(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 22.01.2015
@ Aktuálne -> Polícia     Jan 23 2015 - 12:30 GMT


Potiahol šperky a notebook za takmer 10.000,- eur



Policajti vypátrali páchateľa, ktorý sa pred niekoľkými rokmi vlámal do rodinného domu. Ku krádeži došlo v septembri roku 2009 na Myslavskej ulici v Košiciach. Z domu ukradol šperky zo žltého kovu, náramkové hodinky a notebook, čím poškodenému spôsobil škodu za takmer 10.000,- eur. Vyšetrovateľ PZ z prečinu krádeže obvinil 22-ročného Košičana Richarda. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.



Doplatili na dôverčivosť



Pod rôznymi zámienkami si 32-ročný Košičan Peter požičiaval mobilné telefóny od ľudí s tým, že si potrebuje zavolať. Naposledy tak urobil v uplynulý týždeň (dňa 13.1.2015) v jednej z košických kaviarní v centre mesta. Od 28-ročného Košičana si zapožičal mobilný telefón s tým, že potrebuje zatelefonovať matke. Následne využil nepozornosť poškodeného a bez jeho súhlasu s telefónom odišiel preč. Spôsobil mu škodu za 100,- eur. Podobne dopadli aj ďalší dvaja Košičania od ktorých si obdobne požičal mobilné telefóny ešte v decembri 2014 a odišiel s nimi preč. Spôsobil im škodu spolu za takmer 300,- eur. Poverený príslušník Petra obvinil z prečinu krádeže za čo mu v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky. Obvinený muž nekradol prvýkrát, v predchádzajúcich dvanástich mesiacoch bol za obdobný čin postihnutý okresným úradom a v predchádzajúcich dvadsiatich štyroch mesiacoch bol pre krádež odsúdený okresným súdom. Na svedomí má aj krádež Lego stavebnice z predajne. Začiatkom decembra 2014 v predajni v centre Košíc si od zamestnancov vypýtal stavebnicu Lego s tým, že ju pôjde ukázať deťom vonku na parkovisko. Následne využil ich nepozornosť a bez ich súhlasu odišiel z predajne so stavebnicou bez zaplatenia. Krádežou spôsobil škodu za viac ako 200,- eur. #CONT#



Za nešťastie pri poľovačke mu hrozí väzenie



Spišskonovoveský vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície po rozsiahlom vyšetrovaní nešťastia na poľovačke v Gelnickom okrese, obvinil z prečinu usmrtenia 37-ročného Juraja z okresu Gelnica. O prípade sme Vás informovali v tlačovej správe zo dňa 26. novembra 2014 (http://www.minv.sk/?aktuality-kosice&sprava=polovnik-zastrelil-polovnika-pomylil-si-ho-so-zverou). Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov.



Stihol sa poriadne nabaliť, ale ďaleko neušiel



Sobraneckí policajti krátko po čine zadržali riadne nabaleného muža, kráčajúceho s taškami  po ulici v Sobranciach. Policajtov zalarmoval sused, ktorý si všimol „návštevu“ vo vedľajšom dome, ktorý majitelia využívajú len na rekreačné účely. Zadržaného 32-ročného Jaroslava z Veľkého Krtíša obvinili policajti z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody, nakoľko včera (22.1.2015) o 05,00 hodine na ulici Tibavskej v Sobranciach, vnikol na dvor a následne sa vlámal do rodinného domu. Odcudzil dve rádiá, svietidlo, cukor, sieťovú rozvodku, koreničku, kuchynský príbor, zapaľovač, videohru, multifunkčný nôž s puzdrom, puzdro na batérie k satelitnému prijímaču, dvoje pánske hodinky, hracie karty, kľúčenku, zapaľovač, detský prsteň, cigarety, bankovky a mince rôznych nominálnych hodnôt rôznych mien, sošku, prázdne peňaženky,  sadu kružidiel, 11 litrových fliaš alkoholu, pár čižiem, pár športovej obuvi a igelitovú tašku s ponožkami. Majiteľovi spôsobil krádežou vecí škodu za 250,- eur a poškodením zariadenia škodu vo výške 200,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné vezenie.



Šofér mal takmer štyri promile, vodička sa „vybrala na nákupy“ nafúkala takmer tri promile



Včera (22.1.2015) krátko po 21,00 hodine policajti železničnej polície zastavili a kontrolovali  v obci Henckovce (okr. Rožňava) osobné motorové vozidlo zn. Škoda Fábia Combi, ktoré riadil 36-ročný Dušan  z okresu Rožňava. Vykonanou dychovou skúškou u vodiča namerali hodnotu 1,83 mg/l  alkoholu v dychu (3,81 promile). Vodiča zadržali, umiestnili do cely policajného zaistenia a obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Obdobne dopadla aj 42-ročná Renáta zo Sečoviec. Tá včera krátko po 15,00 hodine na parkovisku pred supermarketom na Námestí Sv. Cyrila a Metoda v Sečovciach spôsobila dopravnú nehodu. Pri cúvaní s osobným motorovým vozidlom zn. Škoda Felícia sa plne nevenovala vedeniu vozidla a narazila zadnou časťou do zaparkovaného vozidla zn. Škoda Felícia, na ktorom spôsobila škodu vo výške 100,- eur a na svojom vozidle za 50,- eur. Pri dopravnej nehode nedošlo k zraneniu žiadnej osoby. Vodička bola po dopravnej nehode podrobená  dychovej skúške, pri ktorej jej bola nameraná hodnota 1,31 mg/l alkoholu v dychu (2,73 promile).  V prípade dokázania viny obom vodičom hrozí až ročné väzenie.



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/