(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
HalmiCaffe.pozýva
@ Kultúra -> Film     Aug 28 2015 - 11:14 GMT


Priaznivci outdoorových aktivít, dobrodružných dokumentov, expedičných výprav a veľkých výziev - pripravte sa na ďalšiu dávku kvalitnej filmovej produkcie z domáceho prostredia! HalmiSpace v spolupráci s OUTDOORFILMY.SK uvádza: Večer outdoorových filmov! Už 28. augusta od 18:00 v priestoroch kaviarne HalmiCaffe v Košiciach.



Na čo sa môžete tešiť? Napríklad na prvú verejnú košickú premiéru najnovšieho filmu Pavla Barabáša - Suri, kajakársku expedíciu Kostarika - Chasing the Jaguars, športový tatranský prelez cesty "Strach zo smrti" od Rasťa Hatiara, na tombolu o vecné ceny a mnohé iné! #CONT#



Kedy kde a za koľko?

28.8.2015 o 18:00 na Hlavnej 21 v Košiciach, len za 3 € (predpredaj v HalmiCaffe.



Partneri podujatia sú HalmiSpace, Outdoorfilmy.sk, Spisakproduction, Oplotoch.sk, BergSport, Sportcom Outdoor, Datacomp a Artforum.



A to nie je všetko, chystáme toho pre Vás oveľa viac, preto Prna odber občasných noviniek a nezmeškajte ani ďalšie skvelé akcie: http://eepurl.com/0D-7r





ČO VŠETKO UVIDÍTE?



SURI / Pavol Barabáš / 68 min

Najnovší dokument z dielne Pavla Barabáša, ktorý zachytáva dobrodružnú cestu po neznámej africkej rieke. Zavedie nás k unikátnemu prírodnému kmeňu Suri. Počas putovania ich územím spoznávame spoločenstvo, ktoré sa rozhodlo bojovať za zachovanie svojich tradícií a pôvodného spôsobu života. Film je vážnym zamyslením nielen nad ich budúcim osudom a zanikaním jedinečných kultúr, ale aj nad potrebou rôznorodosti ľudstva, nevyhnutnej na prežitie našej civilizácie v globalizujúcom sa svete.



------



KOSTARIKA - CHASING THE JAGUARS / Peter Csonka / 30 min

Film o expedícií známeho kajakára Petra Csonku a jeho kamarátov na kostarických riekach. Jeden z najlepších zážitkov v živote, kajakovanie na riekach uprostred džungle, medzi všetkými hadmi a voľne žijúcimi zvieratami.



------



STRACH ZO SMRTI / Rasťo Hatiar / 8 min

Krátky horolezecký film o prvom voľnom preleze cesty “Strach zo smrti” v masíve Ostrvy vo Vysokých Tatrách.



------



PEŠO PO SLOVENSKU / David Varga / 10 min

Krátky film o skupine mladých ľudí, ktorí počas 3 týždňov v máji 2014 aj napriek nepríjemným nástrahám počasia prešli vkuse takmer 340 km Pešo po Slovensku. Spolu s dodatočnými dvomi etapami prešli celkovo viac ako 450 km po slovenských horách a národných parkoch za 27 dní čistého času. Na konci, keď sa ich ľudia pýtali, prečo to nevzdali a nevrátili sa v takých nehostinných podmienkach radšej domov, odpovedali: "Ale prečo by sme mali? Veď prírodné živly sa nám nakoniec postarali o tie najkrajšie a najsilnejšie zážitky."



------



GRÓNSKE KRYSY / Vlado Linek / 23 min

Film o česko-slovenskej lezeckej expedícii v grónskej oblasti Tasermiut fjorde, ktorej sa počas šiestich týždňov podaria dva excelentné prvovýstupy. Sprevádza ich pri tom trojdňový pobyt v stene kvôli nepriaznivému počasiu a nezabudnuteľný príbeh na celý život.





Tešíme sa na vás 28.8.2015 o 18:00! A nezabudnite sa prihlásiť na bezplatný odber občasných noviniek, aby ste nezmeškali aj naše ďalšie akcie: http://eepurl.com/0D-7r


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/