(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Skvelá Dorota Nvotová & Talent Transport
@ Kultúra -> Koncerty     Apr 22 2015 - 16:15 GMT


Kasárne/Kulturpark budú žiť 24. apríla opäť hudobne. Košičania privítajú na pódiu nielen známu herečku a speváčku Dorotu Nvotovú, ale aj slovenskú skupinu Talent Transport.



Dorota Nvotová sa už ako šesťročná objavila v televíznom filme Tajomstvá pod viečkami a v rozprávke Šípková Ruženka. O tri roky neskôr účinkovala v detskom muzikále Bambi, ako desaťročná v divadle Astorka v hre Incident a ako 14-ročná v televíznom filme Prášky na spanie. Vyštudovala evanjelické lýceum v Bratislave. Bola členkou česko-slovenskej hudobnej formácie Overground. V roku 2004 vydala sólový album pod názvom Dorota Nvotová a po štyroch rokoch druhý – Sila vzlyku. #CONT# Po tom, čo sa vrátila z Nepálu, kde viedla turistické výpravy a pracovala v detskom domove, žije v Moskve, ale vracia sa aj na Slovensko. Cez internet riadi svoju cestovnú kanceláriu, prostredníctvom ktorej sprostredkúva zájazdy do Nepálu i treking v Himalájach. Venuje sa však aj muzike. Dokončila hudbu k dokumentárnemu filmu Fulmaya. Snímka mapuje časť jej života, ktorú strávila v Nepále.



Talent Transport tvorí trio skúsených muzikantov z rôznych kútov Slovenska Vladislav “Slnko” Šarišský (klávesy, spev), Marián Slávka (bicie a vokály) a Filip Hittrich (basová gitara). Každý z nich má za sebou viacročné pôsobenie v niekoľkých známych a úspešných hudobných projektoch ako Hrana, Jana Kirschner, IMT Smile či Sounds Like This. Na naplnenie ich vlastných tvorivých ambícií však dozrel čas po siedmich rokoch spoločného pôsobenia. Album Talent Transport: 1 vyšiel vlani koncom septembra.



Ich kompozície presahujú žánrové hranice medzi jazzom, art rockom, popom, ale aj súčasnou vážnou hudbou.

Vladislav Šarišský sa už ako študent VŠMU popri škole venoval komponovaniu a aranžovaniu klasickej hudby, ktorej sa venuje doteraz. Okrem pôsobenia vo sfére klasickej hudby ho však verejnosť mohla spoznať aj ako klávesáka na turné s kultovým albumom Hrana, kde sa v rámci pocty Marekovi Brezovskému objavil po boku Oskara Rózsu, Martina Valihoru  a ďalších skvelých muzikantov.



Podujatie je spolufinancované z dotačného systému Ministerstva kultúry SR.







 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/