(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 09.08.2015
@ Aktuálne -> Polícia     Aug 10 2015 - 11:01 GMT


Polícia upozorňuje na dodržiavanie predpisov



Tento týždeň vykonajú policajti jednotlivých okresných riaditeľstiev KR PZ Košice kontrolu objektívnej zodpovednosti v obmedzenej miere nasledovne: zajtra, 11.8. 2015, na území okresu Spišská Nová Ves, dňa 12.8. 2015 v okrese Košice okolie a dňa 13.8.2015 v okrese Michalovce.



Chcel zaplatiť cudzou platobnou kartou



Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach obvinil z prečinu neoprávneného vyrobenia apoužívania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty 19-ročného Milana z Košíc, ktorý sa v máji tohto roka v jednej z predajní v Košiciach pokúsil o úhradu zakúpeného tovaru prostredníctvom platobnej karty, a to aj napriek tomu, že vedel, že mu platobná karta nepatrí. Keďže platobná karta bola blokovaná, k úhrade nedošlo. Obvinený mladík svojim konaním neoprávnene použil platobnú kartu, ktorú na tento účel prechovával. Za tento skutok obvinenému hrozí trest odňatia slobody na jeden až 5 rokov.



Vlámali sa do palivovej nádrže „nákladiaka“



Gelnickí policajti z prečinov krádeže a poškodzovania cudzej veci spáchaného formou spolupáchateľstva obvinili dvoch Košičanov vo veku 27 a 33 rokov, ktorí včera (9.8.) po polnoci na odstavnej ploche pri uhoľných skladoch v obci Mníšek nad Hnilcom (okr. Gelnica) prišli odstavenému nákladnému vozidlu zn. Scania a následne sa vlámali do palivovej nádrže, pričom ich prichytil majiteľ vozidla. Obvinení najprv prerezali hadicu k nádrži a potom na nádrži vytvorili otvor. #CONT#Nafta však z hadice striekala na všetky strany a rozliala sa na zem. Odcudzením nafty a poškodením nádrže vznikla majiteľovi škoda vo výške najmenej 2.172 eur. Vzhľadom na to, že obvinení boli za taký čin predchádzajúcich dvadsiatich štyroch mesiacoch odsúdení, v tomto prípade im hrozí trest odňatia slobody až na tri roky.



Na lavičke okradol podnapitého muža, už čelí obvineniu



Dobšinskí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 14-ročného miestneho chlapca, ktorý v júni tohto roka v parku v Dobšinej (okr. Rožňava) využil nepozornosť poškodeného  52-ročného muža, ktorý v podnapitom stave sedel na lavičke, z vrecka nohavíc mu odcudzil  peňaženku a ušiel. V peňaženke sa nachádzala finančná hotovosť 20 eur a osobné doklady, pričom poškodenému mužovi bola spôsobená škoda vo výške 30 eur. Za tento skutok hrozí trest odňatia slobody až na dva roky, mladistvému sa trestná sadzba znižuje na polovicu.





 





 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/