(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 15.09.2015
@ Aktuálne -> Polícia     Sep 16 2015 - 14:28 GMT


Motocyklista predbiehal v križovatke



Včera (15.9.) krátko pred 15.00 hodinou došlo na križovatke ciest II. a III. Triedy v okrese Michalovce k zrážke medzi motocyklom a motorovým vozidlom. 40-ročný Michalovčan viedol motocykel zn. SYM 125 po ceste II. tr. v smere na obec Úbrež. Na označenej trojramennej križovatke s cestou III tr. predchádzal pred sebou idúce osobné motorové vozidlo zn. Škoda Octavia, s ktorým 27-ročný vodič z okresu Snina odbočoval vľavo na obec Jasenov. Pri následnej bočnej zrážke došlo k pádu motocyklistu na vozovku, ktorý utrpel ľahké zranenie s dobou liečenia a PN do 7 dní. Vodiči boli na mieste podrobení dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Pravdepodobný vinník tejto dopravnej nehody je motocyklista, presná príčina a miera zavinenia oboch účastníkov sú predmetom vyšetrovania.



Prichytili ich pri kontrole „pytliačiek“



Policajti Obvodného oddelenia PZ Pavlovce nad Uhom z prečinu pytliactva obvinili troch mužov z obce Krišovská Liesková vo veku 33,34 a 37 rokov. Trojica bola pristihnutá dňa 09. septembra tohto roku v skorých ranných hodinách v rybárskom revíri na rieke Uh v katastrálnom území obce Pavlovce nad Uhom (okres Michalovce), keď spoločne z rybárskeho člna kontrolovali tzv. „pytliačky“ (cca1,5 m dlhé rybárske vlasce so závažím a háčikom s návnadou, živou rybkou). Tie rozvešali po konároch oboch brehoch rieky deň predtým vo večerných. Takto ulovili troch „sumcov veľkých“ o celkovej hmotnosti 17,10 kg. Takto zakázaným spôsobom lovu neoprávnene zasiahli do výkonu rybárskeho práva. Miestnej rybárskej organizácii spôsobili škodu za viac ako 300,- eur. V prípade dokázania viny im hrozí až dvojročné väzenie..#CONT#



Vykradli viacero chát aj rodinný dom



Rožňavskí policajti objasnili viaceré vlámania do chatiek v chatovej osade v obci Slavošovce, ku ktorým došlo ešte počas uplynulého víkendu. Na svedomí ich majú dvaja miestny, 27-ročný muž so16-ročným chlapcom. Títo sa celkom vlámali do štyroch chát, z ktorých ukradli rôzne veci ako elektrické náradia, kuchynský riad, set top box, maskáčovú sieť, rýchlo varnú kanvicu aj paplóny. Majiteľom spôsobili celkovú škodu na majetku za viac ako 1.100,- eur. Vyšetrovateľ PZ oboch obvinil zo spáchania prečinov porušovania domovej slobody a krádeže. V prípade dokázania viny im za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov, u mladistvého sa trestná sadzba znižuje na polovicu.



Z tých istých prečinov obvinili policajti Obvodného oddelenia PZ Markušovce iba 16-ročného tínedžera z osady pri obci Rudňany. Tento sa ešte v polovici augusta tohto roku v obci Rudňany (okr. Spišská Nová Ves), vlámal do rodinného domu. Následne rodinný dom prehľadal a ukradol metlu, jedálenský príbor a časť vecí ktoré si nabalil do pripravených igelitových tašiek (detskú a dámsku obuv, detskú kabelku, originálne i napaľované CD a DVD nosiče). Časť ukradnutých vecí po preskočení vstupnej bráničky na ulicu, odovzdal dvom kamarátom (14 a 13), ktorí však na krádež upozornili susedov. Obvinený s ostatnými ukradnutými vecami v igelitových taškách z domu odišiel a svoj lup po ceste domov ukryl vo vysokom trávnatom poraste. Majiteľke spôsobil celkovú škodu za viac ako 200,- eur. Obvinenému tínedžerovi hrozí až ročné väzenie.





 



 





 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/