(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 30.09.2015
@ Aktuálne -> Polícia     Oct 01 2015 - 20:59 GMT


Policajti vypátrali a z krádeže obvinili cudzinca



Kriminalisti Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach okolie vypátrali a poverený príslušník OO PZ Turňa nad Bodvou z prečinu krádeže obvinil 23-ročného občana Maďarskej republiky, ktorý začiatkom septembra tohto roka preliezol oplotenie areálu neobývanej budovy v katastri obce Hosťovce (okr. Košice okolie), potom cez neuzamknuté dvere vošiel do budovy. Z budovy odcudzil notebook, mobilný telefón, iPhone a fotoaparát. Majiteľovi spôsobil škodu vyše 1.000 eur. Obvinenému mužovi za tento skutok hrozí až dvojročné väzenie.



Úradoval alkohol



Nepoučiteľní mladí vodiči, šoférovali opití a havarovali, jeden poškodil tri autá, plot a telefónny ståp, druhý jazdil na motorke bez „vodičáku“,navyše bez prilby a ťažko sa zranil



Včera (30.9.2015) v skorých ranných hodinách 20-ročný Rožňavčan viedol osobné motorové vozidlo zn. Fiat Bravo v obci Rakovnica (okr. Rožňava) v smere od Štítnika do Rožňavy, pričom po výjazde z ľavotočivej zákruty, už na priamom úseku cesty, dostal s vozidlom šmyk, ktorý nezvládol a vyšiel mimo spevnenú časť cesty. V šmyku narazil do vedľa cesty odstaveného osobného motorové vozidla zn. Škoda Favorit, potom do odstaveného vozidla zn. Škoda Fabia na opačnej strane cesty a následne aj do odstaveného vozidla zn. VW Polo. Ïalej s vozidlom narazil do kovového plota rodinného domu, ktorý vyhlo a tiež do dreveného ståpa telefónneho vedenia, ktorý zlomil.#CONT# Pri dopravnej nehode spôsobil poškodeným stranám doposiaľ presne nezistenú výšku škody. Po dopravnej nehode sa mladý vodič podrobil dychovej skúške, pričom mu bola nameraná hodnota 0,72 mg/l alkoholu v dychu, čo je prepočte 1,50 promile. Mladého Rožňavčana policajti následne zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Už čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý mu hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.



Druhý nezodpovedný vodič (27) z Letanoviec viedol včera (30.9.) dopoludnia motocykel zn. Cagiva bez evidenčného čísla a bez príslušného vodičského oprávnenia po miestnej komunikácii Slovenského Raja v obci Letanovce (okr. Spišská Nová Ves) v smere od kostola na námestie, pričom pravdepodobne v dôsledku rýchlosti jazdy zachytil stúpačkou motorky drevený pätník a dostal sa s motocyklom do balansu. Motocykel sa preklopil na bok, pričom sa vodič s motocyklom šmýkal po námestí a zastavil až na ozdobných kameňoch. Vodič pri nehode utrpel ťažké zranenia, dychová skúška bola u neho pozitívna. Policajti mu v dychu namerali 0,88 mg/l alkoholu v dychu, čo predstavuje  1,83 promile. Navyše vodič jazdil na motocykli bez ochrannej prilby. Spišskonovoveskí dopravní policajti vodiča obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky (trestná sadzba až na jeden rok).



Z domu „potiahli“ notebook



Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Michalovciach z prečinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody spáchaných formou spolupáchateľstva obvinil štyroch mladíkov vo veku od 19 do 24 rokov (traja z Veľkých Kapušian a jeden z obce Vojany), ktorí koncom júla tohto roka prišli na osobnom motorovom vozidle jedného z obvinených pred rodinný dom vo Veľkých Kapušanoch (okr. Michalovce), otvorili vstupnú železnú bránu a vstúpili na pozemok. Jeden z obvinených cez pootvorené okno vošiel do domu, odkiaľ odcudzil notebook, pričom jeden ostal dávať pozor vo dvore a dvaja čakali v aute v bočnej uličke. Po krátkej chvíli sa všetci na miesto vrátili, jeden z obvinených sa tým istým spôsobom dostal do domu, odkiaľ odcudzil nabíjačku k notebooku. Poškodenej majiteľke odcudzením vecí spôsobili škodu vo výške 360 eur. Obvineným osobám za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody až na 5 rokov.





 





 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/