(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 04.10. 2015
@ Aktuálne -> Polícia     Oct 05 2015 - 13:06 GMT


Košickí policajti „ratovali“ dobodaného muža



V sobotu večer zasahovali policajné hliadky na Viedenskej ulici v Košiciach, kde po predchádzajúcej hádke napadla žena s nožom svojho druha. Košickí „péemjéčkari“ boli s kolegami z Obvodného oddelenia PZ Košice ahanovce na mieste ako prví. Po príchode na miesto už na chodbe spozorovali veľké množstvo krvi. Následne v izbe bytu našli v kaluži krvi zraneného 39-ročného muža. Ten mal na tele viacero bodných a rezných rán z ktorých silno krvácal. Neváhali ani chvíľu a okamžite mu poskytli prvú pomoc. Z množstva rán v oblasti brucha, ramena, zápästia a veľkých sečných rán na nohách sa snažili zranenému mužovi dostupnými prostriedkami čo najrýchlejšie zastaviť krvácanie. S mužom až do príchodu rýchlej zdravotnej služby neustále komunikovali, aby neupadol do bezvedomia. V byte zadržali aj podozrivú družku, ktorá mala svojho druha dobodať nožom. Tá sa počas poskytovania prvej pomoci policajtmi správala nepríčetne, bola voči policajtom agresívna, vykrikovala rôzne nadávky s prianím aby jej druh skonal. Policajti sa ju snažili utíšiť a zistiť čo sa stalo. Aj napriek ich snahe a niekoľkých výzvach museli napokon ženu pomocou hmatov a chvatov spútať a z miesta odviezť. V byte sa nachádzalo aj desaťmesačné dieťa, ktorému starostlivosť zabezpečovala policajtka až do príchodu sociálnej pracovníčky ÚPSVaR, ktorá si dieťa prevzala. Poverený príslušník PZ zadržanú 34-ročnú Košičanku Martu obvinil zo spáchania prečinu ublíženia na zdraví. V prípade dokázania viny jej hrozí trest odňatia slobody na jeden až tri roky. Zranený muž sa bude podľa predbežných lekárskych správ zo zranení liečiť tri týždne.



Košičanov obvinili z lúpeží



Košickí policajti objasnili dve víkendové lúpeže. Vyšetrovatelia PZ v jednotlivých skutkoch zo spáchania zločinu lúpeže obvinili dvoch Košičanov. #CONT# Obvinený 18-ročný Ondrej v sobotu (3.10.) po 20,00 hodine pri autobusovej zastávke MHD na Stodolovej ulici v Košiciach, lúpežne prepadol 20-ročnú Košičanku. K svojej obeti pristúpil, sotil ju do ramena načo spadla na zem a tam jej z ruky násilím vytrhol mobilný telefón a ušiel. Poškodená neutrpela zranenia, avšak krádežou jej spôsobil škodu vo výške 800,- eur. Obvineného policajti vypátrali a umiestnili v cele policajného zaistenia.



Druhým obvineným je 17-ročný Nikolas, ktorý včera (4.10.) okolo 02,45 hodine na zastávke autobusu MHD na Alvinczyho ulici v Košiciach, lúpežne prepadol svojho rovesníka z Košíc. Pristúpil k poškodenému a opýtal sa ho na odchod autobusu. Keď poškodený z vrecka bundy vytiahol mobilný telefón, obvinený sa mu ho snažil z ruky vytrhnúť, čo sa mu však hneď nepodarilo. Došlo medzi nimi k zápasu, po ktorom sa obvinený zmocnil telefónu a následne ušiel. Policajti telefón krátko po čine vypátrali v trávnatom poraste v blízkosti oplotenia stavby park Anička v Košiciach. Poškodenému bola spôsobená škoda za takmer 800,- eur, k jeho zraneniu nedošlo. Polícia obvineného trestne stíha na slobode. V prípade dokázania viny im za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov, u mladistvého sa trestná sadzba znižuje na polovicu.



Počas prechádzky v lese našli kostru



V sobotu (3.10.) okolo 11,30 hodine bola v lesnom poraste katastra obce Jaklovce (okr. Gelnica), nájdená ľudská kostra muža odetá v mužskom oblečení, nezistenej totožnosti vo veku asi 40-50 rokov. Obhliadajúci lekár obhliadkou lebky nezistil cudzie zavinenie smrti. Obhliadkou ostatných častí tela cudzie zavinenie ako aj príčinu smrti nebolo možné zistiť pre značné štádium rozkladu a preto bola nariadená zdravotno-bezpečnostná pitva. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.



V dome našli 91-ročného dôchodcu



V piatok (2.10.) v skorých ranných hodinách došlo z doposiaľ nezistených príčin v jednom z rodinných domov v obci  Hýľov (okres Košice-okolie), k požiaru prízemnej izby. V spálni domu bolo nájdené nehybné telo 91-ročného dôchodcu, ktorý ležal na zemi. Ohliadajúci lekár predbežne nezistil známky cudzieho zavinenia a nariadil vykonať pitvu. Podľa zisťovateľa príčin požiarov HaZZ a pracovníkov kriminalisticko-expertízneho ústavu, požiar vznikol pravdepodobne od elektrického ohrievača. Vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.   



