(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 03 a 4.08.2015
@ Aktuálne -> Polícia     Aug 05 2015 - 10:53 GMT


Na Ružínskej priehrade kontrolujú rybárov



Rybárska stráž aj v týchto letných mesiacoch vykonáva kontroly vo svojich revíroch patriacich rybárskej organizácii. Aj napriek častým kontrolám nájdu aj takých rybárov, ktorí porušujú zákony. Naposledy na to doplatil 60-ročný muž z okresu Prešov, ktorého skontrolovali len nedávno v katastri obce Jaklovce oproti zv. Malého  ostrova  pri  vodnej  nádrži  Ružín. Ten ako rybár Slovenského rybárskeho zväzu lovil ryby zakázaným spôsobom, mal totiž nahodené tri udice, čím porušil zákon o rybárstve. Tým, že nemal ulovenú žiadnu rybu, majetkovú škodu nespôsobil žiadnu. Poverený príslušník PZ muža obvinil zo spáchania prečinu pytliactva za čo mu v prípade dokázania viny hrozí až dvojročné väzenie.



Z drogovej trestnej činnosti obvinili mladého Košičana



Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície zo spáchania prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi obvinil 22-ročného Košičana Alexandra T. Obvinený v mesiaci jún 2015 v lesoparku na Popradskej ulici v Košiciach, neoprávnene prechovával dve plastové vrecká s obsahom sušiny rastliny konope o celkovej hmotnosti 1,13 gramov s 16,5% a 16,7% obsahom THC (tetrahydrokanabinol). Z tohto množstva by bolo možné pripraviť najmenej 6 obvykle jednorazových dávok drogy. Obvinený je trestne stíhaný na slobode a v prípade dokázania viny mu hrozí až päťročné väzenie.#CONT#



Polícia vyšetruje vyčíňanie sprejera



Polícia pátra po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorý v presne nezistenom čase na miestnej komunikácií v obci Svinica (okres Košice-okolie), sprejom nastriekal znak v tvare hákového kríža. Takto verejne prejavil sympatie k skupine alebo hnutiam, ktoré násilím, hrozbou násilia alebo hrozbou inej ťažkej ujmy smerujú k potlačeniu základných práv a slobôd osôb. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu podpory a propagácie skupín smerujúcich k potlačeniu základných ľudských práv a slobôd /trestná sadzba na 6 mesiacov až 3 roky/.



Poberateľ dávok v hmotnej núdzi vlastnil viac ako stovku áut





Michalovskí policajti vyšetrujú trestný čin podvodu. Mal sa ho dopustiť páchateľ, ktorý sa počas poberania dávok v hmotnej núdzi v období od septembra 2012 do apríla 2015, stal vlastníkom 108 motorových vozidiel. Ohlasovaciu povinnosť si nesplnil, a to aj napriek tomu, že o tejto skutočnosti bol náležite poučený a takto zatajil rozhodujúcu skutočnosť na trvanie nároku na pomoc v hmotnej núdzi. Takto mu bola za toto obdobie Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny v Michalovciach, vyplatená dávka a príspevky v hmotnej núdzi, na vyplatenie ktorých nemal nárok, pričom spôsobil celkovú škodu za viac ako 5.100,- eur. Vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu podvodu /trestná sadzba na 1 až 5 rokov/.



 



Spolujazdec pri dopravnej zraneniam podľahol



Včera okolo 20,00 hodiny došlo za doposiaľ presne nezistených okolností na ceste medzi závodom Kovostroj Dobšiná a obcou Vyšná Slaná k dopravnej nehode. 37-ročný vodič z okresu Revúca, riadil osobné motorové vozidlo zn. Daewoo Nubira v smere od Dobšinej do Vyšnej Slanej. Na priamom vodorovnom úseku cesty prešiel do protismernej časti vozovky, následne dostal s vozidlom šmyk ktorý nezvládol, vyšiel s vozidlom mimo spevnenú časť cesty kde narazil do svahu odtokovej priekopy a vzápätí do stromov. Jeden strom vytrhol a ďalší zvalil. Vozidlo po náraze ostalo prevrátené na streche. 40-ročný spolujazdec z obce Vyšná Slaná, ktorý sedel vedľa vodiča utrpel zranenia, ktorým aj napriek dlhodobom oživovaní podľahol. Spolujazdec z Revúcej (24), ktorý sedel na zadnom sedadle,  ako aj vodič neutrpeli žiadne zranenia. Požitia alkoholu u vodiča nebolo zistené. Príčinu dopravnej nehody ako aj mieru zavinenia vyšetruje polícia. Vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Vozidlo na ktorom vznikla škoda za cca 600,- eur bolo zaistené na expertízne skúmanie.  





