(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 06.01.2015
@ Aktuálne -> Polícia     Jan 07 2015 - 09:58 GMT


Polícia upozorňuje na dodržiavanie predpisov



Policajti jednotlivých okresných riaditeľstiev KR PZ v Košiciach vykonajú kontrolu objektívnej zodpovednosti v obmedzenej miere nasledovne: dnes 07.01.2015 v popoludní na teritóriu okresu Rožňava a zajtra 08.01.2015 v okresoch Košice a Trebišov. Vodičov upozorňujeme aby dodržiavali predpisy, pretože možno nebudú zastavení priamo na ceste pri porušení zákona, ale im príde zásielka domov.



Vreckár“ čelí obvineniu



Poverený príslušník PZ z prečinu krádeže obvinil 23-ročného Dionýza H. Z Košíc, ktorý v pondelok (5.1.2015) večer pred jedným z košických obchodných domov pristúpil k 23-ročnému Košičanovi a z predného vrecka bundy mu ukradol 20,-€ hotovosť v minciach. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.



Kúriť chceli cudzím drevom



Obvineniu z prečinu krádeže /trestná sadzba až na dva roky, u mladistvého polovica/ čelia traja muži (20,24,28) a 17-ročný tínedžer z Moldavy nad Bodvou. V decembri uplynulého roku boli prichytení potom, čo v lesnom poraste v katastri obce Mokrance (okres Košice-okolie) patriaceho do lesného pôdneho fondu, zrezali a odcudzili 1,5 metra³ dreva. Vlastníkom pozemku spôsobili škodu za 50,- eur. Neboli jediní ktorí takto chodili do lesa na drevo bez príslušného povolenia. Včera (6.1.2015) napoludnie boli pristihnutí #CONT# v katastri obce Ïurkov (okr. Košice-okolie) v lesnom dielci zvanom „Obora“, patriacom do lesného pôdneho fondu 30-ročný Pavol a 31-ročný František z okresu Košice-okolie, ako si z lesa odnášajú drevinu - hrab o celkovom množstve 1,3 m³. Miestnej lesnej správe spôsobili škodu vo výške 65,- eur. Obaja skončili v cele policajného zaistenia. Až dvojročné väzenie hrozí za obdobnú krádež aj ďalším dvom mužom z okresu Prešov. Obvinení Emil (20) a Jozef (26) v decembri 2014 v katastrálnom území obce Kluknava (okres Gelnica) z lesného porastu zv. „Zadný Košľovec“, ktorý patrí do lesného pôdneho fondu, vyrúbali a odcudzili drevnú hmotu druh osika o celkovom objeme 0,1 m3. Miestnej urbárskej spoločnosti  spôsobili škodu za takmer 5,- eur. Policajná hliadka v decembri 2014 prichytila aj 21-ročného Valtera z okresu Prešov a 15-ročného Martina z okresu Gelnica pritom, ako v katastrálnom území obce Kluknava (okr. Gelnica) z lesného porastu zv. „Petrová Hora“, patriaceho do lesného pôdneho fondu, si z lesa odnášali bez povolenia vyrúbanú drevnú hmotu druhu smrek o objeme 0,13 m³.  Drevo chceli použiť na kúrenie v domácnosti. Pozemkovému spoločenstvu spôsobili škodu za takmer 5,- eur.  Ïalší ktorí čelia obvineniu z krádeže sú 18-ročný Emil a 27-ročná ¼udmila z okresu Spišská Nová Ves. Títo z lesného porastu v katastri obce Rudňany patriaceho do lesného pôdneho fondu, bez súhlasu a vydaného povolenia, ukradli voľne ležiacu drevnú hmotu – kmene stromov smrek a lipa o objeme 0,07m³. Odniesli ich do miestnej osady v obci Rudňany. Spôsobili škodu za cca 3,- eur.



 



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/