(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 15. 10. 2015
@ Aktuálne -> Polícia     Oct 16 2015 - 14:47 GMT


Kradli mobilné telefóny



Polícia zkrádeže mobilných telefónov obvinila tínedžera aj muža. Príslušníci obvodného oddelenia PZ Košice ahanovce vypátrali a z prečinu krádeže obvinili iba 16-ročného tínedžera z Košíc. Tento dňa 25.09.2015 o cca 13,30 hodine pred vchodom do obytného bloku na Madridskej ulici v Košiciach, odcudzil iba desaťročnému chlapcovi mobilný telefón /škoda 50,- eur/. Chlapec mal počas vyberania kľúčov zo školskej tašky telefón položený na nohe.



Policajti Obvodného oddelenia PZ Kráľovský Chlmec včera (15.10.) „dolapili“ a z prečinu krádeže obvinili 31-ročného Zoltána z okresu Trebišov.Obvinený včera o 14.30 hodine na parkovisku pred budovou banky, využil nepozornosť 17-ročného mladistvého a z vrecka bundy, ktorú mal oblečenú na sebe mu odcudzil mobilný telefón. Obvineného muža policajti umiestnili do cely policajného zaistenia. V prípade dokázania viny obvineným za krádež hrozí až dvojročné väzenie, u mladistvého sa trestná sadzba znižuje na polovicu.



Dvaja vodiči čelia obvineniu



Zo spáchania prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky polícia obvinila dvoch vodičov. 30-ročného Emila z okresu Košice-okolie zastavila a kontrolovala policajná hliadka PZ včera (15.10.) napoludnie pred obcou Nižný Čaj. Obvinený viedol osobné motorové vozidlo zn. Ford Fiesta bez príslušného vodičského oprávnenia. Pri dychovej skúške na alkohol u vodiča namerali hodnotu 1,52 mg/l alkoholu v dychu (3,17 promile). #CONT#



Policajti z Obvodného oddelenia PZ v Dobšinej včera krátko pred 13,00 hodinou podrobili dychovej skúške 25-ročného Juraja z okresu Liptovský Mikuláš potom, čo z traktorom vyšiel na svah a prevrátil sa na vozovku. Policajti zistili, že traktor továrenskej značky Zetor bez evidenčného čísla, viedol ako nevodič po štátnej ceste I/67 v smere od Dobšinskej ¼adovej Jaskyne k obci Stratená. Vykonanou dychovou skúškou u neho namerali hodnotu 1,57 mg/l  alkoholu v dychu (3,27 promile). Oboch vodičov polícia umiestnila v cele policajného zaistenia. V prípade dokázania viny im hrozí až ročné väzenie.



Po skúšobnej jazde s autom „zmizol“



Policajti vyšetrujú krádež osobného motorového vozidla zn. Škoda Octávia, ku ktorej došlo  začiatkom júna tohto roku v obci Hriadky (okres Trebišov). Páchateľ si pod zámienkou kúpy motorového vozidla sadol na sedadlo vodiča, pričom vedľa neho si ako spolujazdec sadol majiteľ vozidla. Po skúšobnej jazde vozidlo zastavil a majiteľa povedal, aby mu otvoril kapotu. Keď však z vozidla vystúpil, páchateľ šliapol na plyn a s vozidlom odišiel na neznáme miesto. Vozidlo už o niekoľko hodín policajti vypátrali v meste Strážske. Odcudzením vozidla vznikla škoda za 1.750,- eur. Polícia v týchto dňoch vypátrala aj páchateľa tohto skutku. Z prečinu krádeže bol obvinený 45-ročný Ladislav z Prievidze. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.



Kontajner podpálili deti



Policajti Obvodného oddelenia PZ Veľké Kapušany objasnili požiar ku ktorému došlo v júly tohto roku na Zelenej ulici vo Veľkých Kapušanoch. Vyšetrovaním bolo zistené, že pri manipulácii s otvoreným ohňom, došlo k zapáleniu umelohmotného smetného kontajneru. Oheň sa následne rozšíril na plynovú prípojku s plynomerom, ktorú z časti poškodil. Celková vzniknutá škoda bola vyčíslená na 650,- eur. Ako páchatelia boli vypátrané dve miestne maloleté osoby. Poverený príslušník PZ uznesením v zmysle Trestného poriadku trestné stíhanie vedené pre prečin poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia zastavil. /Ide o osoby ktoré pre nedostatok veku nie sú trestne zodpovedné/.



Vykradli školu aj potraviny



Polícia pátra po doposiaľ neznámych páchateľoch, ktorí sa vlámali do školy aj do predajne potravín. V noci zo stredy na štvrtok (15.10.) došlo k vlámaniu do objektu základnej školy v obci Malá Ida (okres Košice-okolie). Potom čo páchateľ vypáčil viacero dverí z kancelárie školy odcudzil  notebooky, dataprojektor, pevný disk k počítaču, finančnú hotovosť, cestovné lístky ale aj študentské preukazy na cestovanie vlakom. Škole spôsobil škodu krádežou za viac ako 6.000,- eur a škodu poškodením zariadení vo výške 2.500,- eur. Zo stredy na štvrtok došlo aj k vlámaniu do budovy potravín v obci Blatné Remety (okres Sobrance). Z potravín páchateľ odcudzil rôzne tabakové výrobky, sladkosti, kávu, alkohol, mäsové výrobky a nealko nápoje. Spoločnosti so sídlom v Trebišove,  spôsobil celkovú škodu za viac ako 1.300,- eur. Poverení príslušníci v oboch prípadoch začali trestné stíhanie pre prečin krádeže a pri vlámaní do školy aj pre prečin poškodzovania cudzej veci.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/