(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 1.10.2015
@ Aktuálne -> Polícia     Oct 02 2015 - 12:30 GMT


Na lúke rekreačného strediska našli màtveho muža



Michalovskí policajti vyšetrujú smrť 32-ročného Michalovčana, ktorý bol nájdený včera (1.10.) v popoludní na lúke jedného z rekreačných stredísk Zemplínskej šíravy. Pri màtvom mužovi bola nájdená krátka strelná zbraň. Privolaná lekárka konštatovala smrť po strelnom poranení hlavy. Prípad na mieste prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície, ktorý začal trestné stíhanie vo veci zločinu zabitia. Nájdená zbraň bude zaslaná k expertíznemu skúmaniu. Bližšie okolnosti tohto skutku sú predmetom vyšetrovania.



Ublíženie na zdraví



Vyšetrovanie dvoch tohtoročných dopravných nehôd má svojich „vinníkov“. Vyšetrovatelia odboru kriminálnej polície v oboch prípadoch vzniesli obvinenie za prečin ublíženia na zdraví. Pri dopravnej nehode ktorá sa stala začiatkom júla tohto roku na rýchlostnej ceste R2 v Košiciach, obvinili 37-ročného Košičana. Ten viedol osobné motorové vozidlo zn. Renault Scénic smerom od Tr. KVP na ulicu Červený rak, kde prešiel do protismeru a následne sa zrazil s vozidlom zn. Citroen C3. Toto viedla 29-ročná žena, ktorá pri nehode utrpela rôzne zranenia s dobou liečenia 4 týždne.



Druhá dopravná nehoda sa stala v máji tohto roku v okrese Košice, neďaleko Pereša. Obvinený 34-ročný z okresu Košice-okolie, viedol motorové vozidlo zn. Peugeot Partner po ceste II triedy v smere od Pereša k Malej Ide. V tiahlej ľavotočivej zákrute na mokrej vozovke dostal šmyk a zrazil sa s nákladným vozidlom zn. Man L2000, ktoré viedol 45-ročný občan Českej republiky. Čech pri nehode utrpel rôzne zranenia s dobou liečenia do 6 týždňov. V prípade dokázania viny hrozí obom obvineným vodičom až ročné väzenie.#CONT#



Na muža pravdepodobne spadol kmeň stromu



Včera (1.10.) napoludnie došlo v lesnom poraste lokality zv. Svätá Anna, katastra obce Rudník (okr. Košice-okolie) k usmrteniu 54-ročného muža z okresu Košice-okolie. Podľa doterajších zistení   nebohý si v lese svojpomocnej pripravoval drevo. Privolaná záchranná služba už len konštatovala smrť. Ohliadajúci lekár predbežne cudzie zavinenie vylúčil, ako predbežnú príčinu smrti uviedol pád suchého kmeňa stromu na hlavu nebohého a nariadil vykonať zdravotno-bezpečnostnú pitvu. Príslušníci Obvodného oddelenia PZ skutok dokumentujú ako prečin usmrtenia.



Počas letných prázdnin „navštívili“ školskú jedáleň



Michalovskí policajti vypátrali a z prečinu  krádeže obvinili trojicu tínedžerov vo veku 17,18 a 24 rokov. Dvaja Michalovčania a 17-ročný chlapec z okresu Trebišov, sa v auguste tohto roku vlámali do školskej jedálne jednej zo stredných škôl v Michalovciach.  Z kuchyne odcudzili robotické mlynčeky na mäso a zeleninu a príslušenstvo k ním, ventil varného kotla a mlynčeky na mak a cukor. Následne zo skladu a kancelárie odcudzili elektrické káble zo žehličky a rýchlovarnej kanvice, ktoré odrezali. Škole spôsobil krádežou škodu za takmer 1.200,- eur a poškodením zariadenia škodu za viac ako 200,- eur. V prípade dokázania viny im hrozí až dvojročné väzenie, u mladistvého sa trestná sadzba znižuje na polovicu.



Odriekanie stálo“ Michalovčanku takmer dve tisícky



Poverený príslušník PZ zo spáchania prečinu podvodu obvinil 32-ročnú Alžbetu z okresu Michalovce. Obvinená žena v mesiaci júl tohto roku od 49-ročnej Michalovčanky, vylákala v byte poškodenej rôzne šperky zo žltého kovu v celkovej hodnote za takmer 1.700,- eur. Tieto šperky od poškodenej vylákala pod zámienkou, že šperky majú byť deväť dní odležané a zaliate v sviečkach z dôvodu odriekania. Zaliať ich však nedala a časť z nich uložila v jednej zo záložní v Michalovciach. Obvinenej žene za uvedený skutok hrozí v prípade dokázania viny až dvojročné väzenie. Obvinenú ženu polícia prešetruje aj v súvislosti s podozrením zo spáchania viacerých obdobných podvodov nielen v okrese Michalovce. Jedným je aj júlový prípad v ktorom podozrivá, pod zámienkou veštenia budúcnosti z kariet a „odrobenia“, mala vylákať od 32-ročnej Michalovčanky šperky zo žltého kovu. Tie jej mala po vykonaní potrebných rituálov do 9 dní vrátiť, čo však doposiaľ neurobila. Spôsobila jej škodu za 440,- eur.



Polícia sa aj napriek mnohým radám pre občanov, ako predísť a zabrániť aby sa nestali obeťou vynaliezavých podvodníkov, stretáva aj s takýmito prípadmi. Ak sa však už stanú obeťou nejakého obdobného podvodu odporúčame im, aby sa v čo najkratšom čase skontaktovali s políciou. Občanom a hlavne seniorom ktorí sa mnohokrát hanbia za to, že boli podvedení, odporúčame aby sa obrátili na blízku rodinu a tá následne na políciu. Ïalšie užitočné rady pre občanov ako sa nestať obeťou podvodníkov nájdete na stránke Ministerstva vnútra SR:



http://www.minv.sk/?Preventivne_rady_pre_obcanov



Pyrotechnici likvidovali povojnové zostatky



Policajní pyrotechnici včera (1.10.) zasahovali dvakrát. V okrese Sobrance bola dopoludnia počas poľnohospodárskych prác na poli, medzi obcami Ostrov a Bunkovce, vyoraná povojnová munícia.  Miesto nálezu munície zabezpečili policajti do príchodu privolaného pyrotechnika. Ten skonštatoval, že ide o delostrelecký granát kalibru 50 mm, ktorý na mieste zlikvidoval.  V popoludní občan obce  Buzica oznámil, že pri zemných prácach na poli v katastri obce Buzica (okres Košice-okolie), našiel muníciu z obdobia II. svetovej vojny. Miesto nálezu bolo zabezpečené policajnou hliadkou do príchodu pyrotechnika, ktorý   nájdenú muníciu delostreleckú mínu kal. 107 mm, prevzal k neskoršiemu zneškodneniu.



Polícia pripomína, že vždy je potrebné, aby každý nález občania oznámili na bezplatnom telefónnom čísle 158, prípadne na tiesňovej linke 112. Občanom odporúčame, aby sa vyhli akejkoľvek manipulácii s nájdenou muníciou a tak predišli možnému výbuchu a tým aj možným zraneniam či stratám na ľudských životoch.  


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/