(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 11. 10. 2015
@ Aktuálne -> Polícia     Oct 12 2015 - 15:53 GMT


Z pomníka „zmizla“ päťcípa hviezda



Košickí policajti v piatok zadržali muža podozrivého z krádeže päťcípej hviezdy (päťramenný symbol komunizmu rovnako ako aj všeobecne socializmu). Ku krádeži došlo v piatok (9.10.) okolo 01,00 hodiny na Námestí osloboditeľov v Košiciach. Z Pomníka padlých vojakov II. svetovej vojny /národná kultúrna pamiatka/, došlo k odcudzeniu medenej päťcípej hviezdy. Tridsaťosemročného muža z okresu Košice-okolie policajti vypátrali a zadržali krátko po krádeži neďaleko „Malej stanice“ na Jantárovej ulici v Košiciach. Na ručnom vozíku, ktorú tlačil pred sebou mal uloženú odcudzenú hviezdu. Tú mal odcudziť spolu s ďalšími dvoma kumpánmi (38 a 17). Podozrivého muža polícia po vykonaní procesných úkonov prepustila na slobodu. Vyšetrovateľka PZ začala v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže /trestná sadzba: trest odňatia slobody na tri až desať rokov/. Mesto Košice predbežne vyčíslilo materiálnu škodu na 266,- eur.



Polícia upozorňuje, voči opitým vodičom budeme nekompromisní



Alkohol za volant nepatrí. Štatistické ukazovatele každoročne potvrdzujú, že alkohol je jedna z hlavných príčin dopravných nehôd. Nehovoriac o „hazardéroch“, ktorí sa odvážia sadnúť za volant nie len opití, ale zjavne nepotrebujú podľa nich ani vodičské oprávnenie.



Policajti v Košickom kraji aj za uplynulý mesiac /september/ počas dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky, vykonali množstvo kontrol pri ktorých zistili celkom 54 prípadov požitia alkoholických nápojov vodičmi motorových a nemotorových vozidiel (do 0,48 mg/l išlo o 15 vodičov a 8 cyklistov, nad 0,48 mg/l išlo o 19 vodičov a 12 cyklistov, teda celkovo išlo o 34 vodičov a 20 cyklistov). Počas uplynulého víkendu (9.-11.10.) sme na cestách v Košickom kraji zaznamenali zvýšený počet takto alkoholom potužených vodičov (nad 0,48 mg/l). #CONT#



Celkovo bolo zistené požitie alkoholu u 12-tich vodičov motorových vozidiel, u ktorých bola nameraná hodnota od 0,60 až do 1,41 mg/l (čo je v prepočte od 1,25 do 2,94 promile). Polícia voči takýmto vodičom zakročuje nekompromisne. Všetci vodiči po zadržaní boli umiestnení do cely policajného zaistenia a obvinení zo spáchania prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za čo im v prípade dokázania viny pred súdom hrozí až ročné väzenie. Je zrejmé, že vzhľadom aj na tento počet vodičov jazdiacich pod vplyvom alkoholu je zo strany polície i naďalej potrebné vykonávať dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky a s tým súvisiace kontroly zameriavané na odhaľovanie takto nezodpovedných vodičov.



Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nie len z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant nepatrí. Každý by mal začať od seba, teda uvedomiť si, že kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie.



Polícia upozorňuje na dodržiavanie predpisov



Tento týždeň policajti jednotlivých okresných riaditeľstiev KR PZ Košice vykonajú kontrolu objektívnej zodpovednosti v obmedzenej miere nasledovne: dňa 12.10.2015 na teritóriu okresu Košice, dňa 13.10.2015 na teritóriu okresov Rožňava a Trebišov. Vodičov upozorňujeme, aby dodržiavali predpisy, pretože možno nebudú zastavení priamo na ceste pri porušení zákona, ale im príde zásielka domov.



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/