(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 25.03. 2015
@ Aktuálne -> Polícia     Mar 26 2015 - 11:56 GMT


Zmizli“ šperky i peniaze, polícia po páchateľovi pátra



V noci z utorka na stredu sa doposiaľ neznámy páchateľ vlámal do rodinného domu v obci Kokšov Bakša v okrese Košice okolie, odkiaľ odcudzil rôzne šperky zo žltého kovu a finančnú hotovosť (15.000,- Kč a 4.000,-HUF). Krádežou vznikla majiteľom celková škoda vo výške 3.000 eur. V tejto súvislosti vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Košiciach okolie začal trestné stíhanie pre prečin porušovania domovej slobody v súbehu s prečinom krádeže. Polícia po páchateľovi a odcudzených veciach pátra.



V záhradnej chatke našli uhorené telo muža



V utorok (24.3.2015) okolo 23.00 hod. došlo z doposiaľ nezistených príčin k vznieteniu a následnému zhoreniu záhradnej chatky v obci Prakovce (okr. Gelnica). V priestoroch chatky bolo nájdené telo uhoreného muža, pri ktorom boli nájdené obhorené osobné doklady. Ide pravdepodobne o 51-ročného miestneho muža, ktorý v uvedenej chatke so súhlasom majiteľa prespával. Podľa predbežných výsledkov nariadenej súdnej pitvy bolo ako bezprostrednou príčinou smrti určené udusenie oxidom uhoľnatým uvoľneným pri horení. Pri požiari zhorela drevená chatka a aj drevená chatka na susednom pozemku slúžiaca na uskladnenie pracovného náradia. Požiar spôsobil aj poškodenie chaty na ďalšom susednom pozemku. Požiar uhasili príslušníci HaZZ Gelnica. K zraneniu iných osôb nedošlo. Majiteľom vznikla požiarom celková škoda cca najmenej 5.200 eur. Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Gelnica v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci. #CONT#



Chlapci nechodili do školy, polícia obvinila z ohrozovania mravnej výchovy mládeže ich zákonných zástupcov



Michalovský vyšetrovateľ PZ z prečinu ohrozovania mravnej výchovy mládeže obvinil 64-ročnú ženu z obce Iňačovce, ktorá ako zákonný zástupca 15-ročného žiaka základnej školy, nedbala o jeho výchovu a umožnila mu viesť záhaľčivý život. Chlapec v školskom roku 2013/2014 vymeškal 588 neospravedlnených vyučovacích hodín.



V druhom prípade  z tohto trestného činu obvinil aj 45-ročnú ženu z obce Maťovské Vojkovce, ktorá ako zákonný zástupca  16-ročného žiaka ZŠ, nedbala o jeho výchovu a umožnila mu viesť záhaľčivý život. V tomto prípade žiak vymeškal v školskom roku 2014/2015 doposiaľ 693 neospravedlnených vyučovacích hodín. Obom obvineným ženám hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na šesť mesiacov až päť rokov.  



Na aute rozbil okno a „potiahol“ kabelku



Michalovskí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili  33-ročného Jaroslava z Trebišova, ktorý začiatkom februára tohto roku pred michalovskou nemocnicou rozbil okno na osobnom motorovom vozidle zn. Seat Altea a následne z auta odcudzil kabelku. Poškodením vozidla a krádežou vecí vznikla majiteľovi celková škoda  takmer 520 eur. Vzhľadom na to, že obvinený muž bol za taký čin v predchádzajúcich dvadsiatich štyroch mesiacoch odsúdený, teraz mu hrozí až trojročné väzenie.



Najprv sa vlámali do skladu, na druhý deň do rodinného domu, už čelia obvineniu



Sečovskí policajti objasnili krádež vlámaním do domu v obci Egreš v Trebišovskom okrese, z ktorého obvinili dvoch miestnych mladíkov vo veku 16 a 19 rokov. Obaja obvinení v čase od februára do 25.3.2015 prišli na pozemok neobývaného rodinného domu ku skladu, do ktorého sa vlámali a odcudzili z neho štyri pneumatiky s plechovými diskami. Následne na druhý deň sa k domu vrátili a do rodinného domu sa vlámali. Z domu odcudzili elektrický ohrievač, magnetofón, fľašu alkoholu, tri obrazy, posteľnú bielizeň, zaváraniny a rádio. Majiteľovi spôsobili škodu cca 245 eur.  Za tento skutok obvineným osobám hrozí až dvojročné väzenie, mladistvému sa trestná sadzba znižuje na polovicu.



 



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/