(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 05.07.2015
@ Aktuálne -> Polícia     Jul 06 2015 - 10:08 GMT


V štrkovisku i v jazere boli nájdené telá bez známok života



Včera (5.7.) okolo obeda bol na hladine vody štrkoviska v obci Kokšov Bakša (okr. Košice okolie) nájdený 58-ročný miestny muž, ktorý nejavil známky života. Privolaný lekár skonštatoval smrť, pričom obhliadajúci lekár nezistil žiadne známky cudzieho zavinenia a nariadil vykonanie zdravotno-bezpečnostnej pitvy. Policajti OO PZ Čaňa udalosť dokumentujú a vyšetrujú ako prečin usmrtenie.



Včera (5.7.) popoludní v jazere plážového kúpaliska na sídlisku Nad jazerom v Košiciach došlo za doposiaľ nezistených okolností k utopeniu 49-ročného muža z Košíc. Privolaný ohliadkajúci lekár ako príčinu smrti určil utopenie. Presnú príčinu smrti určí pitva. Policajti OO PZ Košice Nad jazerom udalosť realizujú ako prečin usmrtenie.



Pri strome na cintoríne našiel mínu s funkčnou trhavinou



V sobotu (4.7.) podvečer oznámil na policajnom oddelení 48-ročný muž, že pri miestnom cintoríne v obci Rozložná (okr. Rožňava) našiel muníciu z druhej svetovej vojny. Policajná hliadka OO PZ Štítnik miesto zabezpečila a zistila, že pri kmeni stromu je voľne položený granát. Privolaný policajný pyrotechnik na mieste zistil, že ide o delostreleckú mínu kalibru 82 mm, ktorá je bez rozbušky, ale s funkčnou trhavinou. Následne nájdenú muníciu prevzal na zneškodnenie.



#CONT#



Opitý šoféroval motocykel, zozadu doňho „ťuklo“ auto



Z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu OR PZ v Košiciach okolie obvinil 55-ročného muža z obce Kokšov Bakša, ktorý v piatok (3.7.) podvečer v stave vylučujúcom spôsobilosť viedol motocykel zn. Komco medzi obcami Kokšov Bakša a Valaliky (okr. Košice okolie), pričom bol účastníkom dopravnej nehody. Pred obcou Valaliky vodič ( 27) z okresu Košice okolie viedol vozidlo zn. VW Passat, kde z dôvodu nedodržania bezpečnej vzdialenosti za vozidlom idúcim pred ním, narazil do zadnej časti vozidla Seat Cordoba, ktoré viedol 28-ročný vodič. Tohto náraz posunul dopredu, pričom narazil do zadnej časti motocykla, ktorý spadol za okraj cesty na trávu. Vodič motocykla však z miesta nehody odišiel do obce Kokšov Bakša, kde ho následne policajti OO PZ Čaňa vypátrali. Následne ho podrobili dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,07 mg/l alkoholu v dychu (v prepočte 2,23 promile). Vodičovi motocykla bola ďalšia jazda zakázaná, vodičský preukaz mu bol na mieste zadržaný a následne „poputoval“ do cely policajného zaistenia. K zraneniu osôb pri nehode nedošlo. Na vozidlách bola škoda vyčíslená na 2.500 eur. Za tento skutok obvinenému


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/