(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 01.04. 2015
@ Aktuálne -> Polícia     Apr 04 2015 - 13:49 GMT


Študentku sotil a ukradol jej mobil



Košickí kriminalisti vypátrali a zo zločinu lúpeže obvinili 19-ročného Milana z Košíc. Obvinený v utorok (31.3.2015) okolo 13,20 hodine na Jedlíkovej ulici v Košiciach, lúpežne napadol 18-ročnú ženu z okresu Spišská Nová Ves. Odzadu ju sotil na zem, rukou jej zakryl tvár a oči a povedal jej aby bola ticho. Druhou rukou jej z vrecka nohavíc ukradol mobilný telefón. Spôsobil jej škodu vo výške 150,- eur. Poškodená netrpela žiadne zranenia. Obvinený bol umiestnený v cele policajného zaistenia s podnetom na väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.



Pohàdať súdom sa nemusí vyplatiť



Košickí policajti zo spáchania prečinu pohàdania súdom obvinili 44-ročnú Košičanku Annu. Obvinená sa v decembri 2013 a marci 2014 napriek doručeným predvolaniam opakovane, bez dostatočného ospravedlnenia, nedostavila na súdne pojednávanie týkajúce sa rozvodu manželov. Takto svojou neprítomnosťou spôsobila prieťahy v súdnom konaní. V prípade dokázania viny jej hrozí až dvojročné väzenie.



Opitá Košičanka jazdila napriek zákazu



Poverený príslušník PZ z prečinov ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a marenia výkonu úradného rozhodnutia obvinil 26-ročnú Dominiku z Košíc. Obvinená včera (1.4.2015) o 08.00 hod. hodine viedla po Americkej triede v Košiciach, osobné motorové vozidlo zn. Suzuki Swift. Policajti pri kontrole zistili, že vozidlo viedla aj napriek uloženému zákazu činnosti viesť motorové vozidlá všetkých druhov /do januára 2016/. Pri kontrole bola vodička podrobená dychovej skúške na alkohol, pri ktorej jej bola nameraná hodnota 0.90 mg/l alkoholu v dychu (1,88 promile). Obvinená bola umiestnená v cele policajného zaistenia a v prípade dokázania viny jej hrozí až dvojročné väzenie.



#CONT#



Policajti zadržali muža, ktorý chcel dôchodkyňu pripraviť o byt



Košickí policajti zadržali a vyšetrovateľ PZ zo zločinu podvodu v štádiu pokusu obvinil 30-ročného Milana z okresu Košice-okolie. Obvinený sa v pondelok a utorok opakovane stretol so 70-ročnou dôchodkyňou z Košíc, aby ju podvodným spôsobom pripravil o byt. Prvý krát ju navštívil pod zámienkou, že prostredníctvom financií získaných z Európskej únie pre dôchodcov vo veku nad 70 rokov jej chce odovzdať poukaz v hodnote 50,- eur. Ïalej jej ponúkal vybavenie sociálnej dávky vo výške 90,- eur mesačne a taktiež získanie sociálneho bytu, aby mohla potom predať svoj byt. Pri druhej návšteve u nej v byte jej najprv odovzdal bankovku o nominálnej hodnote 50,- eur a dal jej podpísať tri listiny, pričom od nej žiadal, aby s ním išla k notárovi podpísať ďalšie listiny, ako aj generálne plnomocenstvo na prevod vlastníctva k jej bytu. Keď s ním dôchodkyňa odmietla ísť k notárovi, obvinený si vypýtal späť peniaze a povedal, že jej na ďalší deň prinesie poukaz na sumu 50,- eur. Dôchodkyňa sa zľakla a zavolala na tiesňovú linku 158. Obvinený svoje „šťastie“ skúsil ešte v ten istý deň, keď sa k dôchodkyni vrátil domov s tým, aby mu podpísala tieto listiny. Netušil, že už po ňom policajti pátrajú a tak ho „načapali“ priamo v byte u dôchodkyne, kde ho aj s listinami zaistili. Obvineného umiestnili v cele policajného zaistenia. Svojím konaním v prípade dokonania celého skutku prepisu vlastníckeho práva k bytu, by dôchodkyni spôsobil škodu za cca. 45.000,- eur. Za tento skutok mu v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.



Chatára“ zadržali priamo pri čine



Kysackí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 43-ročného Richarda z okresu Trebišov. Obvinený sa koncom marca tohto roku v chatovej osade katastra obce Veľká Lodina (okres Košice-okolie), vlámal do chaty. V chate skonzumoval rôzne potraviny, do tašky si uložil fľašu alkoholu ďalekohľad, prenosnú baterku, nerezové mažiare a konzervu, ktoré už nestihol odcudziť. Priamo na mieste činu ho zadržala policajná hliadka. Skonzumovaním potravín spôsobil majiteľovi škodu za 5,- eur a poškodením zariadenia škodu vo výške 100,- eur. Obvinený bol umiestnený v cele policajného zaistenia a v prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročnéväzenie.   



V rukách polície skončil štvorlístok podozrivých z krádeže



Michalovský vyšetrovateľ PZ zo spáchania prečinov  krádeže a porušovania domovej slobody  obvinil štyri osoby z okresu Michalovce vo veku 23, 33, 33 a 15 rokov. Títo sa začiatkom júna 2014 vlámali do drevenej šopy pri rodinnom dome v obci Čečehov, odkiaľ odcudzili tridsať článkových radiátorov a 200 litrový plechový sud s obsahom cca 40 litrov motorovej nafty. Následne sa vlámali do komory, chlieva aj do rodinného domu. Odcudzili kuchynské príbory, rýchlovarnú kanvicu, keramické hrnčeky, plechové hrnce, misky, panvice a mlynček na mäso. Poškodenému spôsobili celkovú škodu za viac ako 600,- eur. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov, u mladistvého sa trestná sadzba znižuje na polovicu.



 



 



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/