(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 27.05.2015
@ Aktuálne -> Polícia     May 28 2015 - 10:47 GMT


Policajti zaistili muža s viac ako tisíc dávkami drogy



Košickí vyšetrovateľ PZ z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi obvinil 36-ročného Františka z Trebišova. Obvineného policajti Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach zadržali včera na železničnej stanici v Košiciach po vystúpení z medzištátneho rýchlika, na základe získaných informácií o preprave drog. Obvinený muž v spodnom prádle prechovával igelitové vrecko s obsahom bieleho kryštalického materiálu o celkovej hmotnosti 63,15 gramov. Predbežná expertíza potvrdila priemerný obsah metamfetamínu 70,5%. Z tohto množstva by bolo možné pripraviť minimálne 1.113 obvykle jednorazových dávok drogy v hodnote viac ako 3.150,- eur. U obvineného policajti zaistili aj vrecko s tlakovým uzáverom o hmotnosti 18,98 gramov metamfetamínu s doposiaľ neurčenou koncentráciou a množstvom dávok. Drogy mal obvinený prepravovať z Českej republiky na územie Slovenskej republiky. Obvineného muža policajti umiestnili do cely policajného zaistenia s návrhom na väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny mu za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.



Podvodník od obete vylákal viac ako 40.000,- eur  



Vyšetrovateľ PZ zo zločinu podvodu obvinil 33-ročného Rudolfa z Košíc, ktorý v septembri 2013 v Košiciach, uzatvoril s poškodenou Košičankou (49) ústnu dohodu. Jej predmetom bolo vybavenie a následné pridelenie mestského bytu po neplatičoch v Košiciach. Za týmto účelom pod rôznymi zámienkami a vo viacerých prípadoch takto od poškodenej vylákal celkovo sumu vo výške najmenej 40.000,- eur. K vybaveniu a prideleniu mestského bytu pre poškodenú doposiaľ nedošlo. Takto ju uviedol do omylu a obohatil sa na jej celkovú škodu vo výške najmenej 40.000,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.#CONT#



Požiar vozidla vyšetruje polícia



Polícia pátra po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorý včera (27.5.2015) o 03,30 hodine, na ulici Cyrila Metoda v Michalovciach, úmyselne podpálil osobné motorové vozidlo zn. BMW 520d. Požiar sa od vozidla následne rozšíril aj na exteriér budovy. Majiteľovi osobného motorového vozidla  vznikla škoda za cca 35.000,- eur a majiteľovi budovy škoda za cca 2.000,- eur. Vyšetrovateľ PZ začal  trestné stíhanie vo veci zločinu poškodzovania cudzej veci (trestná sadzba: trest odňatia slobody na tri až osem rokov).



Kopanie žumpy ich môže vyjsť draho



Vyšetrovateľ PZ z prečinu poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia obvinil dvoch Košičanov Adama (21) a Ondreja (24). Títo začiatkom apríla tohto roku pri chatke v chatovej oblasti Zelený dvor v Košiciach, pri svojvoľnom kopaní odpadovej jamy čakanom presekli v zemi uložené podzemné telekomunikačné vedenie verejnej telekomunikačnej siete. V dôsledku tohto konania došlo k poškodeniu a v blízkom okruhu k výpadku prevádzky všeobobecne prospešného zariadenia po dobu 10,5 hodiny. Spoločnosť vyčíslila škodu na viac ako 400,- eur. V prípade dokázania viny im hrozí až polročné väzenie.



Tínedžer okradol dôchodkyňu



Policajti odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Michalovciach vypátrali a poverený príslušník PZ zo spáchania  prečinu krádeže obvinil iba 15-ročného chlapca z Pavloviec nad Uhom. Obvinený dňa 22. mája 2015 okolo pol piatej ráno, na chodníku pri zastávke MHD pred obytným blokom na ulici Nad Laborcom v Michalovciach, pristúpil zozadu k 67-ročnej Michalovčanke. Bez použitia násilia jej z pleca strhol kabelku, v ktorej mala peňaženku s osobnými vecami a hotovosťou, mobilný telefón a dioptrické okuliare a z miesta ušiel. Takto jej  spôsobil škodu vo výške 100,- eur. V prípade dokázania viny mu ako mladistvému hrozí polovica z trestnej sadzby trestu odňatia slobody až na dva roky.







 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/