(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
HISTORICKÝMI VLAKMI na Spiš i Šariš
@ Aktuálne -> Doprava     May 29 2015 - 10:50 GMT


Koncom mája vyrazia z Košíc do regiónu Spiša a Šariša dva mimoriadne historické vlaky. Prvý odvezie v sobotu 23. mája cestujúcich do Spišského Jeruzalema a na Spišský hrad a o týždeň neskôr, 30. mája v predvečer osláv Medzinárodného dňa detí, vypravia nadšenci nostalgický vlak do Bardejova. Železničné víkendy plné zážitkov a prekvapení pripravili pre turistov a návštevníkov Klub historických koľajových vozidiel a občianske združenie Detská železnica Košice.



V spolupráci s Terra Incognita a mestom Spišské Podhradie vyrazia populárne historické motoráky do Spišského Podhradia za atrakciami spišského Jeruzalema. Z hlavnej stanice odíde vlak 23.5. už o 7:40 hod., kto si chce zabezpečiť miesto vo vlaku, nemal by zabudnúť na elektronickú rezerváciu #CONT#na stránke www.khkv.sk, prípadne na adrese [email protected]



Naše jazdy po opustených tratiach sú medzi návštevníkmi veľmi vyhľadávané, no a keď sú okorenené kvalitným programom a atrakciami, o cestujúcich nebude isto núdza. Príležitosť dostať sa vlakom tam, kde sa bežne návštevník po koľajniciach dnes nedostane, je tiež veľkým lákadlom,“ povedal organizátor jazdy ¼ubomír Lehotský.



Historický vlak nebude jedinou atrakciou podujatia. Pre návštevníkov Spišského Podhradia je počas celej soboty pripravený bohatý a originálny kultúrno-duchovný program v prírode, ktorý pripravilo mesto Sp. Podhradie v spolupráci s Košickým samosprávnym krajom v rámci projektu Terra Incognita. Návštevníkov určite zaujme prehliadka národných prírodných a kultúrno-historických pamiatok UNESCO so sprievodcom, prehliadka Spišskej kapituly, vernisáž výstavy, živá krížová cesta, dom pôvodných remesiel či jazzovo-šansónový koncert Katky Koščovej. Okrem toho si budú môcť návštevníci Spišského Jeruzalema vyraziť aj špeciálny pamätný medailón pútnika. Pre deti sú pripravené, tvorivé dielne a nezabudnuteľná bubnová show s workshopom skupiny AFRO CAMPANA. Vstup na všetky podujatia Spišského Jeruzalemu je voľný. Do niektorých expozícií zasa pripravili organizátori a partneri zľavnené vstupné.



Historický motorák odíde zo Spišského Podhradia o 16:55 hod, no ešte predtým, povozí o 9:45 hod a 10: 45 hod na kyvadlových jazdách medzi Spišským Podhradím a Spišskými Vlachmi všetkých malých aj veľkých nadšencov železničnej histórie,“ dodal ¼. Lehotský.



MDD V BARDEJOVE



O týždeň neskôr oslávia svoj sviatok deti. Organizátori pre nich pripravili 30. mája originálny výlet do Bardejova a tiež unikátnu jazdu po tamojšej železničnej vlečke.



Nestáva sa často, aby sa osobný vlak dostal na vlečku aj s cestujúcimi. Aj preto si myslíme, že pre fajnšmekrov to bude unikátny zážitok. Okrem toho v spolupráci s mestom Bardejov pripravujeme pre návštevníkov prehliadku mesta, ale aj zábavný program pre deti,“ prezradil ¼ubomír Lehotský.



Nadšenci železničnej histórie zároveň upozorňujú, že pre vyšší záujem verejnosti sa môžu cestujúci o obe mimoriadne jazdy vlakom začať odteraz elektronicky registrovať na stránke www.khkv.sk


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/