(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 26.04. 2015
@ Aktuálne -> Polícia     Apr 27 2015 - 17:35 GMT


Z domu „potiahol“ šperky a hodinky



Polícia pátra po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorý sa v čase od 22.4. do 25.4. 2015 vlámal do rodinného domu na Štrkovej ulici v Košiciach, odkiaľ odcudzil rôzne šperky zo žltého kovu a troje hodiniek. Poškodenej majiteľke spôsobil škodu vo výške 12.600 eur. Košický policajný vyšetrovateľ v danej veci začal trestné stíhanie pre prečin krádeže.



Muž náhle vstúpil do jazdnej dráhy vlaku



Včera (26.4.) popoludní na železničnej zastávke Košice ahanovce vlak zrazil a usmrtil 48-ročného muža z Košíc, ktorý náhle zostúpil z nástupišťa zastávky do koľajiska, pričom prichádzajúci osobný vlak išiel v smere z Košíc na Kostoľany nad Hornádom. Obhliadajúci lekár konštatoval smrť následkom polytraumatických zranení, pričom predbežne cudzie zavinenie vylúčil a nariadil vykonať zdravotno – bezpečnostnú pitvu. Podľa vyjadrenia rušňovodiča, počas prechodu vlaku cez železničnú zastávku, zbadal neznámu osobu zostúpiť z nástupišťa zastávky do koľajiska, okamžite začal trúbiť a použil rýchlo činnú brzdu, ale zrážke už nedokázal zabrániť. Rušňovodič bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenie.



Vlámal sa do kostola



Doposiaľ neznámy páchateľ sa v čase od 23.4. do 26.4. 2015 vlámal do kostola v obci Viničky (okr. Trebišov) a následne do pokladničky, odkiaľ odcudzil 200 eur. Poškodenej cirkvi spôsobil celkovú škodu 230 eur. Trebišovský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin krádeže. Vzhľadom na to, že ku skutku došlo na mieste požívajúcom pietu alebo všeobecnú úctu, páchateľovi za uvedené konanie hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov. #CONT#



Z predajne v Krompachoch odcudzil motorové píly



Počas uplynulého víkendu sa doposiaľ neznámy páchateľ vlámal do jednej z predajní v meste Krompachy (okr. Spišská Nová Ves), odkiaľ odcudzil štyri motorové píly a z príručnej pokladničky finančnú hotovosť 70 eur. Ïalej odcudzil štyri akumulátorové články s nabíjačkou. Poškodenej miestnej firme spôsobil celkovú škodu najmenej  1 870 eur. Polícia v danej veci začala trestné stíhanie pre prečin krádeže, po páchateľovi a odcudzených veciach pátra.



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/