(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za16. a 15.04.2015
@ Aktuálne -> Polícia     Apr 17 2015 - 10:43 GMT


Zo zlatníctva ukradol retiazku



Policajti OO PZ Košice Staré mesto vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 30-ročného Petra z okresu Košice okolie, ktorý pred týždňom v jednej z predajní na Hlavnej ulici v Košiciach ukradol retiazku v hodnote 1.800 eur. Obvinený muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia s podnetom na jeho vzatie do väzby. Za krádež mu hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.



Nožom pichol tínedžera do krku



Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Košiciach – okolie zo zločinu lúpeže obvinil 20-ročného Rastislava z okresu Košice okolie, ktorý v stredu (15.4.) v nočných hodinách na ulici v obci Veľká Ida (okr. Košice okolie) fyzicky napadol 17-ročného miestneho mladíka, ktorého pichol nožom do krku. Keď napadnutý mladík spadol na zem, obvinený Rastislav žiadal od neho peniaze pod hrozbou zabitia, avšak napadnutému mladíkovi sa podarilo z miesta ujsť. Poškodený muž utrpel dve bodné rany na krku, podľa predbežnej lekárskej správy s dobou liečenia do 42 dní. Kriminalisti z okolia v spolupráci s policajtmi OO PZ Veľká Ida podozrivého muža v priebehu niekoľkých hodín vypátrali a zadržali. Obvinený muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia s podnetom na jeho väzobné stíhanie. Obvinenému mužovi v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov. #CONT#



Vodič si poriadne „zavaril“, ušiel, potom zaútočil na policajtov



Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Michalovciach z prečinov útoku na verejného činiteľa a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinil 41-ročného muža zo Sobraneckého okresu, ktorý v stredu (15.4.) vo večerných hodinách jazdil na osobnom motorovom vozidle zn. Hyundai v obci Lekárovce (okr. Sobrance). Pri miestnom ihrisku ho zastavila a kontrolovala policajná hliadka oddelenia hraničnej kontroly PZ Maťovské Vojkovce. Vodič nemal pri sebe osobné doklady a doklady na vedenie vozidla, pričom ho policajti vyzvali, aby sa podrobil dychovej skúške na zistenie požitia alkoholu. Dychovej skúške sa podrobiť odmietol. Na to vodič prudko pridal plyn a z miesta ušiel. Policajná hliadka vozidlo prenasledovala, pričom približne po 600 metroch vozidlo zastavilo pred jedným z rodinných domov v uvedenej obci a vodič vbehol do dvora, kde ho policajti vyzvali, aby upustil od protiprávneho konania. Na to podozrivý muž päsťou zaútočil na oboch policajtov. Tí utrpeli poranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie bez PN. Pri použití donucovacích prostriedkov podozrivý muž opäť zaútočil na jedného z členov hliadky, pričom naďalej kládol aktívny odpor, preto policajti požiadali o posily. Muža sa podarilo spacifikovať po príchode ďalších hliadok PZ. Pri použití donucovacích prostriedkov k zraneniu podozrivej osoby nedošlo. Použitie donucovacích prostriedkov nadriadený policajtov vyhodnotil ako oprávnené. Po vykonaní procesných úkonov bol 41-ročný muž umiestnený do cely policajného zaistenia a vyšetrovateľ PZ vec predloží prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby v tzv. super rýchlom konaní. Za tieto skutky obvinenému mužovi hrozí trest odňatia slobody na jeden až 5 rokov.



Chodec zomrel



V Michalovskom okrese došlo k vážnej dopravnej nehode, chodec zraneniam podľahol Včera (16.4.) o 22,00 hodine došlo v meste Strážske v Michalovskom okrese k vážnej dopravnej nehode. Vodič (27), štátny príslušník Ukrajiny, viedol osobné motorové vozidlo zn. Škoda Fabia po Mierovej ulici v meste Strážske v smere na Michalovce, kde mu do jazdnej dráhy náhle vbehol chodec (53) z uvedeného mesta. Po zrážke chodec spadol na vozovku. Pri dopravnej nehode chodec utrpel ťažké zranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahol. Vodič bol na mieste nehody podrobený dychovej skúške na požitie



alkoholu s negatívnym výsledkom. To, či bol pod vplyvom alkoholu chodec, polícia zisťuje. Na vozidle vznikla škoda vo výške 200 eur. Bližšie okolnosti nehody ako aj miera zavinenia je predmetom ďalšieho vyšetrovania. Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu OR PZ v Michalovciach v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.



Chceli sa vlámať do novinového stánku



Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Čaňa z prečinu krádeže v štádiu pokusu spáchaného formou spolupáchateľstva obvinil dvoch Košičanov, 41-ročného Rolanda a 40-ročného Mareka (obaja v minulosti viackrát súdne trestaní za majetkovú trestnú činnosť), ktorí sa včera (15.4.) v skorých ranných hodinách pokúsili vlámať do novinového stánku v obci Čaňa (okr. Košice okolie), ale prekazili im to policajti z Čane. Oboch podozrivých mužov policajná hliadka prichytila na mieste činu. Obaja boli umiestnení do cely policajného zaistenia s podnetom na ich vzatie do väzby. Poškodenej majiteľke spôsobili škodu na zariadení vo výške 200 eur. V prípade dokázania viny, obom obvineným Košičanom, za tento čin hrozí až dvojročné väzenie.



Gelnickí policajti odhalili nezodpovednú vodičku



Včera (15.04.) popoludní premávala vodička (64) z Košíc po parkovisku pri reštaurácii v obci Smolník (okr. Gelnica) na osobnom motorovom vozidle zn. Volkswagen Polo, kde ju zastavili gelnickí policajti. Vodička sa podrobila dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,16 mg/l alkoholu v dychu, čo v prepočte predstavuje 2,42 promile. Následne vodička „putovala“ do cely policajného zaistenia. Spišskonovoveskí dopravní policajti už vodičku obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, nakoľko vykonávala činnosť v stave vylučujúcom spôsobilosť. Polícia danú vec realizuje v tzv. super rýchlom konaní. Za tento čin jej hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.



Polícia vyšetruje krádež auta v Košiciach



Doposiaľ neznámy páchateľ včera (15.04.2015) v presne nezistenom čase od 08,30 do 14,00 hodiny ukradol zaparkované osobné motorové vozidlo zn. Škoda Octavia na Magurskej ulici v Košiciach. Krádežou vozidla vznikla majiteľovi doposiaľ nezistená škoda a krádežou vecí z vozidla škoda vo výške 700 eur. Poverený príslušník PZ v danej veci začal trestné stíhanie pre prečin krádeže. Polícia po páchateľovi, odcudzenom vozidle a veciach pátra.





 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/