(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 29.01.2015
@ Aktuálne -> Polícia     Jan 30 2015 - 19:04 GMT


Z parkoviska „zmizlo“ auto



V noci zo stredy na štvrtok z parkoviska na Hlinkovej ulici v Košiciach doposiaľ neznámy páchateľ odcudzil osobné motorové vozidlo zn. VW Sharan. Majiteľovi vozidla vznikla škoda 7.000 eur. Poverený príslušník PZ začal v danej veci trestné stíhanie pre prečin krádeže a po páchateľovi a odcudzenom vozidle pátra.



Pred pohostinstvom ho „zmastil“



Gelnickí policajti z prečinov ublíženia na zdraví a výtržníctva obvinili 29-ročného Mareka z Košíc, ktorý v októbri 2014 pred miestnym pohostinstvom v obci Hrišovce (okr. Gelnica) fyzicky napadol 33-ročného miestneho muža. Tohto päsťou udrel do nosa a po údere spadol na zem. Tam ho útočník kopal do hlavy. Napadnutému mužovi spôsobil zranenia s dobou liečenia 14 dní. Obvinenému Košičanovi za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody až na tri roky.



Zrazil chodkyňu a z miesta ušiel



Včera (29.1.2015) okolo 21.00 hodine v obci Malčice (okr. Michalovce) doposiaľ neznámy vodič viedol nezistené osobné motorové vozidlo po ceste II/554 v smere na obec Oborín, kde pri rodinnom dome narazil do chodkyne (48), idúcej po pravej strane vozovky tým istým smerom spolu s 55-ročnou chodkyňou (obe z obce Malčice). V dôsledku nárazu 48-ročnú chodkyňu odhodilo do priekopy, kde po zrážke ostala ležať. Vodič s vozidlom nezastavil, pričom sa v mieste nehody otočil a pokračoval v jazde v smere na obec Trhovište. Pri nehode mladšia z chodkýň utrpela ťažké zranenia s dobou liečenia a PN nad 42 dní, staršia žena utrpela ľahké zranenie s dobou liečenia a PN do 7 dní. Polícia po neznámom vodičovi a vozidle pátra.#CONT#



V tejto súvislosti žiadame o pomoc svedkov dopravnej nehody, ktorí videli priebeh udalosti, aby sa prihlásili na oddelení dopravných nehôd Okresného dopravného inšpektorátu OR PZ v Michalovciach, prípadne na známom telefónnom čísle 158.



V tejto súvislosti polícia začala trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví a prečin neposkytnutia pomoci. (trestná sadzba až tri roky)



Polícia objasnila prípad z roku 2009 na základe DNA analýzy



Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Michalovciach z prečinu porušovania domovej slobody obvinil 38-ročného muža z obce Drahňov, t. č. umiestnený v ústave na výkon trestu odňatia slobody za inú trestnú činnosť, ktorý ešte v roku 2009 preliezol plot obývateľného rodinného domu v obci Drahňov (okr. Michalovce), potom sa vlámal do domu. Keď vošiel do domu, vyrušil ho alarm a tak z miesta ušiel. Majiteľovi spôsobil poškodením zariadenia škodu cca 200 eur. Poverený príslušník PZ v januári 2010 trestné stíhanie vo veci prerušil, pričom na základe výsledkov analýzy v databáze DNA v januári tohto roku  v trestnom stíhaní pokračoval a následne vyšetrovateľ PZ vzniesol obvinenie konkrétnej osobe. Za tento čin mu hrozí až päťročné väzenie.



Policajti vypátrali a z krádeží obvinili 4 osoby



Sobraneckí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 20-ročného Michala občana ČR, ktorý pred dvoma týždňami tehlou rozbil okno na sklade v objekte bývalého poľnohospodárskeho dvora v obci Komárovce (okr. Sobrance), cez ktoré vnikol dovnútra. Zo skladu ukradol sporák na tuhé palivo, predlžovací kábel, tri balenia sklenenej vaty a rôzne kovové profily. Poškodenému majiteľovi spôsobil celkovú škodu 330 eur. Za tento skutok mu hrozí až dvojročné väzenie.  



Košickí policajti z krádeže obvinili 32-ročného Petra z Košíc, ktorý v polovici decembra 2014 odcudzil z pultu v jednej z košických záložní mobilný telefón za 300 eur. Obvinený muž bol za obdobný čin v predchádzajúcich dvanástich mesiacoch postihnutý. Za krádež mu hrozí až dvojročné väzenie.



Gelnickí policajti vypátrali a z prečinu porušovania domovej slobody a krádeže obvinili dvoch mladíkov z Úhornej vo veku 16 a 18 rokov, ktorí sa začiatkom tohto roka vlámali do chalupy v obci Smolník (okr. Gelnica), odkiaľ odcudzili set top box s diaľkovým ovládaním, zo špajze slaninu a rôzne potraviny. Poškodenému majiteľovi spôsobili celkovú škodu cca 76 eur. Obvineným mladíkom za tieto skutky hrozí až dvojročné väzenie, mladistvému sa trestná sadzba znižuje na polovicu.





 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/