(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 15.03. 2015
@ Aktuálne -> Polícia     Mar 16 2015 - 12:53 GMT


Polícia už pozná totožnosť páchateľa nevydarenej lúpeže



V decembri sme vás informovali o lúpežnom prepade, ku ktorému došlo v Spišskej Novej Vsi : „ Včera (21.12.2014) pred 21,00 hodinou na Lipovej ulici v Spišskej Novej Vsi, došlo k lúpežnému prepadnutiu predajne alkoholických nápojov. Doposiaľ neznámy páchateľ maskovaný kuklou, vošiel do predajne s nožom v ruke a od predavačky žiadal peniaze. Predavačka (28) mu ich odmietla dať a s fľašou v ruke páchateľa z predajne vyhnala. Páchateľ následne z miesta ušiel bez toho, aby stihol niečo odcudziť. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže. Po páchateľovi polícia pátra. Za tento skutok mu hrozí v prípade vypátrania a dokázania viny trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.“ Spišskonovoveskí kriminalisti páchateľa vypátrali a vyšetrovateľ PZ zo spáchania zločinu lúpeže obvinil iba 18-ročného Jakuba z okresu Spišská Nová Ves. Obvinený je toho času v ústave výkonu väzby pre inú trestnú činnosť. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.



Krádež sliepok ich môže stáť niekoľkoročné väzenie



Michalovskí policajti vypátrali a vyšetrovateľ zo spáchania prečinu porušovania domovej slobody obvinil 31-ročného Róberta a 43-ročného Viliama /tohto času umiestnený v ÚVV/ z okresu Michalovce. Títo v polovici januára 2015 vo večerných hodinách v obci Čičarovce, vošli cez zatvorenú neuzamknutú bránku do dvora obývaného rodinného domu. Na hospodárskom dvore vypáčili dvierka do kurína, odkiaľ odcudzili päť sliepok. Majiteľke spôsobili celkovú škodu na majetku za 60,- eur. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.



Škola prišla o notebooky



Spišskonovoveskí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili miestneho 30-ročného Martina.#CONT# Obvinený na prelome februára a marca tohto roku na jednej zo spišskonovoveských základných škôl, z troch uzamknutých miestností odcudzil štyri notebooky. Spôsobil celkovú škodu za viac ako 1.100,- eur. Obvinený sa skutku dopustil aj napriek tomu, že bol za taký čin v predchádzajúcich dvadsiatich štyroch mesiacoch okresným súdom odsúdený s trestom odňatia slobody  podmienečne  na  3 roky so skúšobnou dobou v trvaní 3  roky (do novembra 2017)  s probačným dohľadom. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.



Polícia upozorňuje na dodržiavanie predpisov



Policajti jednotlivých okresných riaditeľstiev KR PZ v Košiciach  vykonajú kontrolu objektívnej zodpovednosti v obmedzenej miere nasledovne: v utorok 17.03.2015 na teritóriu okresu Košice,   v stredu 18.03.2015 v okrese Trebišov a v piatok 20.03.2015 v okrese Rožňava. Vodičov upozorňujeme aby dodržiavali predpisy, pretože možno nebudú zastavení priamo na ceste pri porušení zákona, ale im príde zásielka domov.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/