(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 01.11. 2015
@ Aktuálne -> Polícia     Nov 02 2015 - 11:02 GMT


Polícia upozorňuje na dodržiavanie predpisov



Tento týždeň policajti jednotlivých okresných riaditeľstiev KR PZ Košice vykonajú kontrolu objektívnej zodpovednosti v obmedzenej miere nasledovne: dňa 03.11.2015 na teritóriu okresov Košice-okolie a Michalovce a dňa 06.11.2015 na teritóriu okresu Spišská Nová Ves. Vodičov upozorňujeme, aby dodržiavali predpisy, pretože možno nebudú zastavení priamo na ceste pri porušení zákona, ale im príde zásielka domov.



Lupiči boli v presile, využili moment prekvapenia a zaútočili



Pracovníci kriminálnej polície vypátrali a vyšetrovateľ PZ zo zločinu lúpeže obvinil dvoch mužov z okresu Košice-okolie, 25-ročného Petra a 23-ročného Dávida. Obvinení v marci tohto roku na schodisku pred miestnym pohostinstvom v obci Valaliky (okres Košice-okolie), zozadu pristúpili ku 63-ročnému dôchodcovi. Tohto začali škrtiť a do úst mu vtlačili handru. Následne ho udierali päsťami do tváre, roztrhli mu koženú bundu, ktorú mal na sebe, prehľadali ho a odcudzili mu peňaženku s dokladmi, finančnou hotovosťou a okuliare. Potom ho zhodili ho na zem, kde ho ešte kopali. Takto mu spôsobili zranenia a škodu na odcudzených veciach vo výške 250,- eur.



Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície zo zločinu lúpeže obvinil aj ¼udovíta (18) a Janu (18), obaja z okresu Spišská Nová Ves. #CONT# Títo v uplynulý piatok (30.10.) o 21.30 hodine na Staničnom námestí v Košiciach spoločne s doposiaľ nestotožneným spolupáchateľom, lúpežne prepadli 53-ročného muža z okresu Košice-okolie. Tohto vylákala obvinená žena na odľahlejšie miesto pod zámienkou poskytnutia sexuálnych služieb. Po príchode k poškodenému pristúpil obvinený spolu s doposiaľ nestotožneným spolupáchateľom a fyzicky ho napadli. Zvalili ho na zem, prehľadali ho a z vrecka nohavíc mu ukradli mobilný telefón, peňaženku s hotovosťou a osobnými dokladmi. Spôsobili mu škodu za 100,- eur. Poškodený utrpel zranenia s dobou liečenia do 7 dní.



V oboch prípadoch boli obvinení umiestnení v cele policajného zaistenia s návrhom na väzbu. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov.



Dlhoprstým klepli po prstoch“



Policajti počas uplynulého víkendu vypátrali, zadržali a obvinili viacero osôb. Obvineniu zo spáchania prečinov krádeže a poškodzovania cudzej veci čelia dvaja muži z okresu Michalovce. Marián (56) a Štefan (48) začiatkom júna 2015 pomocou nakladača DH 112, uvoľnili, prichystali a odcudzili 40 kusov panelov z nájazdu poľného hnojiska v katastri obce Budkovce. Pri zvoze týchto panelov, uvoľnili a prichystali ďalších 46 kusov panelov. Spoločnosti so sídlom v Trebišove, spôsobili krádežou škodu za takmer 2.500,- eur a poškodením hnojiska škodu za viac ako 1.100,- eur.



Z prečinu krádeže obvinili policajti aj 29-ročného Ernesta z Veľkých Kapušian. Tento sa v júly tohto roku, vlámal do rodinného domu v meste Veľké Kapušany. Z domu odcudzil uhlovú brúsku. Majiteľovi spôsobil celkovú škodu za viac ako 140,- eur.



Policajná hliadka v skorých ranných hodinách v piatok (30.10.) zadržala 32-ročného Košičana Petra. Tento sa krátko po 05,00 hodine na Gelnickej ulici v Košiciach, vlámal do osobného motorového vozidla zn. Hyundai Accent. Z vozidla následne ukradol mobilný telefón, navigáciu, vreckový nožík, baterku (na svietenie) a slzotvorný sprej. Majiteľovi spôsobil škodu za 250,-eur. Obvinený bol za obdobný čin v predchádzajúcich dvadsiatich štyroch mesiacoch odsúdený. Poverený príslušník PZ ho obvinil z prečinu krádeže.



Všetkým obvineným v prípade dokázania viny hrozí až dvojročné väzenie.       



 



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/