(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 14.01.2015
@ Aktuálne -> Polícia     Jan 15 2015 - 22:45 GMT


Syn týral svojich rodičov



Dvadsaťštyri ročný Košičan svojim rodičom spôsoboval fyzické a psychické utrpenie bitím, vyvolávaním stresu a citovým vydieraním viac ako rok. Od roku 2013 doposiaľ v byte na sídlisku ahanovce v Košiciach, požadoval od svojich rodičov (74 a 64) peniaze na alkohol. Ak mu ich odmietli dať, tak sa vyhrážal, že vyskočí z okna alebo porozbíja zariadenie domácnosti. Rodičov fyzicky napádal, úmyselne poškodzoval zariadenie bytu a po požití alkoholu v noci rodičov budil a požadoval od nich pivo alebo tabletky. V decembri uplynulého roka stoličkou viackrát udrel svoju matku po tom, čo ho upozornila, aby v byte nefajčil. Spôsobil jej zranenia s dobou liečenia do siedmych dní. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície muža obvinil zo zločinu týrania blízkej osoby a zverenej osoby. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.



Z domu ukradli plazmu aj počítač, ďalší sa do domu nedostal...



Poverený príslušník PZ z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody obvinil Ondreja (20) a Dávida (19) z okresu Michalovce. Títo sa v pondelok (12.1.2015) v nočných hodinách, vlámali do neobývaného rodinného domu v obci Pavlovce nad Uhom (okres Michalovce). Z domu odcudzili plazmový televízor, dve deky a stolový počítač. Majiteľke spôsobili celkovú škodu vo výške 1.340,- eur. Obaja skončili v cele policajného zaistenia a v prípade dokázania viny im hrozí až dvojročné väzenie. Dvojročné väzenie hrozí aj 27-ročnému Róbertovi z Moldavy nad Bodvou, ktorého policajti vypátrali a obvinili zo spáchania prečinov porušovania domovej slobody a poškodzovania cudzej veci. Obvinený v utorok (13.1.2015) po 22.00 hodine preliezol oplotenie pozemku rodinného domu v Moldave nad Bodvou. Následne na rodinnom dome poškodil vchodové dvere, okno aj sieťku proti hmyzu, spôsobil škodu za 1.500,- eur.



#CONT#



Mladík okrádal Michalovčanov o peňaženky, policajti vypátrali aj druhého „zlodeja z PNS



Michalovskí policajti pátrali po zlodejovi ktorý nekradol prvýkrát. Z prečinu krádeže obvinili iba 19-ročného Michalovčana Tibora. Obvinený koncom októbra uplynulého roka pred novinovým stánkom na Špitálskej ulici v Michalovciach, využil nepozornosť 65-ročnej dôchodkyni a z vaku, ktorý mala prevesený na chrbte, jej bez použitia násilia odcudzil peňaženku. Krádežou jej spôsobil škodu za viac ako 40,- eur. Obvinený bol súdom právoplatne odsúdený za prečin krádeže, pričom trest odňatia slobody nepodmienečne na 6 mesiacov si tohto času mal odpykávať v ústave na výkon trestu pre mladistvých.  Obvinený Tibor sa ďalšej krádeže dopustil spolu s obvineným 28-ročným Jánom z Michaloviec. Títo v utorok (13.1.2014) krátko pred polnocou v jednom z michalovských barov využili nepozornosť čašníčky, ktorá zaspala pri barovom pulte. Kým Ján dával pozor vonku pri dverách baru, Tibor z pultu ukradol peňaženku s finančnou hotovosťou. Krádežou spôsobili škodu za takmer 30,- eur. Obaja boli zadržaní a umiestnení v cele policajného zaistenia s návrhom na ich väzobné stíhanie. Obvinenému Tiborovi v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 6 mesiacov až 3 roky a staršiemu Jánovi až dvojročné väzenie. Košickí policajti vypátrali aj druhého spolupáchateľa ktorý sa vlámal do poštovo-novinového stánku na Letnej ulici v Košiciach. Z prečinu krádeže  obvinili 32-ročného Romea H. z Košíc, ktorý  spoločne s už obvineným zo spáchania tohto skutku Košičanom Rolandom sa koncom novembra 2014 vlámali do stánku, z ktorého odcudzili rôzny tovar. Košickej spoločnosti spôsobili škodu za viac ako 600,- eur. Romeovi, ktorý si toho času odpykáva trest odňatia slobody vo väzení za iný skutok, hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na 6 mesiacov až 3 roky.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/