(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 23.02.2015
@ Aktuálne -> Polícia     Feb 24 2015 - 11:45 GMT


V Zádielskej tiesňave objavil kostru



V nedeľu (22.2.2015) okolo 14,00 hodiny našiel 35-ročný Košičan v ťažko prístupnom teréne, v katastri obce Zádiel (okres Košice-okolie) v lokalite Zádielska tiesňava, v žľabe pod zadnou baštou neúplné kostrové pozostatky ľudského tela. Pri náleze sa nachádzala aj čierna vetrovka, puzdro na doklady a opasok. Pozostatky boli odovzdané na skúmanie Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, pracovisku súdneho lekárstva v Košiciach. Poverený príslušník PZ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci pre prečinu usmrtenia.



Ukradol tisíclitrové nádoby, ďalší tristo litrov nafty



Košickí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 40-ročného Košičana Slavomíra, ktorý v júli 2014 prekonal oplotenie pozemku v záhradkárskej lokalite Košice-Šaca časť Dúbrava, odkiaľ z pozemku odcudzil šesť kusov plastových nádrží s objemom 1000 litrov v kovovej klietke a poškodil odkvapový žľab chaty. Poškodenému spôsobil škodu vo výške 370,- eur.



Z krádeže obvinili aj 32-ročného Martina z Košíc, ktorý koncom decembra 2014 vypáčil uzamykateľnú zátku nádrže na nákladnom motorovom vozidle zn. Iveco zaparkovaného na ulici Pri Krásnej v Košiciach. Z vozidla odcudzil 300 litrov motorovej nafty a následne na vedľa stojacom nákladnom vozidle zn. Iveco poškodil uzamykací mechanizmus nádrže. Košickej  spoločnosti spôsobil celkovú škodu vo výške 500,- eur. #CONT#



Vandal poškodil poltucet áut



Polícia pátra po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorý od 18. do 22. februára 2015 na ulici Novobanskej v Košiciach, poškodil poltucet zaparkovaných vozidiel. Išlo o zn. Audi A6, VW Golf,  Renault Megane, Mercedes B, Suzuki Swift a VW Sharan. Spôsobil tak celkovú škodu vo výške 10.600,- eur. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci.  



Ženu obvinili z podvodu, ponúkala tovar cez internetovú inzerciu



Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Košice Juh z prečinu podvodu obvinil 23-ročnú Máriu K. z Nových Zámkov. Obvinená na internetovej stránke s inzerciou ponúkala na predaj rôznu elektroniku (mobilné telefóny a hraciu konzolu Playstation). Následne prostredníctvom emailovej komunikácie od záujemcov  vylákala rôzne sumy, celkom 380,- eur, ktoré poškodení poukázali v prospech účtu obvinenej. Obvinená im však ponúkaný tovar nedodala  a peniaze nevrátila. V prípade dokázania viny jej hrozí až dvojročné väzenie.



Nakupovanie cez internet je v súčasnosti veľmi rozšíreným trendom. V pohodlí svojho domova ušetríte váš čas,  nemusíte za nákupom cestovať, vyhnete sa davu nakupujúcich v obchodných centrách. Nákup cez internet je síce pohodlný, veľa krát i finančne výhodný, no napriek tomu nesie so sebou určité riziká. Aby ste sa predišli nástrahám nepoctivých predajcov, buďte pri nakupovaní opatrní. Berte do úvahy, že tovar, ktorý nakupujete v internetovom obchode sa môže v skutočnosti odlišovať od tovaru vyobrazeného na stránkach obchodu. Skôr ako nákup uskutočníte pozorne si prečítajte obchodné podmienky a reklamačný poriadok, aby ste predišli nedorozumeniam a eliminovali riziká nákupu.



Kotol si odniesli na saniach



Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ Michalovce z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody obvinil dvoch Sobrančanov ¼uboša (23) a Petra (27) a Jaroslava (32) z Veľkého Krtíša. Obvinení v polovici januára 2015 po prestrihnutí oplotenia obývaného rodinného domu v obci Nižná Rybnica, vošli na pozemok rodinného domu. Následne vnikli do murovanej kotolne, odkiaľ na sánky naložili a odcudzili liatinový kotol na tuhé palivo. Poškodenému spôsobili krádežou škodu vo výške cca 1.300,- eur a poškodením  zariadenia škodu vo výške cca 30,- eur.







 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/