(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 20. a 19.07.2015
@ Aktuálne -> Polícia     Jul 20 2015 - 12:31 GMT


V striekačke, obsah na prípravu 60 dávok drogy



Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach zo spáchania zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi obvinil 24-ročnú Košičanku Martinu. Obvinená v presne nezistenej dobe a doposiaľ od presne nezistenej osoby si zadovážila a následne u seba neoprávnene prechovávala zatavenú plastovú injekčnú striekačku s obsahom svetlohnedej kryštalickej látky. Túto u nej našli pracovníci kriminálnej polície v uplynulú nedeľu krátko po 23,00 hodine počas kontroly na Popradskej ulici v Košiciach. Mladá Košičanka im striekačku s obsahom dobrovoľne vydala. Expertíza potvrdila podozrenie, 0,79 g kryštalickej látky obsahovalo 70,4 % metamfetamímu. Z tohto množstva by bolo možné pripraviť až 56 obvykle jednorazových dávok drogy. Obvinenú policajti umiestnili v cele policajného zaistenia s návrhom na väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny jej hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.



Útočníka zadržala policajná hliadka



Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Košiciach zo spáchania zločinu lúpeže a prečinov ublíženia na zdraví a výtržníctva obvinil 27-ročného Tomáša z Košíc. Tento dňa 16.07.2015 okolo 00,10 hodiny v areáli školy na Bruselskej ulici v Košiciach, fyzicky napadol o rok staršieho Košičana. Tohto viackrát udrel päsťami do tváre, na čo poškodený spadol na zem, kde ho následne dokopal a poskákal mu po tele. Počas útoku bol vyrušený hliadkujúcimi policajtmi a preto sa dal na útek#CONT#. Policajti však útočníka zakrátko chytili. Obvinený svojim konaním spôsobil poškodenému početné zranenia s dobou liečenia do šiestich týždňov. Obvinený stihol svojej obeti ukradnúť mobilný telefón a takto mu spôsobiť škodu za 30,- eur. Obvineného policajti umiestnili do cely policajného zaistenia s  podnetom na vzatie do väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov. 



Páchateľ „preťal žilu“ takmer trom stovkám viniča



V Trebišovskom okrese pátrajú policajti po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorý koncom mája tohto roku na parcele v katastri obce Viničky, nezisteným predmetom prerezal 275 kusov viniča. Majiteľovi spôsobil škodu za takmer 600,- eur. Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Streda nad Bodrogom začal trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci.



Polícia upozorňuje na dodržiavanie predpisov



Policajti jednotlivých okresných riaditeľstiev KR PZ v Košiciach vykonajú kontrolu objektívnej zodpovednosti v obmedzenej miere nasledovne: dňa 20.07.2015 na teritóriu okresu Košice a dňa 21.07.2015 na teritóriu okresov Rožňava a Trebišov. Vodičov upozorňujeme aby dodržiavali predpisy, pretože možno nebudú zastavení priamo na ceste pri porušení zákona, ale im príde zásielka domov.



 







 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/