(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 14.05. 2015
@ Aktuálne -> Polícia     May 15 2015 - 11:55 GMT


Navštívili“ stodolu aj garáž



Rožňavskí kriminalisti vypátrali a z prečinov porušovania domovej slobody a krádeže obvinili dvoch mužov z okresu Rožňava Jána (23) a Pavla (18). Títo sa v noci z 11. na 12. mája 2015 v obci Roštár (okr. Rožňava), vlámali do stodoly rodinného domu. Zo stodoly odcudzili 30 m elektrického kábla, dve sekery a elektromotor. Následne sa vlámali do garáže, odkiaľ odcudzili pílový kotúč. Majiteľke spôsobili škodu za 700,- eur. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.



Cesty opäť brázdili „mariči“ a opilci



Poverený príslušník PZ z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia obvinil 24-ročného Zdena z okresu Košice-okolie. Obvinený v stredu (13.5.2015) krátko pred 22,00 hodinou, viedol od vstupnej brány jednej z košických spoločností v Košiciach - Šaci osobné motorové vozidlo zn. Renault Laguna. Bol zastavený a kontrolovaný policajnou hliadkou ktorá zistila, že vodič má trestným rozkazom okresného súdu uložený zákaz viesť motorové vozidlá po dobu 20 mesiacov (do júla 2015).



Z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia a prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky polícia obvinila 34-ročnú Zuzanu z okresu Košice-okolie. Obvinená žena včera (14.5.2015) o 19.30 hodine v obci Perín-Chym (okres Košice-okolie), viedla osobné motorové vozidlo zn. Ford S Max, s ktorým spôsobila dopravnú nehodu. Následnou vykonanou dychovou skúškou na prítomnosť alkoholu v dychu u vodičky policajti namerali 1,27 mg/l alkoholu v dychu (2,65 promile). Lustráciou zistili, že vozidlo viedla v čase zákazu činnosti viesť akékoľvek motorové vozidlo, ktorý jej bol uložený rozhodnutím okresného súdu na dobu 24 mesiacov (do februára 2017). Oboch vodičov policajti umiestnili v cele policajného zaistenia a v prípade dokázania viny im hrozí až dvojročné väzenie.#CONT#



Včera (14.5.2015) krátko pred 06,00 hodinou v obci Nacina Ves, policajná hliadka zastavila vozidlo zn. Seat Altea, ktoré prekročilo povolenú rýchlosti jazdy v obci (50 km/hod.) o 32 km/hod.. Pri kontrole vodiča podrobili dychovej skúške na zistenia požitia alkoholu s pozitívnom výsledkom 0,62 mg/l alkoholu v dychu (1,29 promile). Vodiča umiestnili v cele policajného zaistenia. Poverený príslušník PZ z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinil 41-ročného Igora z okresu Michalovce. V prípade dokázania viny mu hrozí až ročné väzenie.





 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/