(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 12.03. 2015
@ Aktuálne -> Polícia     Mar 13 2015 - 12:15 GMT


Výtržník z autobusu poputoval pred sudcu



V stredu (11.3.2015) vo večerných hodinách došlo k incidentu v autobuse linky MHD v Košiciach. Vďaka rýchlemu zásahu policajtov pohotovostnej motorizovanej jednotky boli na mieste zadržané dve podozrivé osoby, ktoré boli umiestnené v cele policajného zaistenia. Jednu osobu po vytriezvení a vypočutí policajti prepustili na slobodu, druhého poverený príslušník PZ obvinil zo spáchania prečinov výtržníctva a poškodzovania cudzej veci. 20-ročný ¼udovít z okresu Košice-okolie v autobuse MHD na konečnej zástavke Lingov v Košiciach, opakovane kopal a udieral päsťami do kabíny vodiča autobusu. Kabínu sa snažil otvoriť a vodiča fyzicky napadnúť. Vulgárne mu nadával a päsťami opakovane udieral do sklenenej výplne dverí a kopal aj do zariadenia na označovanie lístkov. Následne autobus opustil, pričom sa snažil odlomiť predné spätné zrkadlo, kopal a udieral do autobusu aj z vonkajšej strany a napokon do čelného skla autobusu hodil dlažobnú kocku. Poškodením autobusu pre Dopravný podnik mesta Košice spôsobil škodu za viac ako 630,- eur. Obvinený v rámci super rýchleho konania poputuje pred sudcu.



Alkoholom potužení vodiči svoju jazdu nezvládli



Poverený príslušník PZ z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinil 54-ročného Františka z Košíc. Obvinený včera (12.3.2015) krátko po 08.00 hodine nezvládol riadenie motorového vozidla zn. Dácia Logan, ktoré viedol po ulici Severné nábrežie v Košiciach. S vozidlom zišiel z vozovky na trávnatú časť, kde sa prevrátil. Pri nehode utrpel zranenia s dobou liečenia do 7 dní. Na vozidle vznikla škoda vo výške 6.000,- eur. Vykonanou dychovou skúškou policajti u vodiča namerali hodnotu 0,62 mg/l alkoholu v dychu (1,29 promile). Obvinený bol umiestnený v cele policajného zaistenia a v prípade dokázania vina mu hrozí až dvojročné väzenie. #CONT#



Z toho istého prečinu policajti obvinili aj 19-ročného Mariána z okresu Spišská Nová Ves. Obvinený v pondelok (9.1.2015) o 15.00 hodine riadil osobné motorové vozidlo továrenskej značky Isuzu Trooper v obci Poráč od rekreačnej oblasti Poráčska dolina k obecnému úradu. Pri otáčaní v dôsledku vplyvu alkoholu a neprispôsobenia rýchlosti jazdy svojím schopnostiam, vlastnostiam vozidla, stavu a povahe vozovky a iným okolnostiam, ktoré možno predvídať nezvládol riadenie vozidla, dostal šmyk a zišiel mimo cesty. Následne prešiel cez chodník a narazil prednou časťou vozidla do oplotenia rodinného domu. Pri náraze okrem oplotenia a vozidla poškodil aj skrinku plynovej prípojky. Vodič z miesta dopravnej nehody ušiel. Na oplotení a prípojke spôsobil škodu za viac ako 500,- eur. K zraneniu osôb pri nehode nedošlo. Na základe výsledkov rozboru krvi vyplýva, že v čase dopravnej nehody mal koncentráciou 2,01 až 2,29 promile alkoholu v krvi. V prípade dokázania vina mu hrozí až ročné väzenie.



Maloletý chlapec okrádal predajne, stíhajú jeho rodičov



Michalovskí policajti z prečinu ohrozovania mravnej výchovy mládeže obvinili oboch rodičov (32 a 31), ktorí mali povinnosť dbať o všestranný vývoj, sústavnú a dôslednú starostlivosť o výchovu a výživu svojho 15-ročného syna. Svoje zákonné povinnosti vychovávať dieťa závažným spôsobom zanedbávali, pretože mu umožnili dopúšťať sa konaní, ktoré sú podľa Zákona o priestupkoch  priestupkami. Ich syn takto vykonával drobné krádeže až v siedmych prípadoch. Od marca 2010 do júna 2014 v rôznych obchodných centrách a predajniach v Michalovciach, odcudzil rôzny tovar. Tieto skutky boli kvalifikované ako priestupky proti majetku, ktoré vzhľadom nato, že v čase spáchania skutku nesplnil podmienku veku zodpovednosti za priestupok, boli v zmysle zákona odložené. Obom rodičom v prípade dokázania viny hrozí až dvojročné väzenie.



Elektrické káble „chodili nakupovať“ do areálu bývalej spoločnosti



Michalovskí policajti v spolupráci s príslušníkmi kriminálnej polície zadržali a z prečinu krádeže obvinili päť osôb z okresu Michalovce. Obvinení Eduard (19) a Lukáš (19) v januári tohto roku viackrát vnikli do objektu bývalej keramiky v obci Pozdišovce. Z miestnosti elektrickej rozvodne odcudzili celkovo 55 metrov štvoržilových elektrických medených káblov.  Tieto narezali na metrové kusy a po opálení izolácie získanú meď odpredali v zberných surovinách. Krádežou poškodenej spoločnosti spôsobili škodu vo výške 1.650,- eur.



Obvinené Dana (32), Júlia (28) a Dominika (18)  sa o možnosti zisku peňazí za krádež káblov dozvedeli od Eduarda a Lukáša. Následne koncom januára tohto roku aj oni vnikli do objektu bývalej keramiky a z jednej z hál odcudzili celkovo 35 metrov štvorštvoržilových elektrických medených káblov medených káblov. Peniaze získali obdobným spôsobom po odpredaji v zberných surovinách. Spoločnosti spôsobili škodu vo výške 1.050,- eur. Obvineným v prípade dokázania viny hrozí až dvojročné väzenie.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/