(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 11.02.2015
@ Aktuálne -> Polícia     Feb 12 2015 - 16:05 GMT


Tínedžer lúpežne prepadol ženu na chodníku



Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Spišskej Novej Vsi zo zločinu lúpeže obvinil 16-ročného tínedžera zo Spišskej Novej Vsi (chovanca reedukačného centra), ktorý 28. 12. 2014 vo večerných hodinách na chodníku na Šafárikovom námestí v Spišskej Novej Vsi pristúpil k 57-ročnej žene z okresu Spišská Nová Ves, ktorej po fyzickom útoku vytrhol z ruky kabelku a z miesta ušiel. Útočník žene spôsobil zranenia tváre a hrudníka s dobou liečenia 6 dní a škodu vo výške takmer 232 eur. V zmysle Trestného zákona za tento skutok hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na tri až osem rokov, mladistvému sa trestná sadzba znižuje na polovicu. Obvinení mladík je stíhaný na slobode.



Polícia odhalila na cestách ďalších nezodpovedných vodičov



Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu OR PZ v Michalovciach obvinil z prečinov ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a marenia výkonu úradného rozhodnutia 39-ročného muža, štátneho príslušníkova Ukrajiny, ktorý v utorok (10.2.) pred polnocou viedol ako nevodič osobné motorové vozidlo zn. Audi A6 po Kapušianskej ulici v Michalovciach v smere do centra mesta, kde ho zastavila a kontrolovala policajná hliadka. Pri kontrole policajti zistili, že muž nie je držiteľom vodičského preukazu a na mieste ho vyzvali, aby sa podrobil dychovej skúške. Túto aj po opakovanej výzve odmietol a taktiež sa odmietol podrobiť lekárskemu vyšetreniu, či nie je ovplyvnený návykovou látkou. Následne policajti zistili, že 39-ročnému mužovi bol uložený trest #CONT#zákazu činnosti viesť motorové vozidlá všetkých druhov až do marca 2016. Zo zdravotných dôvodov bol muž umiestnený v nemocničnom zariadení. Za tieto skutky obvinenému mužovi hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.



Poverený príslušník ODI OR PZ v Košiciach – okolie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinil 58-ročného Košičana, ktorý včera (11.2.) o 22,00 hodine viedol osobné motorové vozidlo zn. Seat Leon v obci Vyšná Hutka (okr. Košice okolie) v smere od miestneho pohostinstva k chatovej lokalite, kde ho zastavila a kontrolovala policajná hliadka.



Policajti muža vyzvali, aby sa podrobil dychovej skúške. Túto najprv odmietol a žiadal o vykonanie odberu krvi v zdravotníckom zariadení. Po opätovnom poučení policajnej hliadky si to cestou rozmyslel a dychovej skúške sa na policajnom oddelení podrobil s výsledkom 1,01 mg/l alkoholu v dychu (2,10 promile). Policajti muža obmedzili na osobnej slobode a umiestnili do cely policajného zaistenia. V tomto prípade obvinenému mužovi hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.



Včera (11.2.) popoludní rožňavskí policajti zastavili a kontrolovali vodiča (46) z obce Rakovnica, ktorý viedol osobné motorové vozidlo zn. Mercedes Benz v smere od Rožňavy do obce Brzotín. Počas kontroly sa vodič podrobil dychovej skúške s výsledkom 1,09 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,27 promile. Vodiča zdržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/