(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 07.04. 2015
@ Aktuálne -> Polícia     Apr 08 2015 - 12:10 GMT


Za čierny odber elektriny hrozí väzenie



Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Košice Šaca z prečinu krádeže obvinil päť osôb vo veku od 34 do 52 rokov z Košíc, ktorí od mája do novembra minulého roka v bytoch na ulici Námestie oceliarov v Košiciach neoprávnene odoberali elektrickú energiu. Košickej spoločnosti spôsobili celkovú škodu viac ako 2.000 eur. Za tento skutok hrozí obvineným osobám trest odňatia slobody až na dva roky, jedenému z obvinených hrozí až trojročné väzenie, pretože bol za taký čin v predchádzajúcich 24 mesiacoch odsúdený.



Trezor s peniazmi „zmizol“ z predajne i z baru a zo školy notebooky



Doposiaľ neznámy páchateľ sa v dobe od 04. 04. do 07. 04. 2015 vlámal do predajne v obci Rozhanovce (okr. Košice okolie), odkiaľ odcudzil ohňovzdornú skriňu s finančnou hotovosťou viac ako 4.400 eur. Prešovskej spoločnosti krádežou vznikla škoda takmer 4.600 eur a škoda na zariadení vo výške 250 eur. Bidovskí policajti v tejto súvislosti začali trestné stíhanie pre prečin krádeže.



Včera (7.4.) v skorých ranných hodinách sa doposiaľ neznámy páchateľ vlámal do baru v meste Gelnica, odkiaľ odcudzil ohňovzdornú skriňu s finančnou hotovosťou viac ako 5.800 eur a pokladničku, v ktorej sa nachádzali všetky kľúče od hracích automatov. Na dvoch automatoch poškodil zámky dvierok a zo zásobníkov odcudzil finančnú hotovosť vo výške 273 eur. Poškodeným spoločnostiam spôsobil celkovú škodu vo výške cca 7.000 eur. Gelnickí policajti v tomto prípade začali trestné stíhanie pre prečin krádeže a prečin poškodzovania cudzej veci. #CONT#



Doposiaľ neznámy páchateľ sa v dobe od 02.04. do 07.04.2015 vlámal do objektu jednej zo základných škôl na sídlisku Nad jazerom v Košiciach, odkiaľ odcudzil 6 notebookov. Krádežou a poškodením zariadenia vznikla škoda viac ako 3.200 eur. Košickí policajti prípad dokumentujú ako prečin krádeže. Polícia po páchateľoch a odcudzených veciach pátra.



Policajti odhalili mladých vodičov v Sobraneckom okrese, jeden šoféroval opitý a narazil do stromu, druhý aj napriek zákazu a z auta vystúpiť odmietol



Včera (7.4.) o 22.50 hod. viedol 22-ročný vodič z Nižného Nemeckého osobné motorové vozidlo zn. Peugeot 406 po ceste v smere od obce Jenkovce na obec Nižné Nemecké (okr. Sobrance), kde ho sobraneckí policajti pri rodinnom dome v obci Nižné Nemecké zastavili a kontrolovali. Počas kontroly zistili, že má uložený zákaz viesť motorové vozidlá všetkých druhov do októbra 2015. Pri zadržaní boli voči vodičovi použité donucovacie prostriedky, nakoľko odmietol z vozidla vystúpiť a vznikla dôvodná obava, že sa pokúsi o útek. Pri použití donucovacích prostriedkov k zraneniu osoby nedošlo. Následne bol vodič umiestnený do cely policajného zaistenia. Mladý muž už čelí obvineniu za prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia, za ktorý mu hrozí až dvojročné väzenie.



Včera (7.4.2015) okolo 05,40 hodiny 22-ročný vodič z obce Podhoroď viedol osobné motorové vozidlo zn. VW Passat po ceste v smere na obec Choňkovce, kde za obcou Tibava (okr. Sobrance) na rovnom úseku vozovky v dôsledku nevenovania dostatočnej pozornosti vedeniu vozidla, zišiel s vozidlom do priekopy a narazil do stromu. Pri dopravnej nehode k zraneniu osôb nedošlo. Na vozidle bola spôsobená škoda vo výške 1500 eur. Vodič bol podrobený dychovej skúške s výsledkom 0,72 mg/l alkoholu v dychu a opakovanej dychovej skúške s výsledkom 0,75 mg/l alkoholu v dychu (1,56 promile). Policajti vodiča následne zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. V tomto prípade mladý vodič čelí obvineniu za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý mu hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/