(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 01.03. 2015
@ Aktuálne -> Polícia     Mar 02 2015 - 15:01 GMT


Polícia upozorňuje na dodržiavanie predpisov



Policajti jednotlivých okresných riaditeľstiev KR PZ v Košiciach vykonajú kontrolu objektívnej zodpovednosti v obmedzenej miere nasledovne: dnes 02.03.2015 na teritóriu okresu Rožňava, vo štvrtok 05.03.2015 v okresoch Košice a Trebišov. Vodičov upozorňujeme aby dodržiavali predpisy, pretože možno nebudú zastavení priamo na ceste pri porušení zákona, ale im príde zásielka domov.



U Košičana našli marišku



Vyšetrovateľ PZ z prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovane s nimi obvinil 28-ročného Michala z Košíc. Policajti počas kontroly v polovici januára tohto roku na parkovisku na Hroncovej ulici v Košiciach, našli u obvineného vysušené vrcholky rastliny konope (Cannabis) o hmotnosti 1,30 g. Z tohto množstva by bolo možné vyrobiť až 13 obvykle jednorazových dávok drogy. Policajti u obvineného zaistili aj plastovú drvičku. Obvinený je trestne stíhaný na slobode a v prípade dokázania viny mu hrozí až päťročné väzenie.



Olúpil stávkovú kanceláriu



Polícia pátra po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorý včera (1.3.2015) dopoludnia na ulici Povstania Českého ľudu v Košiciach, lúpežne prepadol pracovníčku stávkovej kancelária. Páchateľ od pracovníčky pýtal peniaze a sotil ju na zem. Páchateľ počas lúpeže si zakrýval ústa rukou. Pracovníčka mu vydala hotovosť vo výške 360,- eur, ktoré si zobral a následne ušiel. Vyšetrovateľ odboru krimináln kriminálnej polície začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže. Páchateľovi za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.



#CONT#



Obvinili „dlhoprstých“



Michalovský vyšetrovateľ PZ z prečinu porušovania domovej slobody a prečinu krádeže v štádiu pokusu, obvinil 14-ročného Sobrančana. Obvinený v piatok (27.02.2015) predpoludním   spoločne s maloletým (13) komplicom na Štefánikovej ulici v Sobranciach, prišli k rodinnému domu s úmyslom odcudziť železné veci. Preskočili oplotenie dvora a vylomili dvere do pivnice domu. Odtiaľ však už nestihli nič odcudziť, nakoľko ich prichytila policajná hliadka. Mladistvému za tento skutok hrozí polovica z trestnej sadzby odňatia slobody na jeden až päť rokov.



Príslušníci Obvodného oddelenia PZ Košice Západ vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 35-ročného Petra z Košíc. Obvinený začiatkom septembra 2014 v jednej z predajní na Moldavskej ulici v Košiciach, využil nepozornosť predavačov a z neuzamknutej zásuvky stola pod pokladňou ukradol obálku s finančnou hotovosťou 750,- eur.



Policajti Obvodného oddelenia PZ Štítnik vypátrali a z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody obvinili 63-ročného Zoltána z okresu Rožňava. Obvinený sa zo dňa 22. na 23. februára 2015 vlámal do dielne nachádzajúcej sa vo dvore rodinného domu v obci  Čierna Lehota (okres Rožňava). Odtiaľ odcudzil 110 kg jelenieho parožia a kotlík. Poškodenému spôsobil škodu vo výške 2.500,- eur. Obvinený odcudzené parohy odpredal za 400,- eur a získanú hotovosť minul na hracích automatoch. V prípade dokázania viny obom hrozí až dvojročné väzenie.



Vyhrážali sa smrťou, zastrelením a fyzickou likvidáciu



Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Košice Staré mesto obvinil zo spáchania prečinu násilia proti skupine obyvateľov 59-ročného muža z Moldavy nad Bodvou. Obvinený sa vo štvrtok (26.2.2015) v kancelárii onkologického ústavu v Košiciach, vyhrážal lekárom ublížením na zdraví a smrťou. Následne v ten istý deň v priestoroch Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou sa vyjadril, že by bolo najlepšie všetkých, ktorí ublížili jeho manželke a jemu, postrieľať. Nasledujúci deň sa počas telefonického rozhovoru vyhrážal postrieľaním aj tým, ktorí neposkytli dostatočnú a rýchlu zdravotnú starostlivosť jeho manželke. Takto vzbudil u poškodených lekárov dôvodnú obavu o ich životy a zdravie. Obvineného ešte v piatok polícia zadržala a umiestnila do cely policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.



Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Bidovce z prečinu nebezpečného vyhrážania v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci obvinil 20-ročného ¼ubomíra z okresu Košice- okolie. Obvinený v piatok (27.2.2015) krátko pred 07,00 hodinou v rodinnom dome v obci Bidovce (okres Košice-okolie), vulgárne nadával a vyhrážal sa fyzickou likvidáciou a podpálením domu svojím rodičom. Fyzicky ich napádal a poškodzoval zariadenie domu. Takto poškodil sadrokartónovú stenu, televízor a následne vybehol z domu, kde kameňom rozbil okno na dverách vozidla zn. Seat Ibiza, ktoré polial benzínom a chcel podpáliť. V tom mu však zabránila jeho matka, ktorá na privolala políciu. Takto spôsobil škodu na majetku vo výške 400,- eur. Bidovskí policajti riešili podobný prípad aj v sobotu (28.2.2015).



Poverený príslušník PZ z prečinov porušovania domovej slobody a nebezpečného vyhrážania obvinil 39-ročného Patrika z okresu Košice-okolie. Obvinený sa v popoludní v rodinnom dome v obci Bidovce (okres Košice- okolie), pod vplyvom alkoholu, dobíjal do rodinného domu bývalej manželky. Nereagoval ani na jej výzvy a výzvy majiteľky domu, aby odišiel. Počas kopania do vchodových dverí a omietky domu sa vyhrážal svojej bývalej manželke fyzickým násilím. Následne jej poškodil osobné motorové vozidlo zn. Renault Clio, odstavené na ceste pred domom. Poškodením vozidla jej spôsobil škodu za 100,- eur.



Obaja obvinení boli umiestnení v cele policajného zaistenia. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/