(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 04. a 05. 03. 2015
@ Aktuálne -> Polícia     Mar 06 2015 - 11:20 GMT


Kamaráta“ olúpil počas spoločnej návštevy



Spišskonovoveskí kriminalisti objasňovali lúpež, ku ktorej došlo ešte v pondelok (2.3.2015) v Gelnici. Páchateľ okolo 19.00 hodiny v rodinnom dome na Slovenskej ulici, fyzicky napadol 31-ročného Krompašana. Päsťou ho udrel do tváre načo poškodený spadol na zem. Páchateľ mu vzápätí z vrecka bundy ukradol finančnú hotovosť 2.500,-eur a následne poškodeného ešte niekoľkokrát kopol do hlavy. Spôsobil mu zranenia: otras mozgu, pomliaždenie hlavy a zlomeninu sánky s predpokladanou dobou liečenia cca. 5 týždňov. Páchateľ aj poškodený boli v dome, kde sa skutok stal na návšteve u kamaráta. Vyšetrovateľ PZ zo zločinu lúpeže obvinil 32-ročného Jaroslava z Gelnice. Obvineného policajti umiestnili do cely policajného zaistenia s podnetom na vzatie do väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.



Pacient okradol spolu ležiaceho dôchodcu



Krompašskí policajti z prečinu krádeže obvinili 43-ročného miestneho muža, ktorý koncom januára tohto roku v nemocničnej izbe na ambulancii, odcudzil pánske náramkové hodinky. Tie zobral zo stolíka vedľa postele 83-ročného hospitalizovaného dôchodcu a následne si ich dal do vrecka. Na druhý deň ráno po prepustení z nemocnice odišiel aj s hodinkami. Dôchodcovi spôsobil škodu vo výške 20,- eur. Krádeže sa obvinený dopustil aj napriek tomu, že bol za obdobný čin /krádeže elektroinštalačných káblov z motorových vozidiel/ v predchádzajúcich dvanástich mesiacoch postihnutý a taktiež bol odsúdený na odňatie slobody nepodmienečne na 8 mesiacov za prečin porušovania domovej slobody. V prípade dokázania viny mu za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky. #CONT#



Krádež na „benzínke nafingoval“



„Polícia pátra po páchateľovi, ktorý dňa 7.8.2014 v popoludní na čerpacej stanici v Sobranciach z neuzamknutého vozidla zn. Škoda Felícia odcudzil zo sedadla vodiča položenú tašku s výdavkovými listami a finančnou hotovosťou najmenej 5.000 eur. Vozidlo bolo dostavené pred stojanom, pričom vodič odišiel od vozidla k pneuservisu, čo páchateľ využil. Vodičovi vznikla škoda cca 13 eur, odcudzením peňazí a výdavkových listov vznikla sobraneckej spoločnosti škoda najmenej 5.000 eur.  Sobraneckí policajti v tejto súvislosti začali trestné stíhanie pre prečin krádeže“ článok z tlačovej správy zo dňa 08.08.2014.

    Poverený príslušník PZ v týchto dňoch trestné stíhanie vedené vo veci prečinu krádeže uznesením v zmysle Trestného poriadku zastavil, nakoľko vyšetrovaním sa zistilo, že ku skutku nedošlo. Po nadobudnutí právoplatnosti uznesenia bude polícia v danom prípade skúmať, či došlo  k naplneniu skutkovej podstaty trestného činu sprenevery a nevylučuje, že voči oznamovateľovi tohto skutku vznesie obvinenie.   



Krádež vlámaním



Policajti Obvodného oddelenia PZ Štítnik v spolupráci s rožňavskými kriminalistami vypátrali páchateľa, ktorý sa v utorok (3.3.2015) okolo polnoci v obci Slavošovce (okres Rožňava), vlámal do predajne potravín. Z registračnej pokladne odcudzil finančnú hotovosť  v minciach rôznej nominálnej hodnoty vo výške cca 50,- eur. Poškodením  vchodových  dverí  a odcudzením finančnej hotovosti spôsobil  celkovú škodu za 100,- eur. Poverený  príslušník PZ z prečinu krádeže obvinil 18-ročného Daniela z okresu Rožňava. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.



Dôchodcovi vykradol chladničku



Polícia pátra po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorý v utorok večer vošiel do záhrady rodinného domu na Hlavnej ulici v Gelnici. Následne využil neprítomnosť domácich osôb a cez neuzamknuté vchodové dvere vošiel do rodinného domu. Z chladničky v kuchyni odcudzil rôzne potraviny (klobásy, olej, syry, maslo, paštéty a salámy). 83-ročnému dôchodcovi spôsobil škodu za 20,- eur. Gelnickí policajti skutok vyšetrujú ako prečin krádeže a prečin porušovania domovej slobody. Páchateľovi za tento skutok hrozí až dvojročné väzenie.  



Seniorom polícia odporúča zopár rád ako sa nestať obeťou krádeže:

starostlivo zamykať dvere a zatvárať okná, nezabúdať ani na podkrovie, či pivnice,

neschovávať kľúče pod rohož, kvetináč alebo v skrinke elektromeru,

na dverách je vhodné mať panoramatické kukátko a poistnú retiazku,

pri odľahlých obydliach stojí za zváženie inštalácia a používanie alarmu,

vyhýbajme sa tmavým, opusteným, odľahlým miestam alebo uliciam,

nespúšťajme veci, ktoré máme so sebou z dohľadu (taška, nákup, vozík a podobne),

doklady a peniaze nenechávajme na vrchu nákupu, alebo kabelky,

tašky v obchodoch neodkladajme na miestach, ktoré nie sú na to určené, kde by zostali bez dohľadu, ktorý niektoré obchody ponúkajú,

rovnako nenechávajme veci bez dohľadu u v čakárni lekára alebo v stravovacích zariadeniach,

na platbu využívajme radšej bezhotovostný platobný styk,

pohybujme sa po frekventovaných, prehľadných uliciach,

tašku na ramene, či v ruke nosme na opačnej strane ako je ulica, aby sme sťažili jej vytrhnutie a krádež,

v prípade ak by došlo k lúpeži, uvedomme si, že život a zdravie sú cennejšie ako peniaze, preto neodporúčame seniorom brániť sa za každú cenu,

pohybujme sa po chodníku vo väčšej vzdialenosti od rôznych výklenkov domov a od vchodov,

pri vstupe do domu si všímajme neznáme osoby a buďme opatrní, keď môžeme, využime sprievod susedov ktorých poznáme, nikdy nie ľudí, ktorých nepoznáme.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/