 



Policajti, vojaci a dobrovoľníci od včera pátrajú po nezvestnom dôchodcovi



Včera v popoludní oznámila 34-ročná Bratislavčanka, že jej  77-ročný otec Ladislav Novotný zo Spišskej  Novej  Vsi je od pondelka od 15,00 hodiny nezvestný. Naposledy ho videla pri stanovom tábore v katastri  mesta Dobšiná v časti zvanej Pod Hanisejom. Nezvestný muž je vysoký 175 cm, štíhlej postavy, sivé  krátke vlasy, oblečenú mal bielo-čiernu károvanú košeľu, tepláky tmavšej farby a obuté mal čierne poltopánky. Pri sebe nemal žiadne doklady, ani finančnú hotovosť.  Príslušníci PZ ihneď po prijatí oznámenia vykonali previerky v mieste a okolí kde bol naposledy videný s negatívnym výsledkom. Po nezvestnom vyhlásili celoštátne pátranie a od 14,00 do 20,00 hodiny vykonali pátraciu akciu. Na pátracej akcie sa zúčastnilo 20 príslušníkov PZ s dvoma služobnými psami, 20 vojakov z vojenskej posádky v Rožňave a 6 dobrovoľníkov z HZS so psami. Na  základe  získaných informácií pátraciu akciu zamerali na lesnú oblasť v blízkosti obce Dedinky. Včerajšia pátracia akcia skončila s negatívnym výsledkom a preto od dnešného rána pátracia akcia zameraná na vypátranie nezvestného muža pokračuje. Polícia sa obracia na miestnych obyvateľov, turistov ale aj ostatnú verejnosť, aby akékoľvek informácie k nezvestnému, ktorý trpí parkinsonovou chorobou čo najskôr oznámili na tel. čísle 158.  /foto k nezvestnému nájdete v prílohe/.







 



Krádež majú na svedomí tínedžeri





 



     Policajti Obvodného oddelenia PZ Moldava nad Bodvou vypátrali a z prečinu krádeže obvinili dvoch miestnych tínedžerov Tibora (18) a Dávida (17). Tito v polovici júla 2015 po prekonaní oplotenia vnikli na pozemok spoločnosti s prevádzkou v Moldave nad Bodvou (okres Košice-okolie). Následne po rozbití okna vnikli do dielne, odkiaľ odcudzili 115 metrov elektrického kábla, horák CO2, rôzne elektrické koncovky, uzemňovacie kliešte, kliešte na elektródy a pílku. Košickej spoločnosti spôsobili celkovú škodu za takmer 700,- eur. V prípade dokázania viny im hrozí až dvojročné väzenie, u mladistvého sa trestná sadzba znižuje na polovicu.





 



Na Ružínskej priehrade kontrolujú rybárov



Rybárska stráž aj v týchto letných mesiacoch vykonáva kontroly vo svojich revíroch patriacich rybárskej organizácii. Aj napriek častým kontrolám nájdu aj takých rybárov, ktorí porušujú zákony. Naposledy na to doplatil 60-ročný muž z okresu Prešov, ktorého skontrolovali len nedávno v katastri obce Jaklovce oproti zv. Malého  ostrova  pri  vodnej  nádrži  Ružín. Ten ako rybár Slovenského rybárskeho zväzu lovil ryby zakázaným spôsobom, mal totiž nahodené tri udice, čím porušil zákon o rybárstve. Tým, že nemal ulovenú žiadnu rybu, majetkovú škodu nespôsobil žiadnu. Poverený príslušník PZ muža obvinil zo spáchania prečinu pytliactva za čo mu v prípade dokázania viny hrozí až dvojročné väzenie.











 



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/