(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 25.08.2015
@ Aktuálne -> Polícia     Aug 26 2015 - 15:42 GMT


Košickí kriminalisti objasnili lúpežné prepadnutie na „benzínke“



Košickým kriminalistom sa operatívno – pátracou činnosťou v krátkom čase podarilo objasniť lúpežné prepadnutie na čerpacej stanici v MČ Košice Západ v Košiciach. Vyšetrovateľka odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach zo zločinu lúpeže a prečinu poškodzovania cudzej veci včera obvinila 37-ročného Jaroslava z Košíc, ktorý pred dvoma týždňami (12.8.) po rozbití sklenenej výplne vchodových dverí vnikol do priestorov čerpacej stanice, kde pristúpil k zamestnankyni, chytil ju za ruku a so slovami, aby mu dala peniaze, ťahal ju k pokladni. Pritom na ňu mieril vecou pripomínajúcou sprej. Pracovníčka mu v obave o svoj život a zdravie vydala kľúče od trezora, odkiaľ obvinený muž zobral žreby vhodnote viac ako 800 eur. Potom z predajne ušiel. Rozbitím sklenenej výplne vznikla poškodenej bratislavskej spoločnosti škoda vo výške takmer 300 eur. K zraneniu zamestnankyne nedošlo. Polícia podstatnú časť odcudzených žrebov zaistila. Obvinený muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia s návrhom na jeho väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny obvinenému Košičanovi hrozí za tieto skutky trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov.



V okrese Košice okolie došlo k tragickej dopravnej nehody



Včera (25.8.) o18,50 hodine došlo na rovnom úseku cesty v katastri obce Košická Belá (okres Košice – okolie) k tragickej dopravnej nehode, pri ktorej jedna osoba zraneniam podľahla. Vodič (53) z Gelnického okresu viedol osobné motorové vozidlo zn. Toyota Corolla v smere od obce Košická Belá na obec Veľký Folkmar, pričom zišiel z cesty a strhol riadenie vozidla späť na vozovku. Vedenie vozidla však nezvládol, vozidlo sa dostalo do šmyku, prešlo do protismeru, kde narazilo do proti idúceho vozidla zn. Škoda Fabia, ktoré viedol 20-ročný Košičan.#CONT# Vodič Toyoty utrpel pri dopravnej nehode zranenia, ktorým pri prevoze do nemocnice podľahol. Vodič Škody Fabie a jeho spolujazdec utrpeli podľa predbežnej lekárskej správy ľahké zranenia. U vodiča Škody Fabie požitie alkoholu zistené nebolo. To, či vodič Toyoty viedol vozidlo pod vplyvom alkoholu, bude zisťované pri pitve. Na vozidlách bola celková škoda predbežne vyčíslená na 10.500 eur. V tejto súvislosti poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu OR PZ v Košiciach okolie začal trestné stíhanie pre  prečin usmrtenie v súbehu s prečinom ublíženie na zdraví. Príčina dopravnej nehody a bližšie okolnosti sú predmetom vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru cestnej dopravy. 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/