(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 17. 11. 2015
@ Aktuálne -> Polícia     Nov 18 2015 - 11:36 GMT


Zlodej v centre Košíc „vybielil“ zlatníctvo



Polícia intenzívne pátra po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorý sa v pondelok (16.11.) v ranných hodinách v centre Košíc, vlámal do zlatníctva. Zo sklenených vitrín ukradol stovky šperkov zo žltého a bieleho kovu. Okrem toho ukradol aj tri značkové náramkové hodiny. Majiteľ zlatníctva predbežne škodu vyčíslil na cca. 80.000,- eur. Vyšetrovateľ kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach začal trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže /trestná sadzba na tri až desať rokov/.



Za lúpež s nožom mu hrozí až 12-ročný trest



Vyšetrovateľ PZ zo zločinu lúpeže obvinil 53-ročného muža z okresu Košice-okolie. Obvinený sa v uplynulú nedeľu (15.11.) o 14.30 hodine v obci Geča (okres Košice-okolie), s nožom v ruke vyhrážal 47-ročnej žene z obce Geča, aby mu dala peniaze, alebo cigarety. S nožom jej šermoval okolo tváre a krku. Poškodená sa zľakla a vybrala z peňaženky hotovosť 4,- eur, ktoré dala obvinenému. K zraneniu poškodnej nedošlo. Obvineného muža policajti zadržali a umiestnili v cele policajného zaistenia. Vyšetrovateľ PZ spracoval podnet na jeho vzatie do väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov.



Napadol záchranárov



Poverený príslušník PZ zo spáchania prečinu násilia proti skupine obyvateľov obvinil 26-ročného Emila z okresu Trebišov. Obvinený včera (17.11.) vo večerných hodinách v obci Lastovce (okres Trebišov) najprv slovne a potom aj fyzicky napadol posádku rýchlej lekárskej pomoci, ktorá zasahovala na mieste. #CONT#Privolanej hliadke PZ následne bránil pri poskytovaní asistencie posádke RLP. Policajti boli voči obvinenému nútení použiť donucovacie prostriedky a muža spacifikovali. Obvineného následne umiestnili do cely policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.



Tínedžeri sú podozriví z krádeže až 700 kíl šrotu a autobatérií



Príslušníci kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ Košice-okolie vypátrali a poverený príslušník PZ z prečinu krádeže obvinil troch chlapcov vo veku 14,14 a 15 rokov a 18-ročného muža z miestnej osady v Moldave nad Bodvou. Títo v dňoch od 09. do 15. októbra z objektu areálu zberných surovín v Moldave nad Bodvou, odcudzili 500 kg voľne uloženého železného šrotu a 200 kg voľne uložených autobatérií. Miestnej spoločnosti spôsobili škodu za viac ako 100,- eur. Trom mladistvým hrozí až ročné a mužovi až dvojročné väzenie.



Vodička po nehode pokračovala v jazde, nafúkala viac ako tri promile



Včera (17.11.) o 08,30 hodine došlo v meste Sečovce (okres Trebišov) k dopravnej nehode. 20-ročná Trebišovčanka, viedla osobné motorové vozidlo zn. Škoda Fábia po ulici SNP smerom na obec Zbehňov. Vodička podľa doterajšieho vyšetrovania nedodržala bezpečnú vzdialenosť od vozidla idúceho pred ňou do ktorého narazila. Po náraze pokračovala v jazde, pričom vodič poškodeného vozidla zn. Škoda Felícia ju zastavil až v obci Zbehňov. Vodička bola podrobená dychovej skúške, pri ktorej jej bola  nameraná hodnota 1,65 mg etanolu na jeden liter vydychovaného vzduchu (3,44 promile). Pri dopravnej nehode k zraneniu osôb nedošlo. Na vozidlách vznikla celková škoda cca 500, eur. Vodička bola umiestnená v cele policajného zaistenia. Poverený príslušník PZ vodičku obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky za čo jej v prípade dokázania viny hrozí až ročné väzenie.



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/