(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 04.05. 2015
@ Aktuálne -> Polícia     May 05 2015 - 12:17 GMT


Pod kalváriou našiel ľudskú kostru



Včera (4.5.2015) napoludnie 52-ročný muž z obce Gemerská Poloma telefonicky oznámil na tiesňovú linku 158 operačného strediska PZ v Rožňave, že na mieste zv. Pod kalváriou v Rožňave, našiel ľudské pozostatky. ¼udský kostrový nález sa nachádzal v trávnatom poraste, pod stromom na ktorom visel elektrický kábel. Privolaná službukonajúca lekárka cudzie zavinenie nevylúčila a z dôvodu zistenia presnej príčiny smrti a identifikácie osoby, nariadila vykonať súdnu pitvu. Polícia na mieste zaistila list na rozlúčku. Rožňavskí policajti bližšie okolnosti vyšetrujú ako podozrenie zo spáchania prečinu usmrtenia.



Zlodej ukradol mobily za viac ako dvadsaťtisíc



Polícia pátra po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorý sa včera (4.5.2015) v noci vlámal do jednej z košických predajní elektroniky. Z vitrín odcudzil doposiaľ presne nezistené množstvo mobilných telefónov, čím spoločnosti so sídlom v Bratislave, spôsobil celkovú škodu vo výške 20.500,- eur. Za tento skutok v zmysle Trestného zákona hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.



Pre bicykel si „zašiel“ o ulicu ďalej



Policajti Obvodného oddelenia PZ Košice KVP na základe zhodných výsledkov porovnávania zaistených odtlačkov prstov z miesta činu v databáze osôb podozrivých zo spáchania trestnej činnosti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 18-ročného Košičana. Obvinený sa ešte v októbri 2013 na Dénešovej ulici v Košiciach, vlámal do spoločných priestorov kočikárne, odkiaľ odcudzil horský bicykel. Majiteľovi spôsobil škodu vo výške 400,- eur. Obvinený už bol v minulosti stíhaný za rôznu majetkovú trestnú činnosť. Za tento skutok mu v prípade dokázania viny hrozí až dvojročné väzenie.#CONT#



Na východe Slovenska došlo k dvom vážnym dopravným nehodám



Včera (4.5.2015) krátko pred polnocou došlo na Americkej triede v Košiciach (sídlisko ahanovce) k vážnej dopravnej nehode, pri ktorej vyhasol mladý ľudský život. 25-ročný Košičan na osobnom motorovom vozidle zn. Škoda Fábia, podľa doterajšieho vyšetrovania v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy, svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla a nákladu, poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky a iným okolnostiam, ktoré možno predvídať, čelne narazil do piliera nadchodu pre chodcov. Pri náraze utrpel zranenia, ktorým na mieste nehody podľahol. Na vozidle vznikla škoda vo výške 8.000,- eur. Vyšetrovateľ PZ začal v danej veci trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Bližšie okolnosti nehody sú predmetom vyšetrovania.



K vážnej dopravnej nehode došlo včera predpoludním aj v obci Ochtiná (okres Rožňava). Podľa predbežných zistení 50-ročný vodič z okresu Rožňava, viedol osobné motorové vozidlo zn. Ford Fiesta a pri vychádzaní z miestnej účelovej komunikácie na hlavnú cestu v obci Ochtiná, nedal prednosť nákladnému motorovému vozidlu zn. Tatra s návesom prichádzajúceho po hlavnej ceste v smere od obce Slavošovce. Pri následnej zrážke vodič osobného vozidla a jeho 38-ročná spolujazdkyňa  utrpeli ťažké zranenia s dobou práceneschopnosti nad 42 dní. Vodič nákladného vozidla (36) z okresu Rožňava sa nezranil. Požitie alkoholických nápojov u oboch vodičov nebolo zistené. Počas dokumentovania nehody bol prítomný aj súdny znalec z odboru dopravy. Vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví.  



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/