(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 13.04.2015
@ Aktuálne -> Polícia     Apr 14 2015 - 10:41 GMT


Vlámali sa do áut, polícia opäť upozorňuje občanov, aby si v nich nenechávali cenné veci



V uplynulých dňoch košickí policajti zaznamenali prípady krádeží vlámaním do vozidiel, z ktorých páchatelia odcudzili peňaženky, osobné veci, tablet a iné. Polícia opäť upozorňuje občanov, aby si chránili svoj majetok, nenechávali na viditeľných miestach vo vozidlách veci, ktoré sú lákadlom pre páchateľov tohto druhu trestnej činnosti.



V sobotu (11.4.) popoludní na parkovisku na Furčianskej ulici v Košiciach sa doposiaľ neznámy páchateľ vlámal do vozidla zn. Škoda Fabia, odkiaľ odcudzil ruksak. V ňom sa nachádzali osobné veci, doklady a platobné karty. Krádežou vecí a poškodením vozidla vznikla poškodeným majiteľom škoda 400 eur.



Včera (13.4.) dopoludnia na parkovisku pred jedným z obchodných centier v Košiciach sa páchateľ vlámal do vozidla zn. Peugeot Partner, odkiaľ ukradol peňaženku s osobnými dokladmi a tablet. Poškodenému majiteľovi spôsobil celkovú škodu 300 eur.



V popoludňajších hodinách pred jednou z košických reštaurácií sa páchateľ vlámal do vozidla zn. Citroen Berlingo. Z auta ukradol zváračku a kufrík s nivelizačným prístrojom. Poškodenej spoločnosti spôsobil doposiaľ nezistenú škodu.



Vo všetkých uvedených prípadoch polícia začala trestné stíhanie pre prečin krádeže, po páchateľoch a odcudzených veciach pátra. #CONT#



Polícia radí, ako predchádzať krádežiam vecí z áut



Vo vozidle si nikdy nenechávajte na sedadlách a odkladacích plochách žiadne dôležité a cenné veci, napr., kabelky, kufríky a inú batožinu, elektroniku, doklady od vozidla a iné osobné doklady, peňaženky a voľne položené peniaze, prípadne aj predný panel autorádia. Aj zdanlivo bezcenná vec môže zlodeja prilákať. Zlodejovi stačí na krádež vašich vecí len niekoľko sekúnd, počas ktorých sa vzdialite od vozidla. Pred odchodom od vozidla skontrolujte zatvorenie všetkých okien, vrátane strešného okna, batožinového priestoru a všetkých dverí. Ponechaním cenných vecí na viditeľnom mieste vo vozidle zvyšujete riziko odcudzenia vozidla alebo vecí z neho. Ak chcete nechať veci v kufri svojho zaparkovaného auta, dajte si ich tam na inom mieste ako parkujete – zlodej vás môže na parkovisku pozorovať



Mladá vreckárka čelí obvineniu z krádeže kabelky



Poverený príslušník Obvodného oddelenia  PZ Košice Západ  vzniesol obvinenie pre prečin krádeže 23-ročnej Košičanke, ktorá pred mesiacom v jednom z košických obchodných centier využila nepozornosť poškodenej  33-ročnej ženy a z nákupného košíka jej ukradla kabelku s osobnými dokladmi a finančnou hotovosťou 250 eur. V kabelke mala aj mobilný telefón. Krádežou vecí poškodenej žene spôsobila škodu vo výške 550 eur.  Za tento skutok jej hrozí až dvojročné väzenie.



Michalovskí policajti obvinili muža, ktorý sa vlámal sa do skladu



Michalovskí policajti v troch prípadoch z prečinu krádeže, v dvoch v štádiu pokusu, obvinili 37-ročného muža z obce Bracovce. Obvinený muž sa vlámal do skladu jedného z michalovských autobazárov, odkiaľ odcudzil štyri hliníkové disky s pneumatikami. Majiteľovi krádežou a poškodením zariadenia spôsobil škodu viac ako 500 eur. V dvoch prípadoch z nedele (12.4.) išlo o pokus. Vo večerných hodinách sa najprv vlámal do skladu na parcele neobývanej novostavby rodinného domu v katastrálnom území Stráňany v Michalovciach, pričom ho vyrušil majiteľ susedného domu a tak nestihol nič ukradnúť. Spôsobil však škodu na zariadení 20 eur. Potom prešiel na druhú parcelu, kde sa pokúsil vlámať do záhradného domčeka. To sa mu však nepodarilo. Majiteľovi v tomto prípade spôsobil škodu na zariadení 100 eur. Podozrivého muža policajná hliadka PMJ  bezprostredne po čine zadržala, následne bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Za tieto skutky mu hrozí až dvojročné väzenie.



 





 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/