(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 22.04. 2015
@ Aktuálne -> Polícia     Apr 23 2015 - 18:00 GMT


Košickí kriminalisti objasnili ďalšiu lúpež



Pracovníci kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach v týchto dňoch vypátrali páchateľa lúpeže, ku ktorej došlo v meste Košice ešte v novembri 2014. Páchateľ na chodníku na Petzvalovej ulici zozadu pristúpil k 65-ročnej dôchodkyni z Košíc. Chytil ju za kabelku, ktorú dôchodkyňa držala v ruke a snažil sa jej ju vytrhnúť. Dôchodkyňu strhol na zem a zmocnil sa kabelky.



Poškodená pri páde utrpela podľa znaleckého posudku zranenia s dobou práceneschopnosti v trvaní 6 až 8 týždňov. Odcudzením kabelky s osobnými dokladmi, finančnou hotovosťou, mobilným telefónom a osobnými vecami jej páchateľ spôsobil škodu približne za 200,- eur. Vyšetrovateľ PZ zo zločinu lúpeže obvinil 21-ročného Alexandra K. z Košíc. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.



Pátrajú po pytliakovi



Rožňavskí policajti pátrajú po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorý začiatkom tohto týždňa na lúke v kríkoch v katastrálnom území obce Slavošovce, usmrtil strelnou ranou do krku trojročného diviaka. Miestnemu poľovníckemu združeniu spôsobil škodu za viac ako 100,- eur. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu pytliactva. Páchateľovi za tento skutok v zmysle Trestného zákona je možné uložiť trest odňatia slobody až na dva roky.



Na dcéru poberali príspevky aj v zahraničí



Poverený príslušník PZ zo spáchania prečinu podvodu obvinil 32-ročnú Žanetu z Krompách. #CONT#Obvinená od apríla do augusta 2013, neoprávnene poberala rodičovský príspevok na dcéru a to aj napriek tomu, že pri vypisovaní žiadosti o pomoci v hmotnej núdzi bola pracovníčkou úradu práce, sociálnych vecí a rodiny, poučená v zmysle zákona o rodičovskom príspevku. Ako oprávnená osoba bola povinná preukázať skutočnosti  na vznik nároku na rodičovsky príspevok, na jeho výšku a na jeho  výplatu a do 8 dní písomne oznámiť platiteľovi zmeny týchto skutočností alebo tieto zmeny do 8 dní  oznámiť platiteľovi čo neurobila, pričom súčasne rodičovský  príspevok na dcéru poberal v Českej republike aj jej manžel. Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny takto spôsobila škodu za takmer 1.000,- eur. V prípade dokázania viny hrozí obvinenej žene až dvojročné väzenie.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/