(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 09.02.2015
@ Aktuálne -> Polícia     Feb 10 2015 - 11:21 GMT


Polícia upozorňuje na dodržiavanie predpisov





Policajti jednotlivých okresných riaditeľstiev KR PZ v Košiciach vykonajú kontrolu objektívnej zodpovednosti v obmedzenej miere nasledovne: dnes 10.02.2015 na teritóriu okresu Michalovce a v piatok 13.02.2015 v okresoch Spišská Nová Ves a Košice-okolie. Vodičov upozorňujeme aby dodržiavali predpisy, pretože možno nebudú zastavení priamo na ceste pri porušení zákona, ale im príde zásielka domov.



Zlodej navštívil zubnú ambulanciu



Rožňavskí policajti pátrajú po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorý sa počas uplynulého víkendu v obci Krásnohorské Podhradie, vlámal do stomatologickej ambulancie. Následne z jej priestorov odcudzil kovovú pokladničku s finančnou hotovosťou 15,- eur, kalkulačku, dátumovú pečiatku a pečiatku lekára. Oznamovateľke spôsobil celkovú škodu za takmer 100,- eur. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže /trestná sadzba až na dva roky/.



Opití vodiči, jeden z nich po nehode ušiel



Včera (9.2.2015) po 21.00 hodine bol medzi obcami Strážne a Veľký Kamenec (okres Trebišov), zastavený a kontrolovaný hliadkou polície 30-ročný Tibor z okresu Trebišov. Vodič ktorý jazdil na osobnom motorovom vozidle zn. Opel Astra bol vyzvaný, aby sa podrobil dychovej skúške pri ktorej mu bola nameraná hodnota 1,25 mg/l alkoholu v dychu (2,60 promile). #CONT# Lustráciou v evidencii vodičov policajti zistili, že vodič má súdom uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá všetkých druhov na dobu 40 mesiacov s právoplatnosťou od 08.01.2015. Policajti vodiča zaistili a umiestnili v cele policajného zaistenia. Poverený príslušník PZ vodiča obvinil zo spáchania prečinov ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a marenie výkonu úradného rozhodnutia. V prípade dokázania viny mu za tento skutok hrozí až dvojročné väzenie.



Z prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinila polícia aj 50-ročného Košičana Tomáša. Tento v nedeľu (8.2.2015) okolo 13.30 hodiny riadil osobné motorové vozidlo zn. Ford Focus C-MAX po miestnej komunikácii v obci Zdoba (okres Košice-okolie). Z dôvodu neprispôsobenia rýchlosti jazdy stavu a povahe vozovky nezvládol riadenie vozidla a následne pred rodinným domom čelne narazil do kovového ståpika bráničky a nádoby na odpadky. Po nehode z miesta ušiel. Policajti vodiča zakrátko vypátrali v mieste bydliska a podrobili dychovej skúške na zistenie alkoholu. Namerali mu hodnotu 0,88 mg/l (1,83 promile). Vodič skončil v cele policajného zaistenia a v prípade dokázania viny mu hrozí až ročné väzenie.



 



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/