kontrolu objektívnej zodpovednosti v obmedzenej miere nasledovne: zajtra t.j. dňa 09.12.2014 na teritóriu okresu Košíc a dňa 12.12.2014 na teritóriu okresu Trebišov. Vodičov upozorňujeme aby dodržiavali predpisy, pretože možno nebudú zastavení priamo na ceste pri porušení zákona, ale im príde zásielka domov.



Útočníkovi hrozí až päťročné väzenie



Vyšetrovateľ PZ z prečinov ublíženia na zdraví a výtržníctva obvinil 20-ročného Viktora z okresu Michalovce. Tento v septembri o 01,00 hodine v obci Nacina Ves (okr. Michalovce), na ceste pred rodinným domom, fyzicky napadol o rok mladšieho miestneho muža. Napadnutému mladíkovi uštedril zopár úderov po ktorých spadol na cestu, kde si udrel hlavu. Na základe znaleckého posudku mu spôsobil zranenia s dobou liečenia a práceneschopnosti tri mesiace. Obvinený je stíhaný na slobode a v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov.



Košičanku stíhajú za drogy



Poverený príslušník PZ z prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi obvinil 51-ročnú Dašu M. Z Košíc. Obvinená bola koncom októbra tohto roku pristihnutá ako neoprávnene prechovávala pre vlastnú potrebu psychotropnú látku metamfetamín, z ktorého by bolo možné pripraviť až 8 obvykle jednorázových dávok drogy. V prípade dokázania viny jej hrozí trest odňatia slobody až na tri roky.#CONT#



Trojlístok má toho na svedomí akosi viac



Vo včerajšej tlačovej správe sme Vás informovali o trojici páchateľov, ktorí sú obvinení z krádeží vlámaním sa do budovy fary v obci Ïurkov http://www.minv.sk/?aktuality-kosice&sprava=policajti-zaistili-kalichy-vyhlasene-za-kulturnu-pamiatku-ukradli-ich-z-fary. Obyvatelia obce Ïurkov v okrese Košice-okolie si môžu vydýchnuť, ich „nočná mora“ sa skončila potom, čo policajti páchateľov vypátrali, pretože traja obvinení Milan, Martin a Jozef čelia aj ďalším obvineniam z krádeží ktorých sa mali dopustiť. V novembri potom čo zvesili uzamknutú bránu z pántov vnikli na pozemok neobývaného rodinného domu v obci Ïurkov, kde sa vlámali do domu. Odcudzili nabíjačku na autobatérie, dve elektrické vàtačky, sadu gola kľúčov, záhradné kliešte, trafostanicu, hlavice na vàtačky, motorovú pílu a zváračku. Majiteľovi spôsobili škodu za 1.080,- eur. Začiatkom decembra Milan a Martin podliezli uzamknutú vstupnú bránu pozemku rekreačnej chaty v obci Ïurkov. Následne spoločne vylomili ochrannú mrežu a dvere rekreačnej chaty. Z chaty odcudzili elektrickú teflónovú panvicu, brúsky, teplovzdušnú pištoľ, elektródy, svorky, uholníky, zverák, elektroskúšačku, rôzne pracovné náradie a množstvo záhradného náradia. Veci si odniesli v taškách a na príručnom vozíku, ktorý taktiež ukradli. Majiteľovi spôsobili škodu za viac ako 160,- eur.



Vodič na priechode zrazil chodkyňu



Včera (8.12.2014) o 17.00 hodine viedol 36-ročný vodič z okresu Michalovce, osobné motorové vozidlo zn. Škoda Octavia po ulici Štefánika v Michalovciach smerom do centra mesta. Pri jednej z predajní nedal prednosť po priechode pre chodcov z ľavej strany v jeho smere jazdy, prechádzajúcej 33-ročnej chodkyni z Michaloviec. Po zrážke chodkyňa spadla na vozovku. Utrpela ľahké zranenie s predpokladanou dobou liečenia a práceneschopnosti viac ako 7 dní. Účastníci dopravnej nehody boli podrobení dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví /trestná sadzba až na jeden rok/. Dopravná nehoda je v štádiu šetrenia.



 



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/