Opitá Košičanka narazila do auta



Poverený príslušník PZ z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinil 25-ročnú Košičanku Beátu. Obvinená v piatok (2.10) okolo 22.00 hodiny viedla po ulici Južná trieda v Košiciach, osobné motorové vozidlo zn. Škoda Octávia.  S vozidlom narazila do zaparkovaného auta zn. Audi A6 a z miesta sa snažila odísť. Privolaná policajná hliadka ju na mieste zadržala a pri kontrole dychovou skúškou na zistenie požitia alkoholu u nej namerali hodnotu 1,33 mg/l alkoholu v dychu (2,77 promile). Zadržanú vodičku polícia umiestnila do cely policajného zaistenia. Skutok policajti realizovali v tzv. superrýchlom konaní. Celková spôsobená škoda na vozidlách predstavuje 4.200,- eur. (foto ku skutku v prílohe).



Kobylu za osemnásťtisíc eur chcel ukradnúť pomocou elektrického lanka



Spišskonovoveskí policajti zo spáchania prečinu krádeže v štádiu pokusu obvinili 35-ročného Jozefa  z okresu Spišská Nová Ves. Obvinený muž v piatok (2.10.) okolo 20,30 hodine preliezol oplotenie a vnikol do areálu miestneho jazdeckého klubu v Spišskej Novej Vsi. Na pastvinách poškodil elektrické oplotenia výbehu pre kone tak, že vytrhol cca 14 metrov elektrických lán oplotenia. Tie zviazal a vytvoril z nich oko, ktoré umiestnil okolo krku 23-ročnej kobyly Oldenburského plemena.  Spišskonovoveskí policajti muža zdržali vo chvíli keď sa ju pokúšal z areálu odviesť. Vlastníkovi   jazdeckého klubu by krádežou spôsobil škodu za 18.000,- eur. Poškodením výbehu mu spôsobil takto „len“ škodu vo výške 20,- eur. Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.



Ukradli capa aj čistokrvných ovčiakov



Polícia pátra po doposiaľ neznámych páchateľoch a odcudzených zvieratách. Ku skutkom došlo v dvoch okresoch. Na Požiarnickej ulici v meste Spišské Vlachy (okres Spišská Nová Ves) sa doposiaľ neznámy páchateľ z piatka na sobotu (3.10.), vlámal do hospodárskej budovy za rodinným domom. Odtiaľ odcudzil polročného capa. Poškodenému spôsobil  škodu za viac ako 50,- eur.



Neznámy páchateľ kradol aj v nedeľu (4.10.) ráno v centre Košíc. Na Zvonárskej ulici násilím vnikol do obytného domu, odkiaľ odcudzil dvoch čistokrvných psov. Išlo o osem ročného československého ovčiaka a trojročnú fenu belgického ovčiaka. Krádežou spôsobil škodu za 750,- eur. V oboch prípadoch hrozí páchateľom až dvojročné väzenie.



Vodič auta po zrážke s cyklistom neposkytol pomoc a ušiel



Polícia pátra po doposiaľ neznámom vodičovi, ktorí včera (4.10.) okolo 18,40 hodiny v Sobranciach, spôsobil s doposiaľ presne nezisteným motorovým vozidlom dopravnú nehodu. Na ulici Gen. Svobodu v smere na Sobranecké kúpele zrazil 66-ročného cyklistu. Po zrážke vodič auta zastavil, cyklistu odtiahol k okraju vozovky a z miesta nehody odišiel bez toho, aby poskytol zranenému prvú pomoc. Pri dopravnej nehode došlo k ťažkým zraneniam cyklistu, na následky ktorých dnes o 00,12 hodine v nemocnici podľahol. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Bližšie okolnosti tejto dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania.



Polícia vypátrala odcudzený Mercedes aj podozrivú z krádeže



Policajti Obvodného oddelenia PZ v Plešivci ešte vo štvrtok (2.10.) vo večerných hodinách prijali od 50-ročného Fiľakovčana oznámenie, že niekto odcudzil firemné motorové vozidlo. Vozidlo zn. Mercedes Benz Vito bolo pred krádežou zaparkované na parkovisku pri železničnej stanici v obci Plešivec. Odcudzením vozidla vznikla spoločnosti so sídlom Fiľakovo škoda najmenej 2.000,- eur. Už na druhý deň od oznámenia (3.10.) policajná hliadka obvodného oddelenia počas výkonu nočnej obchádzkovej služby vozidlo našla. Bolo odstavené na prístupovej ceste záhradkárskej oblasti tzv. „Čerešnéš" v k. ú. obce Plešivec. Dvere vodiča na vozidle neboli uzamknuté a v spínacej skrinke sa nachádzal kľúč od vozidla aj s diaľkovým ovládačom. Vozidlo bolo na mieste ohliadnuté. Kriminalistický technik odboru kriminálnej polície z vozidla zaistil stopy ktoré budú zaslaná na expertízu. Po páchateľovi polícia naďalej pátra.



Rožňavskí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 2 x súdne trestanú 28-ročnú ženu z Lučenca.  Obvinená v septembri tohto roku okolo 09,00 hodiny v objekte nemocnice v Rožňave,    v čakárni ambulancie využila nepozornosť 61-ročnej poškodenej a z pootvorenej dámskej kabelky, ktorú mala pri sebe jej odcudzila osobné doklady a peňaženku. Krádežou jej spôsobila škodu za takmer 80,- eur.  



P


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/