(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 12.02.2015
@ Aktuálne -> Polícia     Feb 13 2015 - 10:59 GMT


Tínedžerka s 11-ročným komplicom „potiahli“ veci za viac ako 1.000 eur



Kriminalistom OR PZ v Košiciach okolie sa podarilo objasniť prípad krádeže v okrese Košice okolie. Poverený príslušník OO PZ Turňa nad Bodvou vzniesol obvinenie pre prečin krádeže spáchaný v jednočinnom súbehu s prečinom porušovania domovej slobody formou spolupáchateľstva 17-ročnej Kataríne z okresu Košice okolie, ktorá v polovici januára po predchádzajúcej dohode s 11-ročným komplicom vnikli na riadne oplotený pozemok rodinného domu v Turnianskej Novej Vsi (okr. Košice okolie), kde zo zadnej šopy odcudzili sadu gola kľúčov, dve benzínové kosačky, rôzne predlžovacie káble, nabíjačku, káble zo zváračky spolu s napájaním na sieť a sekeru kálačku. Poškodenému majiteľovi spôsobili krádežou vecí celkovú škodu vo výške viac ako 1.000 eur, škoda na zariadení nevznikla. Obvinenej, ako mladistvej osobe, hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na jeden rok. V prípade jej komplica, ide o maloletú osobu, ktorá nie je trestne zodpovedná.



Na chodníku mužovi z vrecka ukradol 50 eur



Sečovskí policajti z prečinu krádeže obvinili 18-ročného Ivana zo Sečoviec (doposiaľ 2-krát súdne trestaný za majetkovú trestnú činnosť), ktorý včera (12.2.) o 22.30 hodine na chodníku pred rodinným domom na ulici SNP v Sečovciach (okr. Trebišov) prišiel k poškodenému mužovi (63) a rukou mu strhol vrecko na vetrovke. Následne mu z vrecka odcudzil 50 eurovú bankovku a ušiel. Podozrivého mladíka policajti v priebehu hodiny zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Poverený príslušník PZ danú vec realizuje v tzv. super rýchlom konaní. Obvinenému mladíkovi za tento skutok hrozí až dvojročné väzenie. #CONT#



Policajti obvinili dvoch mužov z krádeže



Policajti v Strede nad Bodrogom z prečinu poškodzovania cudzej veci obvinili 27-ročného muža z obce Somotor, ktorý pred mesiacom došiel k predajni v obci Somotor (okr. Trebišov), kde sekerou vysekal otvor do steny. Pritom spadlo a následne sa poškodilo plynové vykurovacie teleso (gamatka). Podozrivý muž z miesta ušiel, keď sa zaplo poplašné zariadenie, pričom sekeru nechal na mieste. Obvinenému mužovi za tento skutok hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok, stíhaný je na slobode.



Z krádeže obvinili aj 48-ročného muža, občana Maďarska, ktorý sa včera (12.2.) popoludní vlámal do budovy bývalej colnice v obci Slovenské Nové mesto (okr. Trebišov), odkiaľ odcudzil štyri kúrenárske rúry. O hodinu bol už v rukách polície, ktorá ho obmedzila na osobnej slobode a následne umiestnila do cely policajného zaistenia. Polícia danú vec realizuje v tzv. super rýchlom konaní. Za tento čin mu hrozí až dvojročné väzenie.



So zbraňou v ruke sa mužovi v krčme vyhrážal, že ho zastrelí



Spišskonovoveskí policajti z prečinu nebezpečného vyhrážania obvinili 37-ročného muža z Bardejova, ktorý v polovici decembra minulého roka v jednom z pohostinstiev v Spišskej Novej Vsi namieril na 49-ročného muža strelnú zbraň a vyhrážal sa mu zastrelením, pričom k fyzickému kontaktu a k zraneniu nedošlo. U poškodeného muža konanie obvineného muža vzbudilo dôvodnú obavu o svoj život. Obvinenému mužovi v prípade dokázania viny hrozí až trojročné väzenie, stíhaný je na slobode.







 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/